Scudo Sports

İnceleme Fasterway Entegre Karbon Gidon - - Aliexpress İçerir

Markası meşhur olmayıp belirli standardın uzerinde üretilen karbon ürünlerden alınabileceği kanaatindeyim.

Onlarca, yüzlerce, binlerce ürün satılıp olumlu yorumlar yapılan ürünün kalitesi belirli bir oranda gözler önüne serilmiş olur.

Risk var mıdır, elbette vardır lakin meşhur-pahali markalarin karbonlari bile nadir de olsa UCİ yarışlarında bile çatır çatır kırılıyor.

Scudo
Hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim. Geri dönüşleri bekliyor olacağım. İmrendim görüntüye :)

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Hayırlı olsun. Aliexpress karbonu biraz şans işi. Aldığım ürünlerin sayfasına bakıyorum da benim ve birçoklarının deneyip memnun kaldığı bir ürün, başkasında daha kullanamadan kırılabiliyor. İnşallah uzun ömürlü olur gidonunuz.

Üzülerek düşünüyorum ki, bu Aliexpress ve ucuzluk aşkı bir gün çok fena birinin suratında patlayacak.

Bir kalite kontrol görevlisi olarak, ben de Aliexpress'ten genel olarak alışveriş yapmayı düşünen insanlara şunu belirtmek istiyorum; eğer alacağınız ürünün herhangi bir güvenlik bağlantısı ya da endişesi oluşturma durumu varsa mümkünse tercih etmeyin. Aliexpress'ten alacağınız ürünler genelde bir defosu çıktığında sizi sıkıntıya sokmayacak ürünler olsun. Bisiklet ürünleri konusunda asla ama asla Aliexpress'ten bir satın alımım olmayacak mesela.

Biliyorum, paramızın pek değeri yok. Bisiklet pahalı bir spor, güvenilir olan markalar sırf marka değerinden dolayı hak ettiğinden fazlasını istiyormuş gibi görünüyor. Ama işin arka planında mühendisliklerin, ar-ge süreçlerinin masraflı olduğunu belirteyim. 3 ay, 5 ay daha geç alın ama bisiklet parçası söz konusu olduğunda size hesap verebilecek markalardan şaşmayın.

Aliexpress ürünlerine karşı en güçlü önerim LifeLine ürünleri olabilir, Wiggle'ın kendisi markası. Tekstil ürünü olarak da dhb'lere bakabilirsiniz, bildiğim kadarıyla gene Wiggle'ın kendi markası. Fiyat/kalite oranlaması oldukça güzel ürünler, cebinizden biraz daha fazla para çıkar ama ne aldığınızı bilirsiniz.

Kazasız, belasız, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Gidon montajı tamamdır. Di2 uyumlu olduğu için maalesef sadece fren kablolarını alabildik içeriden. Gidon bandı da gerçekten adının hakkını veriyor, aşırı rahat.

45 km lik kısa bir tur attık arkadaşla. Bisikletin karakteristiği nerdeyse tamamen değişti karbon gidonla birlikte. Özellikle sol kolumda ağrı oluyordu, o tamamen geçti. Yolu nerdeyse hiç hissetmiyorum. Çok keyifli bir tur oldu benim için. Gidon da nerdeyse hiç esnemiyor, bir kaç kez yokuş yukarı ayağa kalkıp bastım. Bir kaç kez de 15-20 saniyelik sprint attım, güvensiz bir his vermedi çok şükür.

P00805-193949.jpgP00805-193940.jpgP00805-193949.jpgP00807-075150.jpgP00805-193959.jpgP00805-193944.jpgP00807-075200.jpg

Son düzenleme:
@Mustaac 🧿🧿🧿

nazar değmesin. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. Dolar düşerse ben de almak isterim 😀

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
@Yldrm07 Hayırlısıyla birkaç tur daha atayım, sağlamlığını iyice bir test edeyim. Alırsınız inşallah. Satıcıya pazarlık yapmayı unutmayın gidon tutacağını da alacaksanız. Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Gidonu aldığımdan bu yana yaklaşık 1000 km yol yaptım. Kendileriyle gayet iyi anlaşıyoruz; sert, dayanıklı, titreşim emen, hafif ve rijit bir yapısı var. Sprinte kalktığımda, çukarlardan-tümseklerden geçerken, yokuş tırmanırken en ufak bir güvensizlik hissi oluşturmuyor. Ben çok memnunum.

Geçtiğimiz haftalarda bir arkadaşıma daha almıştık, 2 hafta önce montajını yaptılar. O da gayet memnun halinden, aralarındaki güven problemini halledebilirlerse daha da memnun olacak. :)

IMG-20200824-WA0010.jpgIMG-20200824-WA0011.jpgIMG-20200824-WA0009.jpg

@mericaser

@Mustaac Ben de OG-Evkin'den karbon gidon alıp paylaştım facebook'da. Herkes başladı kırılır demeye yok çakma karbon cart curt. Lan kırılacaksa da bırak ben düşüneyim bunu daha en başında niye hevesimi kırıyorsunuz ki. Aldık işte kullanıyoruz mis gibi benimki de 1k yolcusu öyle kırılacak kopacakmış gibi hissetmedim henüz.

Lan kırılacaksa da bırak ben düşüneyim bunu
Allah göstermesin ama kırılırsa onu düşünecek halde olabilirsin inşallah. (Kritik noktalarda çakma ürün kullanılmasına ben de sıcak bakmıyorum. :( )

Geri