Scudo Sports

Fakir Adam'ın yeni projesi (bizi bilen bilir) :)

Bence 26 jant bir bisiket kullanmalısınız. Zaten fark ettiyseniz çoğu motorsikletin tekerleği bisikletlerden küçük olur. Ayrıca büyük bir tekerleği döndürmek için gereken enerji daha fazla olacağı gibi frenlemek için de daha fazla güç gerekir. Bunların yanı sıra 26 jantlı bir bisiklet yere daha yakın olacağı için hem kontrolü daha kolay olur, hemde daha ayrodinamik olurr.
Ama tabi tercih sizin, 2 metre boyunuz varsa işler değişir:D

Scudo
3-4 yıl evvel ben de bunu gerçekleştirmiştim. Fakat yüksek sürate çıkan bir araç değil 40-50 km ile giden sıradan bir moped motorlu bisiklet yapmıştım. Ben o zamanlar tasarlarken vites tesisatını ortadan kaldırıp tek aynakol tek arka dişli yaptım. Güç aktarmada ise direkt olarak zincir kullandım. Motoru kadroya yerleştirirken ise hem arka dişliye yakın mesafeyi sağlamalıydım hem de kadroya uzun parçalarla bağlanmamalıydı zira bu titreşimi zirveye çıkarırdı. Bu yüzden kadroya ekstra bir parça yerleştirmiştim takozdan ziyade. Ayrıca dişliler vitesli sistemdeki gibi yüksek yer kaplamadığı için egzozu yerleştirmekte de problem yaşamamıştım.

Muhtemelen yazılmıştır ama ben tekrar edeyim. Tecrübelerim sonucu onun üstünde sağlam kalmak istiyorsan maşan gidonun ve kadron çok önemli. Onlar seni frenden bile daha iyi korur kuvvetle muhtemel. Zira hakimiyeti kaybettiğinde asfaltla sıcak temas kuracaksın. Maşa-gidon-kadro göbek konusunda dikkatli ol. Chopper tarzı bisikletlerde deneyebilirsin veyahut ilham alabilirsin. Disk frende de dikkatli ol. Taklaya getirir adamı bisiklet üstünde bile tonla insan taklaya geliyor özellikle mekanik disklerde. Daha çok aklıma gelirdi de saat sabahın körü karnım gurulduyor. Haydi selametle.

Eylül ayını yarıladık. Yeni projenin durumunu merak ettim. Bu defa daha fazla fotoğraf ve video görebiliriz umarım.

@Yusufclp

Daha fazla???? Ben hiç foto video görmedim ki göreniniz varmı aranızda

Buyrun size turkiyede yapilmisi burasi balikesir bandirma adam yapmis :) ve satilik isteyene :)
Konuyu daha once okumustum ama su an tekrar gozden gecirmedim kucuk birde video var aksama yukleyebilirim ancak onu uploadfromtaptalk1447662660453.jpguploadfromtaptalk1447662686284.jpguploadfromtaptalk1447662716466.jpg

Bu işler boş işler. Bisiklet için bisiklete motor için motora binilir. Biz milletçe amaçsal olsun diye her şeyi karıştırmaya meraklıyız zaten.

@H.T
Kesinlikle katılmıyorum size. Bu işi bir avrupalı yapsa gıptayla bakarız. @Orhan57 arkadaşımız imkansızlıklar içinde birşeyler ortaya koymaya çalışıyor. Bize "İcat çıkarma" diye diye ne hale getirildiğimizin bir yansımasıdır yazdıklarınız. Bir şeylerin denenmesine bile hoşgörümüz ne yazık ki yok.

@Yusufclp

Arkadaşın böyle bir projeye başlama amacına dikkat ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Bununla tubitak bilim fuarına katılacak olsa eyvallah derim..

Defalarca okudum. Daha hafif motosiklet yapmak istiyor. Ben de kendim yapıp o yarışlara katılıp birinci olacağım dese haklısınız sonuna kadar.

@dgntkn

Kiti varki bunların buna para vereceğin 1000 ii bas scooter motor al daha iyi hep dediğim gibi fakir ol ama sakın fucker olma! :)

Ben geçen sene 3 tekerlekli ama arka tekerleri araba jantı lastiği olacak şekilde bir bisiklet düşünmüştüm jant lastik bularak başladım ön tekeri bir mobiletten söktüm sadece birleştirmek ve ön janta pedallı bir sistem yapmak kalmıştı başta ailem ve arkadaşlarım olmak üzere herkes bu projemin saçma olduğunu gereksiz olduğunu hiçbirşeye benzemeyip 2 gün sonra çöpe gideceğini söylediler hevesim öyle kırılmıştı ki öyle çok üzülmüştüm ki bütün parçaları tekrar eski yerlerine gönderdim bu da böyle bir anımdır. Diyeceğim o ki biz genç düşünceler genç fikirler olarak desteklenmeliyiz. Projelerimiz gereksiz vs. olsa bile hayata geçirilip önümüz genişletilmeli, örnek vermek gerekirse benim gibi genç yaşta birisi yaşı itibari adrenalin dolu projeler arzulayacaktır ama 5 sene sonra veya bir süre sonra fikirler olgunlaşınca hayatımız profesyonelleşince çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Büyüyünce baba olursam çocuklarımı sonuna kadar destekleyeceğime yemin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@H.T
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Çay içiyordum sizin yüzünüzden ekran hep çay şimdi :)

@H.T

konuyu okuyunca aklıma bu kısa belgesel geldi Karaman'ın mobiletçileri (çift motor)

• Beğen
Tepkiler: ventiol
@atabr
kaskla kullanılcak motor değil diyor bir de allahın barzosu.

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
@forwett
Ben " 10 taklafilan attığım hatırlıyorum sonrasını hatırlamıyorum " dediğine çok gülüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
Geri