Eymir Gölü sıkıntısı

Kayıt
14 Nisan 2015
Mesaj
46
Tepki
45
Şehir
Ankara
İsim
Tebyen
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sanirim uzun bir süreliğine Eymir gölünde antrenman yapmayacağım. Nedenlerinden ilki gölü çevreleyen asfalt yolun bozukluğu veyeni asfaltlanan kasislerin normalinden daha fazla yükseltilmesi, ikincisi ve daha önemlisi ılıman geçen hava durumuna bağlı olarak göl çevresinde aktivite yapmaya gelenlerin saysısındaki artış. Özellikle yürüyüş yapan, koşan ve bisiklet sürenlerin trafik kurallarına uymadan yolda rasgele yürüyüşleri, malesef sürüş keyfimi ortadan kaklmasına neden oldu. Eymir gölü'ne alternatif planladığım yeni rota, Haymana yolu üzerinde Bizim Çatı'ya arabayı park edip, Haymana yoluna doğru gitmek. Yolun nispeten sakin ve geniş olması beni bu rotayı takibe yönlendirdi. İlerisi için başka rotalarda olabilir tabi ki. Son olarak, Bugün kaskın güvenlik için ne derece hayati rol oynadığını tecrübe etmiş oldum. Çarpışma sonucu yere yuvarlandıktan sonra kafamı asfalta net bir şekilde çarpmama rağmen kaskın koruması sayesinde başıma en ufak bir darbe almadan kol ve bacağımda küçük sıyrıklarla kazayı atlattım. Diyeceğim odur ki; forumda arkadaşlar kask markaları, Çin malı vs. kaliteli kask türleri hakkında tartışıyorlar, bugün kullandım kask Çin malı bir markaydı ve neticede kask kullanmasaydım, günümün büyük kısmını hastanede beyin tomografisi çektirmekle geçirmiş olacaktım. Sürüş esnasında o veya bu ne olursa olsun kask giymeyi ihmal etmiyelim.
 
Scudo

Erhan Ertan

Bisikletli Operatör
Kayıt
20 Aralık 2011
Mesaj
216
Tepki
1.105
Şehir
Eskişehir.
İsim
Erhan Ertan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Fixed Gear
Geçmiş olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: SafaGürcan

Punctum

Forum Demirbaşı
Kayıt
1 Ekim 2017
Mesaj
451
Tepki
1.301
Yaş
54
Şehir
Ankara
İsim
Mehmet O.
@trebyen
1. Eymir gölü çevresi zaten antreman için düşünülecek en son yer olmalı :) Hele hava iyi ve günlerden hafta sonu ise...
2. Kafanızı yere, kask takılı halde olsa dahi, sert bir şekilde vurduysanız mutlaka ama mutlaka bir sağlık kuruluşuna gitmeniz ve temel kontrolleri yaptırmanız gerekir. İlk anda fark edilemeyecek problemler, ileride ciddi risklere dönüşebilir. Ayrıca kalitesiz malzemeler/ürünler yerine biraz daha para vererek daha güvenli markalar seçilmelidir.
 

amoush00

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Mayıs 2015
Mesaj
1.319
Tepki
1.104
Yaş
49
Şehir
Ankara
İsim
Emrah Çetintaş
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Geotech
Eymir gölü hakkındaki düşüncelerine katılıyorum.. Eymir'de antreman yapılacaksa kesinlikle sabah erkenden gitmekte fayda var.. Ama herşeye rağmen Eymir'de öyle tempolu sürüş zor.. Daha çok zevkli zaman geçirmek için gidilebilir. Ben de kötü bir kaza geçirdim bir kere Eymir'de, şaşkın bir arkadaş yüzünden.. Haymana yolu iyi bir güzergah.. Genellikle yol bisikleti için Gölbaşı köylerine giriyoruz.. kaskın kalitesinin yüksek hızlarda yapacağınız kazalarda daha önemli olacağını düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: SafaGürcan

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@trebyen Geçmiş olsun. Antrenman için bence Ankara'nın çevre köyleri güzel bir seçim olur. Köyler arası bağlantı yollarına çok güzel asfalt atılmış. Ayrıca tenha yerler.
 
Kayıt
14 Nisan 2015
Mesaj
46
Tepki
45
Şehir
Ankara
İsim
Tebyen
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herşeyden önce bisiklet sürerken kaskınızı takın anlamına söylemiştim. En kalitesiz kask bile kasksız sürüşe göre güvenlidir demek istemiştim. Benim kaza anında sürüş hızım yaklaşık 20 km/h hızla seyrederken dengeyi kaybedip yanal olarak asfalta sürüklenerek düşmem, darbeyi ilk önce omuz ve dirsekten alıp, az bir oranda kaskın darbeyi önleyici olarak görevini fazlasıyla yapmış olmasıdır. Daha ciddi kazalarda ki Allah kimseye göstermesin, kaskın kalitesi oldukça önem taşıyacaktır. Sürüş rotası için net bir rotam olmamakla birlikte Haymana yolunu deneyip, sonrasında köyler arası tur iyi bir fikir gibi geldi. Hepinize kazasız belasız iyi sürüşler dilerim.