Evimizde Kalan Gezginler'den Manzaralar

eSEOZdee

Aktif Üye
Kayıt
1 Şubat 2018
Mesaj
116
Tepki
107
Yaş
32
Şehir
İst
Tüm postları okudum. Cidden ne hayatlar var dedirtiyor. Biz burda ev araba için 500 ay kredi çekip, ömrü ipotek ede duralım, yıpratıcı çalışma saatlerinin ardından tek izinli günümüzde o iğrenç metal yığını araçlarımızı hobi niyetine(hobi?) yıkayıp temizleyip cilalayalım, kendimizden çok özen gösterelim. Gelecek nesilerde aynen bu yolda devam ededursun."Gelecek" zaten hep kuşkulu, belirsiz.Adamların 1 yıllık yaşamı senin 30 yıllık hayatına denk, nitelik olarak yaklaşırmı o bile belirsiz.

"Bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçütü olamaz."
 
Scudo

Bahri Kaplan

Daimi Üye
Kayıt
9 Haziran 2014
Mesaj
245
Tepki
996
Yaş
55
Şehir
Denizli
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Canyon
20181206_101325.jpg

Julien, Belçika'dan 3 ay önce tura başlamış. Hedef Tahran, sonra uçakla Hindistan. Henüz 24 yaşında. Bu gün kahvaltıdan sonra oğlumun okuluna gittik. 5-6 sınıfta seyahati ile ilgili sunum yaparak, öğrencilerle ingilizce konuştu.
 

sccetin

SCC
Yönetici
Kayıt
26 Haziran 2016
Mesaj
584
Tepki
5.653
Şehir
Samsun
İsim
Serhat C
Pazartesi günü en genç misafirimiz geldi. Sean Hoban, 18 yaşında. 3 ay ve 5000 KM önce İrlanda'dan yola çıkmış.

Liseyi bitirip üniversiteye kaydolduktan hemen sonra Eylül'de kaydını 1 yıl dondurma hakkını kullanıp kendisini geliştirip dünyayı tanımak adına yola çıkmış. ''9 ay daha vaktim var; biriktirdiğim para yetene kadar devam edeceğim'' diyor. Tahminlerine göre Moğolistan'a kadar gidebilecek. Gürcistan veya Azerbeycan'da kışı atlatana kadar karın tokluğuna bir işe girme planı var.

21 yaşında bir abisi var. 2 yıl önce bu planını ilk söylediğinde annesi babası kısaca ''kafayı mı yedin sen'' diyip inanmamışlar. Fakat bir bisikletçide işe girip 2 yıl boyunca para ve deneyim biriktirdiğini gördüklerinde ne kadar kararlı olduğu anlayıp engel olmamışlar. Geçtiği ülkeleri ve anıları tek tek Instagram'da paylaşmış: (link) Istanbul'da 10 gün geçirmiş.

Geldiği ilk gün eşim şehirdışında olduğu için annemlerin evinde söylemesi ayıptır saç tava yedik; üstüne de baklava gömdük ve bayıldı gitti :)

Bize gelmeden önce son 5 gündür üst üste bisiklet sürdüğü için ben işteyken evde dinlenmeyi ve şehri biraz hafif (yüksüz) bisikletle gezmeyi tercih etti. Yağmurda kirlenen ve 5000 kilometredir temizlemediği bisikletini arkadaşın dükkanında temizletip, yeni zincir ve ruble değişimine işçilik dahil 230 TL ödediğinde fiyatın (özellikle işçiliğin) inanılmaz ucuz olduğunu belirtmeden geçemedi...

Çelik, İngiliz malı Ridgeback marka bir bisiklet kullanıyor. Çelik olmasının sebebini 'bir yeri çatlar ya da kırılırsa kaynak yaptırması kolay olur' diye açıkladı. Hiç tartmamış; çantalarla beraber 50 kilo civarı olduğunu tahmin ediyor. Fotoğraf ekledim fakat eve giriş çıkış saatlerim hep karanlık olduğu için biraz dandik oldu...

Son akşamı daha renkli geçirmek adına Amerikalı ve Etiyopyalı arkadaşlarımızı da davet ettik ve güzel bir akşam yemeği yedik. Muhabbetin bitmesini kimse istemiyordu fakat sabah işlere gidilecek ve yola çıkılacaktı...

