Scudo Sports

Evinizdeki diğer yaşayan canlılar...

2 sığırla birlikte kalıyorum. Saygısız hayvanlar, gece dahi öyle bir kapı kapatıyorlar ki yataktan düşüyorum.

Scudo
@Evliya

Öğrenci evi olsa ayrılırım, başka yerde kalırım. Şirketin lojmanı, her katta 3 oda var, her odada 1 kişi.

Bizim Tacettin, birkaç sene önceki hali.. şimdi bunun 2.5 katı

Dosyalar

• 100_3481.JPG
    100_3481.JPG
    139,8 KB · Okunma: 71
Bu kaplumbalar ne yer neyle besliyorsunuz?

@Evliya

sevgi ve ilgi ile besleniyor kardeşim, tüm tabuları yıkarak besledik, şöyleki 6 yıldır uyumak için berenin yada herhangi bi kıyafetin arasında uyuttuk ( yediklerini sindirmek için kuru alanda uyumaları gerek.. ) tuvaletini yaptığı suyunu gün içinde sık sık değiştirdik,soğuktan koruduk, aşırı sıcaklardan koruduk, hatamız çok dokunduk çok öptük çok sevdik.. annemin peşinden ayrılmıyor şimdi, inanın üzerine tırmanıyo şu soğukkanlı hayvan.. kaplumbağa forumlarında işin detayları mevcut, akvaryum falan yapabilirsiniz, hayvanı rahat ettirebilecekseniz hayvanda size ilgisini her fırsatta belli eder, ama ben usanırım derseniz hiç hayvanlara eziyet etmeyin...

• Beğen
Tepkiler: ghostt ve Evliya
Ohho alıştıktan sonra iyiymiş ozaman takip etmeler felan. Git gide hızını arttırıyormu?

• Beğen
Tepkiler: hsnbykkls
koşabiliyor, ısırabiliyor,dokunulması son zamanlar rahatsız ediyor ve ısırmaya kalkıyo sürekli.. sabahları uyanınca annemi uyandırmaya gider, sabah 6 civarı uyanıp berenin içinden kafası çıkacak şekilde etrafı izler,tuvaleti gelince acıkınca kabının yanına gider.. yem konusunda da stickleri ile besliyoruz yıllardır, aslında sebze ağırlıklı beslenmeli 2 yaşından sonra ama alıştıramadık yemiyor bi türlü.. eti çok sever,çiğ kıyma.. ancak kırk yılda bir veririz kafası büyüklüğünde, doğal ortamda bulacağı şeyler verilir.. öyle hamurdur,tatlıydı falan yok :) Güzel bir akvaryum yapmayı düşünüyoruz kendisine ama bakalım artık

Vay be kaplumbağa deyip geçmemek lazımmış demek zeki hayvanlarmış kendileri demekki :)

@Evliya
çok küçükken battaniye katlı, 20 cm yüksekliği var.. üzerine bıraktık, kafasını aşağıya uzattı baktı.. sonra arkasını dönüp arka ayaklarını ilk başta aşağıya doğru indirmek için geri geri inmeye başladı, kafalamasına değilde geri geri.. Ayrıca aralı kapıları ayağa kalkıp ağırlığı ile ittirip açıp çıkıyor, dolabın arkasına girince tekrar çıkmak için 90 derece ayağa kalkıp geri dönüyor.. Her hayvan her bitkinin Allah(cc) katında lisanı vardır,bilmediğimiz.. Ayrıca bitkilerin de üzülen canlılar olduğu ispatlandı, görmesini bilen için en küçük canlıdan bile ibretler vardır.. Doğada hiçbir şeye zarar vermemek lazım ~

@Evliya

Horozumu kaçırdılar,
Damdan dama uçurdular,
Yanına da pilav yaptılar,
Gel bili bili biliiiiiiiiii :D

• Beğen
Tepkiler: Evliya
Ya düşünsene salmışsın 3tanesi karşıya uçuyor bir hayal et Allah aşkına ne hissettin ama ciddi hayal et :D

11 yıl bize yoldaşlık eden muhabbet kuşumuzu geçtiğimiz yaz maalesef kaybettik. Uzun bir süre ev de hayvan besleyemeyiz artık dedik ama şu son zamanlarda evde başka bir canlının eksikliğini fazlası ile hisseder olduk. Şimdiler de İskender papağanı arayışındayım. Maalesef istanbul dışın da bulmak mümkün değil.

Bu da bizim Tarçın. Anlaşamadığı kardeşi Karabiber ise şu an seyahatte memleket görüyortarçın.jpg ,kültürünü geliştiriyor.

@MuratHan
Bendekiler cennet papagini, tavsiye ederim cok evcil bir hayvan türü ve cok akilli. Yalniz tek yasamiyorlar, mecbur bir es olmasi gerekiyor yanlarinda. Bende pembe inka kakadu ariyorum, yavru birtane bulursam insallah almayi düsünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@Murat Cömez

Cennet papağanları maalesef çıkardıkları ses bakımından biraz rahatsızlık verebiliyor, yoksa çok sevimli kuşlar. Büyük bir kuş olsun, en azından elde sevilebilsin istiyoruz. İskender papağanı yaklaşık kuyruğu dahil 40-50 cm aralığında, çok fazla ses çıkartmayan, uçma konusunda çok istekli olmayan, kafes ve çevresinde zaman geçiren bir papağan. Ayrıca tek bırakmayı da düşünmüyorum. Bu arada inka kakadu türünü araştırdım gerçekten harika bir kuş.

Bana biri evde kedi , köpek beslemenin mantığını açıklarsa çok memnun olacağım .

Köpeklerin nefesi leş gibi kokuyor , kedilerde her yere tüy bırakıyor . Temizliği nasıl sağlıyorsunuz ?

@Cem Unden

Doğduğunuzda sizin de altınız düzenli olarak felaket kokuyordu, geceleri feryadı basıp ev ahalisini uyandırıyordunuz. Üstelik kel ve göbekliydiniz, ama anne-babanız sizi çok sevdiği için evde beslemeyi ve büyütmeyi tercih ettiler. Bu işin mantığı sevgiden ibaret, tamamen doğal, karşılıksız sevgi.

Geri