Scudo Sports

Evrendeki hassas ayarlar

@Kudret Kurtcebe Tam bir ilericisin abi ellerinden ôperim.

Ama maalesef bin yillik kitaplarin usakligini yapip TÜBITAK'da Darwin'i yasaklayan,sansür uygulayan ve basimi yapilan Ateizm VB. bilim kitaplarininin basimini durduran zihniyetle savasiyoruz.

Bunlardan kurtulursak ilerde biz de dünya bilimine katkida bulunuruz umarim.

Ama bu Ortadogu batakligi çok fena...

• Beğen
Tepkiler: nevzatkal ve Dide
Scudo
@Aşkın Aslan

bu hesapların hepsi kuran da yazıyor ise bunları ilk müslümanların bulması gerekmezmiydi ?

• Beğen
Tepkiler: Dide
@Onur İlker Gündoğdu

yasaklamak demokratlığa yakışmaz ,bi zamanlar meydanlarda kitaplar yakıldıda ne oldu ,
bir ulusu tek kafaya yönlendirmek ne kazandırdı ,
o ülkenin başına öyle bi felaket geldiki taş üstünde taş kalmadı, baş üstünde baş kalmadı ,
tarihe geçmişe dönerek ders alacağız ,
insanları tek tip yapmak papağan gibi yapmak insanların hür iradelerine vurulmuş en büyük darbedir
insanları asla yakamazsınızda, insanları asla öldüremezsiniz, ( savaş cinayettir ,ama yaşadığın toprakları savunmak hak savaşıdır) insanlara şiddet asla uygulayamazsınız
her canlının yaşama hakkı vardır, asla elinden alamazsınız ,
konu dağılmadan dünya bilimine katkıda bulunmak için argenizi yani araştırma geliştirme projelerine finans ayıracaksınız
üzüldüğüm nokta şudur 1 trilyonu aşkın dolar silaha ayrılmakta ,bu neden acaba ,
o, 1 trilyon doları aşan bütçe insanları yaşatmak için ayrılsa ,ya da dünyadan başka gezegenlere gitmek için gerekli çalışmalara ayrılsa daha iyi olmazmı ?

bizim silahlanmaya ayırdığımız para bunun yanında devede kulak ,
keşifler ve icatlar tarihine baktığımız zaman bizimde katkılarımız var tabi piri reisin haritaları ,keza hazerfan ahmet çelebinin meşhur uçuşu ,ama gel gelelim bu adamı değerlendiremedik ,
beriki yanda kral, leonarda ustaya her türlü imkanı sundu ,
ve avrupa çeliği icat edince, bizim tahtadan gemilerimiz aynen çağın gerisinde kaldı ,
ve mükerrer atışlı toplar ile işimiz aynen bitti,
bu treni 200 yıl öncesinden kaçırdık, evet silahlanmaya karşıyım, ama bi yandanda bakıyorsunki bu dünya aynen teksas,
yani kovboyun silahı kuvvetli adam geliyor kafana sıkıyor, senin silahın kuvvetli değil ,

@Kudret Kurtcebe Senin de dedigin gibi abi baris sadece bir ütopyadir.Doganin temel kurali zaten seçilimdir.Güçlü olanin soyu devam eder,digerleri sefillik içinde ölür.

Osman Pamukoglu Pasa'nin "Kara Tohum-Baris Sonsuz Bir Rüyadir" kitabini tavsiye ederim herkese.

Aklimizi basimiza almali,Yüce Basbug ATATÜRK'ün yolunda daima ileriye bakmaliyiz.

Yoksa halimiz duman.

Generaller hapiste-bilimadamlari sansürlü,destekten yoksun-bilgiye sahip bir insan hemen karalaniyor .

Bu is bôyle gitmez,gitmeyecek.Is bizim kusaga düsüyor,hadi hayirlisi...

@kayhan bey aksini ispat ederseniz sizi büyük bir zevkle dinlerim. Bu arada videoya dinsel gözle bakmayın. Aklı olan her insan bilim'in bir araç olduğunu anlamalıdır bence.

Ben burada basit bir video paylaştım. Bu videoyu kim enformasyon için kullanmış ona bakmayın. Keza Müslüman veya başka dine mensup olsanız bile orada görmeniz gereken şey bu hassas dengenin var olduğudur. Bunu ben gösteremeyeceğim yerimden uydurmuyorum. O yüzden biraz itidalli olalım arkadaşlar. Bu başlığın sebebi bu değil.

Birazdan evrenin haritasını içeren videoyu koysam yine aynı tartışmalar olabilir ve olacaktır. Biz ne zaman birbirimize müsamaha göstermeyi ve insanların kalplerini kazanmayı unuttuk bilmiyorum ama ben en azından buna elimden geldiğince izin vermeyeceğim.

