Scudo Sports

Fabian Cancellera versus peter sagan

Scudo
bir gerçek varki,paris -rube
bilen bilir
nisan geldi gene kilitleneceğiz paris rubeye ,
evet 250 km idi galba ,
yol arnavut kaldırımın beteri,toprak ve asfalt karışımı ,eğim fazla yok
ama bu etap adamı bitirir,
cancellara yarış sonunda iki kişinin yardımı ile ayakta durdu ve sonra çimlere yığıldı kaldı ,evet bekliyorum paris rubeyi, bakalım bu sene kim alacak ,yarış yarış değil çin işkencesi...:huhuu:

cancellara'nın saatlere özel bi ilgisi var, instagramdan takip edenler hergün değişik kol saatlerinin fotoğraflarını beğendiğini görmüştür.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Fabien Cancellara, adına bisiklet yapılan kişi
Peter Sagan, kullandığı bisikleti yere çarpan kişi

Cancellara karısının doğum yapacağını öğrenince yarışı bırakan kişilik
Sagan yaptığı hareketlerin ekranlarda yer bulduğunu iyi bilen reklam peşinde kişilik

Cancellara yarışta kullandığı bisikletin (Trek Domane) satıldığını görünce sevinçten havaya uçtuğum sporcu. Maalesef 58 kullanıyormuş:uzgnm:
Sagan kullandığı modeli aldığım (Cannondale Synapse), ancak kendisiyle zerre kadar bağlantısı olmayan sporcu

Spartacus başarılarla dolu sporcu kariyeri
Sagan abisi çocuk daha büyüyecek

Şov yapmayı iyi biliyor ama.:)

Sagan'a kötü demiyorum, daha kariyer başında ve ülkesine göre bir yıldız ve simarmasi normal denebilir. Cancellara ile onu kıyaslamak bence yanlış olur. Boonen ile kıyaslamak ise daha mantıklı yaslari, uzmanlık alanları birbirine benzer. Boonen daha sprinter, Cancellara TT uzmanı. Ve klasiklerin son 10 yılı bu iki adam egemenliğinde geçiyor.

Fabian Cancellara gerçek bir spor adamıdır bir zamana karşı ustasıdır , inişi mükemmel , solo kaçışları ve etaba giderken göstermiş olduğu efor büyük bir heyecan yaratmaktadır hepsine eyvallah
Ancak sagan da komple bir bisikletçidir ki bu her bisiklet sporcusunun sahip olamadığı tarzda bir özelliktir adamın tekniği harika , iniş var , tırmanış yeteneği var , sprinte gidiyor etaplar alıyor ve takımına pozitif bir hava katıyor ha ukaladır , şımarıktır eyvallah ama henüz çok genç ve şöhreti olan bir sporcu savunuyor sanmayın ama yaşına göre normal karşılanmalı ama taciz vakası işte orada duracaksın
burada olsa dayağı yerdi neyse bir video ekleyimde fabu hayranlarının gözlerinin pası silinsin . Bu arada Üstad burada 2.5 dakika farkı eritip pelotonu yakalıyor saygılar diliyoruz kendisine :)

Bu kadar yaş farkı olan iki sporcunun kıyaslanması yanlış bence. Bu başlık için demiyorum, zira başlığın amacı zaten kıyaslama yapmaktan ziyade 'Cancellara adamdır, Sagan ölsün' gibi kişisel bir fikir paylaşımı; saygı duyuyorum.

Ama şöyle bir gerçek var ki insanlar Sagan gibilerini sever, Cancellara gibilerinden ise ilham alır.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
belli ki saatler derken zaman demek istemiş, yani lüks içinde geçen saatler, dakikalar falan :p

• Beğen
Bir bakın derim Fabian kaç yıldır bisikletçi Sagan kaç yıldır bisikletçi ?
Fabian gençliğinde bu kadar iyimiymiş ? Spartacus'tur eyvallah fakat Sagan'da boru değil. Bisiklet Dünyası'nın Zlatan'ı olabilir fakat bu normal bir şey. Peter Fabian'ın yaşına geldiğinde ona ne fark atacak bilemem ama Peter yaşadığımız bu dönemin yıldızlarından biridir. Peter yarışı kazanamadığında 2. olduğunda Fabian gibi ağlamıyor onu diyim :))))

• Beğen
@mehmetsunu

peter sagan taciz olayına adı karışmışsa ki bilmiyorum bu konu hakkında bilgim yok,fakat cavendish ile cancellarayı şöyle kıyaslarım,sporcuların arasında fark olabilir,

cavendish yarış esnasında rakibine kafa atmıştır,bu hareketi ile olayda haklıda olsa ,hareket çirkindir ,akabinde dengeyi kaybederek düşmüştür.peki cancellara ne yaptı,paris rube yarışında arkasına yapışan gonzalese,öne geçip çalışmasını istemiştir,gonzales geçmemiştir,bunun üzerine sadece el hareketi ile sinirlenen cancellara (ki rakibine ne kafa atmış ne de yumruk atmıştır)tempoyu düşürmüştür ve arkadan peloton yetişmiştir (peloton -ana bisiklet grubu)aklı sıra cancellaranın arkasına sığınıp sonda atak yapmayı düşünüyor idi,cancellara buna imkan vermedi,summeran birinci olurken cancellara 2 inci oldu gonzales havasını aldı.

