Scudo Sports

Fahiş fiyatlı lastikler yüzünden bisikleti bıraktım

@sirrunu
İşte öyle olmuyor kardeşim dağdan aşağı inerken o toprak zeminden lastiğin tutunmayıp kayması yokmu, deliriyorsun.
Maalesef lastikler çok pahalı.1 ay önce lastik alacaktım , Schwalbe racing ralph ler 400TL di param yetmediği için rapid rob aldım ama çok memnun olduğum söylenmez...
Bisiklet dolar kurundan sonra iyice lükse kaçmaya başladı

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
@Anıl Erdoğan
Hocam racing ralph’ten crossking protection’a geçtim memnunum, tavsiye ederim. Lastik dişlerini bitirmemek için frenaj tekniği çok önemli. Mastering mountain bike skills kitabındaki teknikleri uyguladığımdan beri hem fren mesafem kısaldı hem lastik aşınmam azaldı. Youtube’da GMBN kanalında da güzel teknik videolar var :harika:

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Anıl Erdoğan
abimin dağ bisikletinde black jack var, kaç aydır kullanıyorum lastik daha 1 kere patladı. ben genelde asfaltta sürüyorum. araziye de girerim ama downhill falan yapmam, o yüzden kaydığını falan hissetmedim lastiğin. dişli olmasının avantajı, yerde cam falan oldumu lastiğin dişlerine temas etse bile patlamıyor, ama yol lastiğinde direk yüzeyle temasa geçtiği için patlama ihtimali çok yüksek. sırf bu yüzden yol bisikletinden soğudum

@Anıl Erdoğan Hocam kur etkiliyor evet ama bunda bizim satıcıların çok daha büyük etkisi var bence aynı lastik için Trek US bayiinden 25 dolara bireysel olarak alabiliyorken(üstelik kargo da çiftini alırsan bedava)
Trek TR bayiinde 65 dolara tekini alıyoruz :eek:

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Afyon35
dünyadaki her alışveriş sitesi türkiye'ye gönderim yapıyor diye bir şey. bu başlık altında sürekli bu örneği veriyorsunuz. bu kadar kesin konuşmadan önce trek sitesine girip bir inceleseydiniz türkiye'ye gönderiyorlar mı diye. abd dışına gönderimi yok. bedava kargo olayı da doğal olarak abd için geçerli. o yüzden bu sitedeki lastik fiyatları bizim açımızdan kıyas kabul edilemez. abd'de yaşayanlar için evet çok ucuz ama bizim bu siteden bu lastiğe ulaşma şanşımız yok. o yüzden fiyat kıyaslaması yapmamız da anlamsız. ayrıca abd'den hiç bir şey türkiye'ye kargosu bedava olarak gelmez. minimum 15-20 dolar kargo ücreti ödersiniz. örnek verecekseniz, kıyaslama yapacaksanız wiggle gibi, bike24 gibi, bikeinn gibi türkiye'ye gönderim yapan sitelerden yapınız. belki o zaman burayı okuyanlara bir faydası olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@soner83 O halde sizin istediğiniz gibi olsun
(link) aynı ürün ve 20 EURO
Ki benim asıl anlatmak istediğim o değil bu firma Trek'in bayisi değil mi benden ucuz alıp aldığı fiyatın 2-3 katına satmasında sorun var bence

@Afyon35
bu oldu işte. buradan kıyaslama yapabiliriz. hatta sitede görünen bu rakam almanya'nın vergili fiyatı. adresi türkiye olarak girdiğimizde bu vergi düşüyor ve fiyat 16,80 euro oluyor. bu sitenin 20 euro da kargosu var. toplam 37 euro yaklaşık 42-43 dolar yapıyor. arada 22-23 dolarlık yurt dışından getirtmeye değecek bir fark var.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
4 sayfa tartışılmış bir kişi de ucuz lastik tavsiyesi vermemiş :)

Evet yok mu yol bisikleti için 25 lastik önerisi?

Ben buna göz kırpıyorum ama bilgim yok.

(link)

Fiyata baktım da bisikleti ulaşım için değilde spor için kullananlara Allah sabır versin.Bu fiyatlar gerçekten adama kafayı yedirtir.

Lastik alacağın zaman,kendi kendine şunu sormalısın;
''Kaç paralık bisikletin var?''
20.000 liralık bisikletin varsa,ona göre lastik almalısın..
1500 liralık bisikletin varsa,ona göre..!
Lastiklerin fiyatları çok yükseldi ama uygun fiyata lastikte bulabilirsiniz..Birkaç siteye bakalım;
Delta'da Hutchınson marka iki lastiği 118 liraya alabilirsiniz..Tanesi 59 liraya gelir..Hutchınson'da iyi marka sonuçta..
(link)
Decathlon'da VITTORIA marka lastiği 90 liraya alabilirsiniz..Zor patladığı söylenen,iyi bir marka sonuçta..
(link)
Erdoğanlar'da Michelin marka lastiği 80 liraya alabilirsiniz..Michelin'de iyi bir marka sonuçta..
(link)

@ahlaksız Değerli arkadaşım bu konuda katılamıyorum sana.
''Kaç paralık bisikletin var''
Cevap; bisikletin fiyatı ne olursa olsun alabildiğin en iyi lastiği al.