Çok basit arkadaşlar, hiç kimse size dininizi değiştirin veya kaybedin demiyor. Özellikle bu video da, anlatılan şey aklınızı kullanın, ben bu dünyaya yemeye, içmeye kısacası hayvan gibi olmaya gelmedim. Aklımın melekelerini makul seviyelerde kullanmaya ve buradan bir şeyler öğrenmeye bakıyorum. Bunun temel sebebi kendi neslinize ( evlatlarınız, kardeşleriniz, aileniz, arkadaşlarınız ) bir şeyler katabilmektir.

bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir süvariyi, bir süvari vatanı kurtarır.

Hassas ayarla konusunda katılıyorum, fakat buna öyle hayranlıkla bakmak biraz anlamsızdır. Dünya bu uzaklık ve yakınlıkta olduğu için "hayatta kalabilmiştir" aynı şekilde hayatta kalamayan bir çok gezegen vardır, bunların bi kaçı da bizim küçük sistemimizde bulunmakta. Bu hayatın her alanında geçerli bi kuraldır, sadece biyoloji, astronomiyle sınırlandırmak da yanlış olur. Temel mantıkta, mevcut şartlara, koşullara ayak uyduramadıysan ölürsün, uydurmuşsan yaşarsın :) Yani bi kaç örnek daha vermek istiyorum, mesela volkan diplerinde yaşayan bakteriler var, normalde insan dahil neredeyse tüm canlıların enzimleri 0 - 60 derece arasında çalışır, uç noktalara yaklaştıkça verim düşer, 0 ın altında enzimler durur ve aktivitesi 0'a iner, 60ın üstünde ise ölür, tekrar kullanılamazlar. Volkan yanında yaşayan bu bakterilerin enzim bozunma sınırları normal canlılardan daha yüksek sıcaklıklara çıkabiliyor. Şimdi bu konu anlatılırken aa bak mucizevi birşey bu, nasıl olabiliyor falan gözüyle bakılıyor da, orda belki 50.000 çeşit bakteri vardı, bunlardan uyum sağlayan bu bakteri yaşadı, diğerleri öldü. Yani bütün hayat ve akış tamamen "Su akar yolunu bulur" prensibine dayanmaktadır, öyle düşünüldüğü gibi mucizevi şeyler yoktur. Hatta biraz kırıcı bir ifade olucak ama mucize denilen şey insanların anlamadığı, anlamlandıramadığı şeyleri açıklama biçimidir.

Bunları ortaya koyduğumda, bu fikir evrim ile uyuştuğu için hemen maymun tartışması açılıyor, lütfen yapmayın, ben sıkıldım.

@Atilla Gobel Bir ara Dünya Günes'e 1cm daha yakin olsa yanardik diye kandiriyorlardi Müslimleri . Tabi millet elipsten bihaber :D

• Beğen
Tepkiler: GÖK TÜRK
bu tip konular birbirine üstünlük sağlamak olarak tartışıldığında hiç bir zaman iyi sonuçlanmaz. karşı taraftakine bir şeyleri dikta etmek doğru değildir. Bir insan ateist olabilir. Çok dindar biri isen aklın ve bilgin yetiyorsa ona dinini anlatırsın. Kabul edip etmemek onun fikridir. Bu tip konuların olması gereken durumu budur. Tabi ki terside aynı şey. Biz ne yapıyoruz adam dine inanıyorsa "pagan gibi" yaftalamaya başlıyoruz. Ötekide dinsiz, kafir yaftalaması yapıyor. Esasında iki tarafında yaptığı aynı şeydir. Hatta dindar bir müslüman olarak dini savunan insanlara şunu söyleyim. Elbette ki hepimiz insanlara dinimizi anlatmak ile görevliyiz ama sadece anlatmak ile. KAbul edip etmemek onların bileceği iştir. İnsanları yaftalamayı bırakın. çok biliyorsanız bilimsel verileri ortaya koyarsınız. Bu bir kavga sebebi olursa kaybeden kişi ateist olan değil dindar olandır.

@Onur İlker Gündoğdu

Bilim var olanı açıklayan bir araçtır. Ayrıca insanları kandıranlar veya onları Allah'a daha yakın tutmak için yanlış argüman seçenler Allah'a hesaplarını vereceklerdir. İnanan ve inanmayan herkes için kendi adıma şunu söyleyebilirim, bilim insanların önüne konulmuş bir nimettir. Akıl ise mükemmellik. Ne olur oturup, azıcık düşünelim. Bırakın insanlara onu, bunu demeyi. Gücünüz yetiyorsa önce kendinizi kurtarın ve etrafınızdakilere faydanız olsun..