@SagFan
Biz hepsini severiz,bizde bisiklet ırkçılığı yok:p:hihi::hihi:
Bu arada Sagan'ın da kazadan kurtulma anı muhteşemdi...:harika::harika:

Bu karşılaştırmayı Sagan'ın 35 yaşına geldiğinde başlatmak en mantıklısı

• Beğen
Tepkiler: SagFan
İyi günler merhabalar forumdaşlar isterseniz gelin şu konuyu tekrardan gün yüzüne çıkaralım bakalım :D Sagan vs Cancellera hahaaaha inşallah sesiniz çıkar diye umut ediyorum. Dünya Harikası bir Sprinter vs Saatçi Baba diyelim

Fabian'dan kullandığı Trek Madone 9.0 bisikleti hediye olarak istedim vermedi. O yüzden kendisine küsmüş durumdayım.

• Beğen
Bisikletteki Boonen ile birlikte iki babadan biri Ronde de seyircileri alkışlayışı içimi yaktı böyle bir değer bir daha gelmeyecek herkes özel tabi Sagan'da çok farklı bir figür daha da olgunlaştı zaten ustalık yolunda ilerliyor 3.etap bunu gösteriyor bu arada has sprinter iken klasikçi olması son derece doğru bir karardı komple bir sporcu Kittel'in formuna göre yarış kazanmaktan ise böylesi daha uzun oldu ama destan olur yazsam çok çok çok özel sprocular hiçbirine antipatim yok ama bana da trek verilmese baya bi üzülürdüm ama o evlada bile verilmez oğlum önce ehliyat al öyle oturturum derdim bende selamlar iyi forumlar :)

Bence boş bir konu olmuş peter sagan ve fabian cancellara ikiside kendini kanıtlamış sporculardır benim anladığım kadarıyla sevdiginizi göklere çıkarmışsınız diğerini çamura batırmışsınız.Peter sagan ın bambaşka bir kişiliği var.

• Beğen
Tepkiler: yns2ylmz
Bu konuda bisiklet yarışlarınında fanatikleşebileceğini görmüş oldum .

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
İkisinin de bisiklet hakimiyeti üst düzeydedir.İkisi de iyi inişçidir.Ama bu özellikler farklı bisikletçi sınıflarında ortak olabilecek özelliklerdir.
İkisi de ''berg'' leri çıkabilecek nitelikte yokuş çıkabilir.
İkisi de paveler üzerinde iyidir.

Fabian Cancellara rouleur ;Peter Sagan puncheur karekterli bir yarışçıdır.Cancellara'nın zamana karşısı iyidir dolayısyla uzun mesafeli kaçış yapabilir.Sagan'ın zamana karşısı çok içi acıcı olmadığı için yani iyi bir rouleur olmadığı için kaçış yeteneği ve kaçanı takip yeteneği biraz daha sınırlıdır.Sagan'ın patlayıcı özellikleri ,Cancellara'ya göre çok iyidir;çünkü orijin olarak Sagan sprinter bazlıdır.

Cancellara takımın liderine süper domestiklik yapabilir.Orta yükseklikteki dağlarda bile liderini taşıyabilir.Çok iyi bir rouleur olduğu için uzun yol kaptanlığı yapabilir ,liderini düz yolda çekebilir.Nitekim Cancellara'nın Andy Schleck'e süper domestiklik yapmışlığı vardır.
Sagan 'ın ise Süper domestiklik yetenekleri çok daha sınırlıdır.Şimdi birisi de çıkıp demesin Sagan da Fabian da zzaten lider diye.Ben Genel klasman liderine domestiklik olarak karşılaştırdım.Bu özellik de gerekebiliyor.

Yine de karşılaştırması zor sporculardır.

Cancellara;pelotonun ağabeyidir.Peloton üzerinde gücü vardır.Pelotonu yönlendirebilir.Çünkü herkes ona patron,ağabey gözüyle bakar.
Sarı mayolu Fabian Cancellara ,bir sebepten pelotonu nötralize ederken
0708-wires-peloton.jpg

(link)

Sagan’in agzindan, Paris-Roubaix’de gidonunu duzeltmek icin Wallays’in arka tekerini kullanmasinin hikayesi.

Sagan gercekten kafadan kirik bir adam.

Geri