Bu soruya benzer bir cevap kasklar için de geçerli.Bisikletin uygun fiyatlı olsa bile alabileceğin en iyi kaskı al.

@alicangul29
Dış lastik.kalitesi nasildir bilememde irc anlas marka 28,35 mm lastigi destekleyen ic lastik almistim.hatta bu ic lastigi 25 mm schwalbe lugano endurance de kullandim...hafif zorlasada oldurabildim..gayet memnun sekilde kullandim..ustelik oto siboplu..agirligi konusuna girmeyim,,isimi gordu..

@ahlaksız hocam conti yi örnek olsun diye verdim. yoksa almak istediğim lastik, patlamaya karşı dayanıklı schwalbe marathon. linkini attığınız ürünler çok kolay patlayan lastiklerden, conti 4000s2 de aynı şekilde küçük bi cam parçasıyla patlaması bir oluyor. şu bisikleti satarsam yola bulaşmam bundan sonra, dağ yada şehir alıp keyfime bakarım inşallah

Ben de lastik aldım geçen, Delta tanesini 260TL satıyor; (link)
Mecbur ikinci ele yöneldim, çiftine 150TL verdim üstelik. Hem de sıfır lastik :) Geçen de 220TL fiyattan gördüm ikinci el sıfır satanı.

İç lastik aldım tanesi 30TL, ikisi eder 60TL :) Eskiden 6,5TL verirdik iç lastiğe.

@hamlet2006
Üstat,farklı düşünmek iyidir..
Vatandaşın altında TREK var ama lastiği Scwalbe lugano..Komik yani..
Vatandaşın altında Salcano giriş seviyesi bir bisiklet var ama lastiği Continental Grand Prix 4-Season..Bu da komik..
Trek alabilecek birisi,tanesi 500 liradan iki dış lastikte alabilir veya alabilmeli..Alamıyorsa,''o Trek nasıl alındı?'' diye sorulur/sorulmalı..
Salcano'nun en kalitesiz bisikletine binen birisi,Continental Grand Prix 4-Season'u nasıl alabilir?Eğer Continental Grand Prix 4-Season'u alabiliyorsa,''o Salcano neden alındı?'' diye sorulur/sorulmalı..
Yani simetride bir sorun olmamalı..
Mesela benim bisikletim 2000 lira..Ben tutup şu kaskı almam/almamalıyım;
(link)
Benim bu kaskı almam saçma olur,antisimetrik olur,irrasyonel olur..Olmaz yani..Alamıyacağımdan değil..Alırım ama almam işte:)
Giyimden örnek vereyim..Bir bayan..Mini etek giymiş ama başında türban var..Olmuş mu?Olmaz..Benim söylediğim şey de bunun gibi işte..
''Altı kaval,üstü şişhane'' deniyor buna..Hatta hatırlayamadım,google'a altı üstü filan yazdım şimdi:D
@sirrunu
Almak istediğimiz herhangi birşeyi alamıyoruz zaten..Sorun da bu..
Kimse almak istediği bisikleti alamıyor,almak istediği lastiği alamıyor..O halde alabileceğimizi almalıyız..Herkes en iyi bisikleti,en sağlam lastiği almak ister ama olmuyor işte..
Bütçenize göre hareket ederseniz,şikayetlerinizi azaltabilirsiniz..Bütçenizle 100 liralık çokta sağlam olmayan bir lastik aldınız diyelim..O zaman bütçenizi daha da sarsmamak adına,bisikleti daha düzgün kullanarak,lastiğin daha az zarar görmesini sağlıyabilirsiniz..Yavaş giderek veya dikenlerin,cam kırıklarının olmadığı yerlerde sürerek..

Özellikle de konu lastik ve kask gibi direkt olarak güvenliği etkileyecek durumlar söz konusu olunca fiyat/performans,optimum ve minimum gibi kavramlar boşa çıkar.Hedef maximum güvenlik için maximum yol tutuş,maximum güvenlik için maximum frenaj dolayısıyla en iyi lastik;maximum kafatası koruması için maximum korumalı maximum kaliteli kask olmalıdır.Yani hep maximum seçilmelidir.
Trek kadar yüksek fiyatlı veya Salcano kadar uygun fiyatlı bisiklet kullanmıyorum ama benim kafam veya güvenliğim önemli olduğu için çok iyi kaskım ve çok iyi lastiklerim var.Ki bisikletim ortalama bir Scott.
Ben güvenlik söz konusu olunca oran orantı veya rölativite kavramlarının tamamen geçersiz olduğunu düşünüyorum.Kötü lastik kayıp kafatası yere vurulduğunda ;lastiğin aktif, kaskın pasif güvenlik konusunda ne kadar önemli olduğunu insanoğlu anlayıveriyor.Fiziksel etkiler; binicileri cüzdan kalınlıklarına göre kategorize etmiyor.Herkese eşit davranıyor.Sadece siz seçimlerinizle bu etkinin derecesini değiştirebiliyorsunuz.

