Scudo Sports

Fakirlerin sıkça sorduğu soru: Pahalı yol bisikletine binme hissi

Sahip olduğunuz YOL bisikletinin fiyatı hangi aralıkta?

• 0-1000

• 1000-2000

• 2000-3000

• 3000-4000

• 4000-5000

• 5000-6000

• 6000-7000

• 7000-8000

• 8000-9000

• 9000-10000

• 10000-15000

• 15000+...

• Toplam katılım
    532

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar. Günlerdir gözüme uyku girmedi, bu soruyu kendime sorup duruyorum. Pahalı bisiklete binen insanlar neler hissediyor. Pahalıdan kastım 10bin+ fiyatlar. Nasıl bir his olduğunu çok merak ediyorum. Giderken verdiği haz nasıl, kadrosunda farklı olarak neler barındırıyor, ilk sürüşte yanma hissi oluyor mu :D Benim düşük bisikletimden fazla olarak neler var :D Bi de en büyük fark neresinde?

Benim gibi bu konuyu merak eden arkadaşlar için cevaplarsanız çok sevinirim :eek:ops:

Bir de anket yapıyorum, forumdaki bisiklet fiyat ortalamasını çıkartmak adına :D İki bisikletiniz var ise iki seçenekte işaretleyebilirsiniz.

Scudo
Yol bisikleti özelinde sormuşsun ama dağ bisikleti ile bir örnek vereyim;
650 Liralık Btwin 340'la 1000+ km yapıp Scott Aspect 710'a geçip onunla da bir o kadar km'yi devirdim. Yazın, kışın yağmurda çamurda binerim, arazide acımam bisiklete. Scott ne vites ayarı, ne fren ayarı kaçırdı. Aldığım gün gibi tıkır tıkır çalışıyor. RR 340 ile Gökova turu yapmıştım. Hergün v frenleri baştan ayarlıyor, 2-3 haftada bir vites ayarlarını baştan yapıyordum. Bahsettiğin 10Bin+ 'lar için sahiplerinden yorum bekliycez yapacak birşey yok :)

Abi benim çokta pahalı bir bisikletim yok ama bir keresinde bir mağazanın ful karbon bir bisikletine binme imkanım oldu aslında çok fark var hem performans hemde hissiyatı aliminyum bir bisklete çok farklı yani ben bir profesyonel bir bisikletçı olsam kesinlikle karbon fiber bir bisiklet alırdım her şeyiyle başka bir duygu

Hiç yol bisikletim olmadı. Bisikletim hafif değil. Ağır demek istemiyorum çünkü çok daha ağırları da var. Bisikletimi %70 ulaşım ve %30 spor için kullanıyorum. Gerçi %70'lik kısım da spora giriyor, ama o kısımda esas olan gideceğim yere varabilmek.

Bugüne kadar düz yolda bisikletimle , 37 km/h'yi geçemedim. Bu bisikletle hem ulaşımımı hem de sporumu çok rahat yapabiliyorum. Rüzgarı hissetme olayı da gerçekleşiyor, nispeten uzak yerleri gidip gezip görme imkanım da oluyor.

Açıkçası bisikletle 30 km/h ortalamasının üzerinin benim için bir anlamı yok. Daha hızlı gitmek isteyen bence motora binmeli. Hem rüzgarı da daha iyi hissettirir. Tüy gibi hafif bir bisikletle spor yapmak da bana çok spormuş gibi gelmiyor. Spor dediğin biraz zorlamalı neticede.

Bisikletim 1000 liranın altında.

neye binersen ona alışırsın. ben alümünyum yol kullanırken, önce lastik değiştirdim (conti gp 4000s II), ilk sürüşte şoka girdim, bisikletim yeniden doğdu diye, sonra jant setini değiştirdim (campi asym 3), uçuyorum sandım, sonra full carbona geçtim (de rosa) allahım sana geliyorum dedim. ama şimdi hepsi geçti. sadece acımasızca yardırıp gidiyorum. tabiki iyi bisiklet+compenent iyi performansa destek olur ama ben direk en üst seviyede başlasaydım, hiç bu farkları bilmeden "aa süpermiş ya yol, mtb'den sonra" diyip, devam edecektim. yani çok da şey yapmamak lazım.

