Scudo Sports

Ezerek öldüremediğini bıçaklayanlar trafikte!

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.716
İsim
Serhat C
Twitter’da denk geldim ve kaynar su başımdan aşağı dökülmüş gibi oldu.

Burası nasıl bir yer oldu? Bu yamyamları nasıl durduracağız? Kim dur diyecek? Lanet olsun!

C00B9B6D-BAEF-40DF-9899-AF13DC0350AD.png

64E98236-CDA5-4426-A40B-38FA2B3553A3.png

Sinirden elim ayağım titriyor.

Konunun içeriğini bilenler yaralı arkadaşla ve hukuki süreçle ilgili bilgi paylaşabilirse seviniriz

Scudo
Ben Kadir KELLECİ'nin hikayesinde denk geldim habere. Şaşırdım dersem yalan söylemiş olurum

Seçimlerden önce kim bunların duraklarına yahut odalarına gidiyor ve bu emekçi(!) kardeşlerimizin bi taraflarını kaldırıyorsa, etkin ve verimli toplu ulaşım sistemini kim hayata geçiremeyip halkı bunlara muhtaç ediyorsa gidin onlardan hesap sorun.

Öldürdü, yaraladı, çaldı, çırptı serbest kaldı bir yeni Türkiye klasiği. Daha üç ay önce malum şahıs affıyla it, köpek, katil, hırsız, tecavüzcü kader mahkumu denerek salındı. Niye yapmasınlar? Cezası var mı? Yok.

Minibüsçüler büyük şehirlerden ilk olarak temizlenmesi gereken mikroplardır. Bu heriflerin kimseye eyvallahı yok ve hepsinde cahil cesareti var.
Arkadaşımıza geçmiş olsun dilerim. İstanbulda da umarım bir gün minibüsleri artık kimse kullanmaz ve kökleri kurur.
Evet, taş yesinler.

İster gülün ister kınayın arkadaşlar ama ben de her sürüşümde bu magandalarla karşılaşırsam diye kendimi koruma amaçlı üst seviye bir kamp bıçağı ve biber gazı taşıyorum. Öyle ki, formamın ulaşılması en kolay cebine, enerji bar anahtar vs. koymam gerekirken bu ikisini koyuyorum. Bu cahillerle yaşanmıyor, öyle çoklar öyle egitilmezler ki biz onlarla yaşama uyum sağlamaya çalışıyoruz maalesef.
Sporcu kardeşimiz umarım bir an önce sağlığına kavuşur 🙏

İster gülün ister kınayın arkadaşlar ama ben de her sürüşümde bu magandalarla karşılaşırsam diye kendimi koruma amaçlı üst seviye bir kamp bıçağı ve biber gazı taşıyorum. Öyle ki, formamın ulaşılması en kolay cebine, enerji bar anahtar vs. koymam gerekirken bu ikisini koyuyorum. Bu cahillerle yaşanmıyor, öyle çoklar öyle egitilmezler ki biz onlarla yaşama uyum sağlamaya çalışıyoruz maalesef.
Sporcu kardeşimiz umarım bir an önce sağlığına kavuşur 🙏

Arabamda taşıdığım av çakısına en son polis aramada el koymuştu. Bir de niye taşıyorsun diyor. Siz işinizi yapmadığınız için taşıyorum diyemedim tabi, meyve soymak için dedim. Yaz günü nezarethane sıcaktır.

Kazanın olduğu yer 2 şeritli Arsuz-Konacık arasındaki yol gibi duruyor. O bölgenin dolmuş şoförleri (İskenderun-Konacık, Işıklı şoförleri) her zaman inanılmaz hızlı kullanıyorlardı araçları. Büyük ihtimalle karşıdan araç gelirken bisikletliyi sollamaya çalışmıştır. Ben ve bir arkadaşım aynı rota üzeriden dün bir tur yaptık ve aynı yerden geçtik. Yol dar olunca yakın bir şekilde sollama yapanlar oldu bu yol boyunca. Küçüklüğümden itibaren babamın mesleği gereği maket bıçaklarını kullanan bir insanım. Böyle bir durum olur diye plastik gövdeli, kalın uçlu bir maket bıçağı taşıyorum çantamda. Caydırıcı bir etkisi olur veya mecbur kalırsam istenilen derinlikte kesme imkanı sunduğu için öldürmeyecek şekilde karşı tarafa müdahele imkanı sunuyor. 165 km boyunda bir çok laflı sataşma ve sıkıştırmaya maruz kaldık. Bir gün kullanmaya mecbur kalabiliriz diye yanımda taşıma gereksinimi hissediyor ve son 2 turdur taşıyorum maket bıçağımı.

Bir kaç aya benim de bi yerden haberimi duyarsınız. Günde 2-3 defa araba hatta motor sıkıştırıyor artık ağızıma ne gelirse kadın erkek demeden sayıyorum. Sinirlerim yıprandı bisiklet sürmekten...

Trafik ve karayolu kanun açıkça belirtiyor, bisiklet motorsuz bir taşıttır. Neden bunu insanlar anlamak istemiyor, cezalar ağırlaştırılsın gerekirse trafikten men edilsin

Bıçak taşımak insana gereksiz bir özgüven kazandırır. O özgüven ile kötüyle kötü olup başınıza istemediğiniz işler açabilirsiniz. "Dayı sensin" demesini bilmelisiniz.
Bir söz vardır "Koyunlarınızın başkasının tarlasına girmesini istemiyorsanız koyunlarınızı tarlaların yanından uzak tutmalısınız." Bir ihtimalin olmamasını dilemek için o ihtimalin oluşma şartlarından uzak durmalısınız. Bıçak taşırsanız yanınızda kötü ihtimalleri de taşırsınız.

