Scudo Sports

Explorer Yada Adsl

torres_9

Daimi Üye
Tepki
160
Arkadaşlar son 1 haftadır bilgisayarım sitelere çok geç giriyo yada siteler takılıyo explorer 7 kullanıyorum ve sizdede böyle oluyosa ADSL'den dolayımı oluyodur sormak isterim gerçeken çok yavaş ve 2 site açınca bazen takılıyo ve yanıt vermiyora geçiyor nedendir bi çözümü olursa birtek ben değil bu durumda olan kişilere yardımlarınız çok işe yarar şimdiden teşekkür ederim

Scudo
dostum bu yavaşlık bilgisayarında virüsden olabilir, exp7 den olabilir, int hız düşüklüğünden olabilir yani sayfaların yavaş açılmasının bir çok nedeni olabilir, en sonunda sayfa görüntülenemiyora düşüyorsa sorun adsl den veya dns lerden kaynaklanabilir ama sayfalar çok yavaş açılıyorsa olasılıkları düşür ilk önce başka bir web browser kullanarak başlayabilirsin örn firefox ile dene ondada sorun devam ederse virüs programını kontrl et oda sonuç vermedi, manuel dsn kullanıyorsan değiştir oda olmadı ise format at :D

İnternettende olabilir bilgisayardan da olabilir işi biliyorsan ve yedek alınacak fazla belgen filan yoksa hiç ugraşma format at gitsin. Lancero nun dediklerini yapabilirsin yada fazla bilgin yoksa bahsettikleri hakkında format atıp sürücüleri yüklemek 1 saatini filan alır.

temporary dosyalarını sürekli siliyorsan da her sitenin ilk açılış hızı düşer...yada bilgisayarında virüs olabilir...ben ie7 yerine opera yı kullanıyorum memnunum...

ben artık çoğunlukla firefox kullanıyorum daha kullanışlı geliyor.

@kir-pi ye katılıyorum firefox %20 daha hızlı olduğu gibi aynı zamanda web standartlarınada uygun bi çok site gözünüze da güzel gözükecek
+tema ve eklentiler ilede tarayıcınızı zenginleştirebilirsiniz.
indirmek için aşağıdaki'e bakın.
(link)

öncelikle firefox a geçmeni tavsiye ederim ;)

sonra bilgisayarında disk temizlemeyi çalıştırmanı önerir ve ardından da bir iki kere defrag. yap derim ;) ;)

Başlat -> Çalıştır -> cmd
yazıp
netstat yazarsan aktif bağlantıları görebilirsin. Eğer bilgisayarında virüs gibi bir şey varsa 100 tane bağlantı noktası açıp bağlantını sömürüyor olabilir. Sağa sola kendini göndermeye çalışaraktan.

Onun dışında. yine aynı ekrana

ping www.yahoo.com yazarsan gecikme değerlerini görebilirsin ADSL için yahoo 100 - 200 ms civarında bir gecikme sunuyor değerlerin daha fazlaysa hattan kaynaklanan sorunlar olabilir.

• Beğen
Tepkiler: aturkyilmaz
Geri