:D Anlatilmaz yasanir :) Bazen gereksiz olduğunu dusunuyorum ama pişman değilim. Cocuklar sordugun da abi bu ne kadar diye sence dıyorum bin dıyor bır sıfır daha ekle dıyorum aaa hakeder dıyor o zaman basın da nıye demedın :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat B. Resim tam oturmuş hocam :D Yani bisiklet tutkunu bir insana sorulmuş bir soru aslında, çünkü bisiklet tutkunları deli gibi bisiklete para harcıyor. Hiç pişman olanı da görmedim harcadığı paradan dolayı. Benim param olsa harcayacağım paranın haddi hesabı olmaz muhtemelen. Bknz örnek resim :D

"Bisik-grafi" gibi bir deyim türetirsek ; alü,çelik ve karbon malzemeden yoldaşlarım oldu.Gündüzün geceye,siyahın beyaza,erkeğin kadına,zenginin yoksula bir üstünlüğü olmadığı gibi bu bisikletlerimde kendim için özel anlamları olan,alım gücüne bakmaksızın keyif aldığım araçlardı.
Forumun en popüler geyiklerinden olan "pahalı" alet ve ekipman konusu,eğer yarışlarda bir iddianız yoksa sadece bir tüketim ikonudur.
Ahmet Bilge kardeşimi ve mizah anlayışını sevdiğimden,bu konuyu muziplik ve hınzırlık olsun diye açtığından eminim..
Eski bir söz vardır:-Salavat , kudrete bağlıdır-diye..Bisiklet bir tutkuysa,ömür boyu da yaşamımızın merkezinde olacaksa,bütçe sınırlarınız içinde bir pay ayırırsınız.Gerisi sele üstüne çıkıp pedallamaktır...
Haydi bol kadanslı günler:harika:

Hele birde biri yanına gelip pedalladığın da eminmisin yarısa diyip cocuga rampa yukarı araba gibi hizlanıp daha sonrada ayağa kalkıp motor gibi giderken oha abi oha sesleri ile :D iler de yenı karboncular kazandırıyoruz. Hakkkını verıyoruz yani. Saka maka gercekten bazı urunler de adamlar parasının hakkını verıyor esnemesın de verıdıgın kuvvetı emmeyerek lastıklere aktarmasında kullanılan teknoloji meteryallerin onemi büyük adam o kadar arge yapıyor satıyor sorunsuz bınıyorsun yoksa bızım turk markaları gıbı sattıktan sonra bızım sorunumuz degıl sız bozmussunuz dıyıp ısın ıcınden cıkmıyorlar genelde sorun olmuyor cunku :D

Bende yol bisikleti yok...!!! :confused::kedicik:

Ayrıca şu an hak etmediğimi düşünüyorum çünkü tek seferde 150+ km yapamazsam paramı israf etmiş sayarım:kötü::kötü:

Aga zenginsen en iyi bisikleti alırsın asıl olay para. Taksitle ya da 10bin+ para biriktirip bisisklet alabilecek orta halli vatandaş yok bence
Paran varsa fakirin çenesini yorarsın

@Emre Yönlüer
Öyle dusunmemek lazim, hem tek seferde +150 yapmak cok kolay, bence isteyen herkes yapabilir, ortalama 30 yapmak zor :D

@Ruhpastası
Ben o biriktiren kısımdayım mesela. Daha çok biriktirebilirsem daha iyisinide alırım acımam :) Ama misal hergün bisiklet süren 10Bin+ üstü maaşlı bir arkadaş var. Adam 700 liraya Btwin adlı. Bisiklete 1000 liradan fazla verilir mi diyor. Nasıl ve nereden baktığınıza göre değişiyor.