Polis ve jandarmanın dahi bisikletin trafikte olmamasına inanmış bir ülkede bizler ne yapabiliriz ki...☹

Bıçak taşımak insana gereksiz bir özgüven kazandırır. O özgüven ile kötüyle kötü olup başınıza istemediğiniz işler açabilirsiniz. "Dayı sensin" demesini bilmelisiniz.
Bir söz vardır "Koyunlarınızın başkasının tarlasına girmesini istemiyorsanız koyunlarınızı tarlaların yanından uzak tutmalısınız." Bir ihtimalin olmamasını dilemek için o ihtimalin oluşma şartlarından uzak durmalısınız. Bıçak taşırsanız yanınızda o ihtimali de taşırsınız.
Kesinlikle bundan dolayı sürekli çantamda taşıdığım bıçağı eve bıraktım ben. Bir de öyle saçma salak hareketler yapıyorlar ki o an onu orada 4e bölsem sinirim geçmez. O yüzden, gerek yok.

Caddebostan bisiklet yolu 2 şikayette kapanır, toplantıda İBB bisiklet yöneticilerine İBB başkanı dünya bisiklet gününde bisiklete binip sosyal mesaj vermeli dediğimizde "evet harika fikir" deyip alay edercesine hiçbir şey yapılmamaya devam edildiği sürece ve uçağı bile yenebildiği empoze edilenlerle ba(ğ)zı şeyler çok zor.
Mesela insanlık.

Kazanın olduğu yer 2 şeritli Arsuz-Konacık arasındaki yol gibi duruyor. O bölgenin dolmuş şoförleri (İskenderun-Konacık, Işıklı şoförleri) her zaman inanılmaz hızlı kullanıyorlardı araçları. Büyük ihtimalle karşıdan araç gelirken bisikletliyi sollamaya çalışmıştır. Ben ve bir arkadaşım aynı rota üzeriden dün bir tur yaptık ve aynı yerden geçtik. Yol dar olunca yakın bir şekilde sollama yapanlar oldu bu yol boyunca. Küçüklüğümden itibaren babamın mesleği gereği maket bıçaklarını kullanan bir insanım. Böyle bir durum olur diye plastik gövdeli, kalın uçlu bir maket bıçağı taşıyorum çantamda. Caydırıcı bir etkisi olur veya mecbur kalırsam istenilen derinlikte kesme imkanı sunduğu için öldürmeyecek şekilde karşı tarafa müdahele imkanı sunuyor. 165 km boyunda bir çok laflı sataşma ve sıkıştırmaya maruz kaldık. Bir gün kullanmaya mecbur kalabiliriz diye yanımda taşıma gereksinimi hissediyor ve son 2 turdur taşıyorum maket bıçağımı.

Bisikletçiler olarak kendi aramızda toplanıp kendimizi korumak için yaptımız(karate, judo vs) şeyleri birbirimize öğretsek ve zor durumda kaldığımızda kullansak... Gerçi tek bir kişiye 15 kişi saldırıp(genelde yanlarında çakılar bazen de sopa olabiliyor) bunu delikanlılık olarak düşünen insanlar var. Sadece park yeri için bile bir insanın canına kasteden insanlar var. Sen kendini korumak için bıçak çıkarsa o da arkadaşlarını çağırıp bıçak çıkarabilir veya silah dahi çıkarabilir. En kötüsü de genelde ülkemizde(başka ülkelerde nasıldır bilmiyorum) biri ölmeden bir çok şey yapılmıyor. Sırf bisikletimizi rahat sürelim diye birileri ölmek zorunda mı?

Bir söz vardır "Koyunlarınızın başkasının tarlasına girmesini istemiyorsanız koyunlarınızı tarlaların yanından uzak tutmalısınız." Bir ihtimalin olmamasını dilemek için o ihtimalin oluşma şartlarından uzak durmalısınız. Bıçak taşırsanız yanınızda kötü ihtimalleri de taşırsınız.

Ortaokulda bir öğretmenimizin anlattığı hikaye;

Trafikte bir otobüs şoförü ve bir araç sahibi neredeyse kaza yapacak duruma geliyorlar. Bunun üzerine araç sahibi sinirlenip otobüse doğru ilerliyor. Araç sahibi otobüse varmadan otobüs şoförü camdan bağırıyor: "Ben bir eşşeğim! Benim hatamdı, lütfen aracınıza geri dönün!" Bunun üzerine araç sahibi şaşkın bir şekilde aracına geri döner ve gider.

Biraz saçma olmuş olabilir kusura bakmayın. Genelde uzun yazıları yazmadan önce ne yazacağımı düşünür yazarım fakat bu sefer fazla düşünemeden yazdım.

Tüm bisiklet severlere geçmiş olsun. Malesef eğitimsizlik ve işi sürücülük olan kişilerin herhangi bir ön eğitimden geçmemesi bu tarz konulara sebebiyet verebiliyor. Umarım Taner bey tez zamanda sağlığına kavuşur ve aramızda geri döner.
Moderasyondan ricam bu olay özelinde bir hashtag belirlenmesi ve sesimizin daha çok duyurulması.

Geri