Hz. Ali çok güzel söylemiş Allah ondan razı olsun

"Hiçbir şey cehaletten daha fazla zahmet verici değildir"

@Atilla Gobel

Belki de yasadigimiz evren bir yaratigin oyun oynarken yarattigi bir evrendir.

Kendinizi bu kadar önemsemeyin.

Yok cennetmis yok hurilermis.Biz hiçbir seyiz hiç.

Bana akilci dizayndan bahsetme abi.Dünyadaki bu kadar kötülügü insan akli bile yaratirken yok ederdi.

Simdi diyeceksin ki Tanri bizi siniyor

Ben de sana "Allah'in seni nasil biliyorsa öyle yapsin" diyecegim.

Bizim adam doğru söylemiş. Bunlara kafayı takmamak lazım. Kafayı takmanız gereken domatesi, karpuzu kesince içinden Allah yazısının çıkması. Kertenkeleyi kaç kerede öldürürsen sevabı ne kadar olur, evden çıkarken hangi ayağını önce atacaksın, orucu ne bozar, saçının tek kılı görünürse cehennemde ne kadar yanarsın, sakalını kesersen ne olur, peygamberin kaç karısı vardı, kaç yaşında kızlarla evlendi, deve sidiğinin hikmeti nedir, güvercin beslemek günahmıdır, köpek giren yere melek girermi?, sol elle yemek yenirmi, hangi elle taharet alınır, su içerken oturmakmı lazım, amuda kalkmak günahmıdır?, resim yapmak caizmidir? böyle şeylerle meşgul olun eski köye yeni adet çıkarmayım. Kurtuluş bunlarda.

Bakın ne güzel sorular sormuşlar bunlara cevap arayın daha ne istiyorsunuz
(link)

@Onur İlker Gündoğdu Tamam hadi senin dediğin gibi olsun diyelim. Peki senin bana karşı kullandığın argüman Allah'a inanmanı gerektirir farkında mısın ? Eğer bir hiç olduğunu düşünüyorsan, ve kendi kısıtlı aklınla ( Şahsını kastetmiyorum, insan aklının bir sınırı vardır ) Allah'ı idrak etmeye çalışıyoruz veya çalışıyorsun. Şimdi Allah eşi ve benzeri olan, akılla idrak edilebilen ve zaman mekana mahkum bir şey olsaydı ona bende inanmazdım.

Senden bir ricam var. Kutsal kitapların metinlerini bir oku. Hepsinin üslubuna bir bak. Sonra dön Kur-an oku. Bak orada şunu göreceksin, sana emreden birisi var. Sana birşeyleri direk dikte ediyor. Böyle yap, şöyle yap, önceki kavimler gibi olma diye.

Bunları inanman için söylemiyorum biraz aklını sallaman, zorlaman için söylüyorum.
Mesela öyle bir kitap ki sana 1400 yıl önce göğü yarattığını ve onu genişlettiğini iddia ediyor ve söylüyor. Sonra Edwin Hubble o muhteşem teleskobuyla bunu gözlemleyerek ortaya koyuyor.

Buradan birbirini tamamlayan hatta ispatlayan bir durum var. Bir kitap bunu söylüyor. Ancak bilim yardımı ve zamanın vasıtasıyla insanlar bunu 14 asır sonra idrak edebiliyorlar. Böyle bir bilim nasıl olur din ile çelişir ?

@Atilla Gobel Abi sen M.Ö 2600 yilinda yapilan piramitlerin nasil yapildigini biliyor musun ?

Bilmiyoruz

Eskiden büyük bir medeniyet ve ondan kalan bilgiler vardi.

Muhammed bunlari kullanmis olamaz mi ?

Kaldi ki bu semavi dinlerin kaynaklari Sümerlerdir.M.Ö bilmem kaç.

Kuran okuyorum abi ama acayip zorlaniyorum yani acayip saçma buluyorum.Ama okuyup bitiricem müsait bir zamanimda.

Bak abi evrene bakip bir Tanri var diyebilirsin kimse karsi çikmaz ama bu dinlere inanmani gerektirmiyor.

Ben de inaniyorum bir üstün güce.Ama bu inandigim güc kutsal denilen kitaplarda tasvir edilen gibi birsey degil.

Bence oturalim ve bilimin gelismesini izleyelim , zaten bu konular yüzyüze konusulmali :)

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
İnanan birinin inanmayana, inanmayan birinin inanan birine aptal muamelesi yapması içinden çıkılmaz bir karmaşa ortamı yaratıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ardaa
Geri