Hangi fiyat klasmanında bisiklet sahibi olunursa olsun bütün bisikletçiler alabilecekleri en iyi kalitedeki güvenlik ekipmanını almalılar.Çünkü herkesin güvenliğinin kıymeti aynıdır.

@ahlaksız

Bisikletin fiyatına göre lastik alınmaz arkadaşlar. Emniyetli, konforlu ve keyifli bir sürüş için lastik alınır. Hurdacıdan alıp topladığım tur bisikletimde Schwalbe Maraton kullanıyorum. Ön lastiğim 31000 km'de 2 kere patladı. Yük arkada olduğu için arka lastiğim daha hızlı aşındı ama onu da 13500 km kullandım. 13500 km'de 1 kere patlamıştı arka lastiğim. Asfaltta yol tutuşu mükemmel; camlara ve dikenlere gözü kapalı giriyorum. Bisikletimi satsam bir çift Schwalbe etmez ama benim tercihim iyi lastikten yana. Yarışta Continental 4000s kullanıyorum. Bence muhteşem bir lastik ama Schwalbe gibi değil; patlamaması için özen gösteriyorum. Yarış bisikletim pahalı, lastiği de pahalı. Şehirde kullandığım 28" klasik Peugeot'ma da Schwalbe Marathon taktım. 2 yıldır bir kere bile lastik patlamadı. Eşime topladığım bisiklette de Schwalbe Marathon var. Spor amaçlı, şehir içi tüm ulaşımlarımda, şehir dışı, hatta ülkeler arası seyahatlerimde bisiklet kullanıyorum. Lastik yamamak, değiştirmek çok sinir bozucu işlerdir. Bunun yanı sıra sık patlayan ve yol tutuşu iyi olmayan lastiklerle yola çıkmak can güvenliği açısından doğru değildir. Bisiklete biniyorsanız düzgün ekipman kullanmalısınız. Maddi durumunuz iyi lastik almaye müsait değilse pahalı bir akıllı telefon almak yerine daha ucuz markalara yönelebilirsiniz. Benim akıllı telefonum yok mesela... Hiç eksikliğini hissetmedim bugüne kadar. Akıllı telefonum yok ama bisikletlerimin hepsinde iyi malzeme kullanırım. Evet, bisiklet pahalı bir uğraş ama otomobil kadar, toplu taşıma kadar, akıllı telefon kadar, tablet kadar pahalı değil. Her şeyi tek seferde almak zorunda da değilsiniz. Zaman içinde toplanır eksikler.

@hamlet2006 güvenlik konusunu özellikle lastik ve kaska indirgemek doğru mu acaba?
Kadronun/maşanın sağlamlığı,frenlerin durumu,hatta viteslerin akıcılığı,hatta üzerimize giydiklerimiz güvenliğimizi direk etkilemez mi?
Yani bisikletin her parçası ve sürücünün giyimi,güvenliğin birer parçasıdırlar..
Diyelim ki en iyisinden lastiğimiz,kaskımız var ama fren pabuçlarımız iyi durumda değil..Bu durumda güvenlik için yaptığımız harcamanın bir anlamı olmaz ki..
Yalnız şuna katılırım..Eğer yarışlara girecekseniz,lastiklerinizin ve kaskınızın en iyisinden olması lazım..Buna itiraz etmem..
Sıradan bir kullanıcı iseniz,lastiğe veya kaska abartılı paralar harcanması bence gereksiz..Kullandığınız bisikletle uyumlu lastikler seçilmesi taraftarıyım..Mesela 1000-4000 lira civarında bir bisikletiniz var..100-250 lira civarında bir dış lastik işinizi her türlü görür..Tutup 500 liraya bir tane dış lastik almak,eğer yarışılmayacaksa gereksiz..

Bisikletin fiyatına göre değil, cebimdeki ekonomik imkanlara göre lastik alıyorum. Dileyen, istediği lastiği alır. Ben de schwalbe marathon almak istiyorum ama olmuyor işte. Compass diye bir yol lastiği kullanıyorum, lastik o kadar sert hamurlu ki, neredeyse hiç hava basmadan binersin...:D Tanesi 30 lira...:).

2.10 kalın lastiklerimi çıkartıp, 1.90 mm rubena hook modeli almıştım iki adet toplam 88 tl. Taşlı, topraklı arazide kullandım patlamadı şimdilik çok memnunum. İç lastik aldım iki adet scwalbe tanesi 30 tl. Ama daha takmadım. İçindeki lastik baya yamalı ilk patlamada yeni sıfır iç lastik takıcam. Her bütçeye uygun lastik var ama beklentiye ve kullanıma göre değişiyor..

Geri