Ben 3 sene önce 2000TL ye Mosso yol bisikleti aldım Tiagra setli. 130kg idim o zamanlar. Spora ve diyete yeni başlamıştım. Şimdilerde 85-90kg' ma düştüm yani obezden normal insana dönüştüm. 3 sene içinde bisiklete harcadığım parayla yeminle bir dumanlı 1.7 opel corsa filan alabilirdim:). Ama bisiklete harcadığım paraya kesinlikle pişman değilim. Şimdilerde 3 sene önceki Mosso yol bisikletinden geriye sadece kadrosu ve maşası kaldı. Zipp jantlar Dura Ace ler. Karbon komponentler filan. Bisikletin değeri 9000TL şu an. Ama bu benim zengin olduğum anlamına gelmiyor. Kazandığım parayı sadece bisiklete veya eve harcıyorum demek oluyor. Çünkü bisikleti sevmek (bence, imkan varsa) bunu gerektirir. Pahalı ile ucuzun farklarına gelirsek tiagradan sonra Dura Ace e geçmek: Şahin' den Bugatti' ye geçmek gibi birşey. Akıcılığı vites geçişlerinin sesi, hassaslığı, fren hissi, zincir sesinin verdiği zevk süper. Umarım herkes gönlündeki bisiklete sağlılklı ve fit bir şekilde biner.

@hkn-iskenderunbisiklet demek neye binersen ona alışırsın:ssrtcbya:

Çok para harcayanlara çokta kızmamak lazım..Sonuçta tüketim aldı başını gidiyor..Bir arabaya 50 bin tl,bir telefona veya faturasına 3 bin tl ödeniyor..Ya da dört duvar bir eve 1 milyon tl ödeniyor..Bir bisiklete 10 bin lira ve üstü para verilmesi,günümüz şartlarında çokta abartılacak bir durum değil..Ha bizde yok,o ayrı mesele:)
Zaten yokluk bu konuları açtırıyor:D

Dağ bisikletinden örnek vermek gerekirse hafiflik cidden çok başka bir şey. Bisikletten 5KG azaltacağına kendi kilondan azalt diyenler her dönem vardı ve var olmaya da devam edecek ancak alakası yok. Bisikletteki hafiflik özellikle dağ bisikletindeki hafiflik çok daha hissedilir fark yaratıyor.
Cihazın pedallarına abandığında ciddi oranda kolay hızlanıyorsun 2,10 arazi lastiklerine rağmen. Bunun dışında carbon kadro ve Fox maşanın darbeleri emme olayı çok hoş, yoldaki çukurları ve tümsekleri çok hoş iletiyor. Bozuk aslfatlı ufak tefek girdili çıktılı yollarda bile bu fark aşırı derecede belirgin.
Başka bisiklette elinin uyuştuğu yerlerde sen tatlı tatlı gidebiliyorsun, rahatsız etmiyor yerden gelen darbeler.
Keza lastiklerin yol tutuşu inanılmaz güzel, hiçbir virajda en ufak endişe duymuyorum, güvenimi de hiç boşa çıkarmadı zaten.

Frenler zaten çivi gibi, birçok kazadan kurtarıyor seni ancak hafiflik yüzünden taklaya gelme oranın da artıyor. Öyle ki ağırlığını öne vermeden rampa çıkamıyorsun, ön teker havalanıyor cidden yokuş çıkarken :) Vites geçişleri gerçekten çok hızlı, XTR serisini övmem ancak ön aktarıcıda cidden büyük fark yaratıyor. Elimi ön vites koluna dokundurmamı bekliyor resmen, vites düşürürken cidden aşırı hızlı ve kararlı. Sen düğmeye basmadan geçmiş oluyor.

Tüm bunları sana sunuyor ancak kullanmasını da çok iyi bilmen gerekiyor. Düştüğün zaman o kadronun vay haline. Panik yaptığın zaman vay senin haline.

Ama gel gör ki düz yolda neredeyse hiçbir fark yok hızlanma ve hız bakımından. Eğimsiz ve kaliteli bir yolda her bisiklet aynı performansı sunuyor benim için. Bu tarz rotalarda sürenler cidden hiç boşuna cebini zorlamasın. Ben Çamlıca taraflarında olduğum için bakkala bile rampa çıkmadan gidip gelemiyorum.

Geri