Bu sabah Ünye'ye doğru yola çıktı. Gürcistan'a kadar yol üzerinde ağırlamak isteyen olursa diye linkini paylaşıyorum: (link)

Konuşurken hâkim olduğu konularla beraber, 18 yaşından daha olgun olduğu her hâlinden belli olan Sean'ın, okula döndüğünde akranlarından çok daha kapsamlı ve farklı bir hayata bakış açısı olacağı şüphesiz. Yolu açık olsun...
 

Dosyalar

bsklt07

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Aralık 2015
Mesaj
548
Tepki
824
Yaş
37
Şehir
antalya
İsim
tuğrul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Warmshovers üyelik zor kayıt olamadım tanıtım yazısı uzun istiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: mhmtp

Barış Çavuş

Gezgin Kızanlar
Kayıt
7 Eylül 2009
Mesaj
285
Tepki
1.010
Şehir
İstanbul-Avrupa
Bisiklet
Sedona
@Devenez ce que evet gecikti, çok gecikti. Ev değiştirdik, üzerinde bi de rahatsızlandım. Bu sebeple uzun bir ara oldu. İnşallah bi aksilik olmazsa haftaya yayınlamaya devam ereceğim.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
185587 dosyayı görüntüle185586 dosyayı görüntüleIvan Mladonoviç ve Miloş Milonoviç. Bu arkadaşlarla evden 23km uzakta karşılaştık. Sırbistandan geliyorlar ve yolda 5 tane jant teli koparmışlar. Akordla bir 12-13 km idare ettik ama sonrasında devam edemedik. Onları akçaabatta bırakıp eve geldim arabayı alıp gittim ve tüm eşyalarla bisikletleri kartala yükleyip geldik. Tam bir bakımdan sonra jant tellerini de değiştirdim. Akord ettim ve beş tane de yedek tel verdim. O gece evde misafir oldular, ertesi sabah erkenden yola çıktılar ve çin'e kadar gittiler. Çok cana yakın arkadaşlar...Kırmızılı arkadaş 2m05cm...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Arkadaşlar turcuları ağırladınız çok güzel yenildi,içildi hoş sohbetler yapıldı. sonra herkes yoluna peki sonrasın'da bu insanlarla yine görüşen varmı içinizde.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@motzart
benim misafir ettiğim seyyahla görüşme şansım hiç yok :) niye diye sorarsanız cep telefonu yok ,sosyal medya hesapları yok. sessiz sedasız araya reklam almadan dünyayı geziyor. yolu açık olsun tüm modern zaman seyyahlarının...
 

dost acı söyler

Aktif Üye
Kayıt
19 Kasım 2008
Mesaj
108
Tepki
111
Şehir
izmir
İyiymiş böyle peki biz avrupa ya gitsek bizleri misafir ederler mi bu şekilde tecrübesi olan var mı pek sıcak bakmasam da yakında emekli olacağım ve nasip olursa hanımla beraber Avrupa turu atmayı düşünüyorum
 

Bahri Kaplan

Daimi Üye
Kayıt
9 Haziran 2014
Mesaj
245
Tepki
996
Yaş
55
Şehir
Denizli
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Canyon
@motzart
Ben bir kısmı ile zaman zaman sosyal medya üzerinden görüşüyorum. İki gün misafir edince, bir çok şey paylaşıyoruz. Bazen bize yemek ve tatlı yapıyorlar. Bazen film seyrediyoruz. Şehirde gezintiye çıkıyoruz. Düğüne bile gitmişliğimiz var.

@dost acı söyler
Bisiklet ile giderseniz misafir edebilirler. WarmShowers.com sitesinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@dost acı söyler

warmshowers ya da couchsurfing aracılığıyla evinizi gezginlere açarak kendiniz hakkında olumlu bir profil oluşturursanız dünyanın her yerinde sizi misafir edecek insanları bulmanız çok kolaylaşacaktır. bu ortamlardaki bilgi alışverişi ve puanlama sistemi misafir ya da evsahibi seçiminde belirleyici oluyor. gezginliğin bence gerek şartlarından biri ülkeler ve insanlara dair önyargılardan vazgeçmektir. umarım çıkarsınız o tura eşinizle.
 

hauy

Daimi Üye
Kayıt
20 Ağustos 2016
Mesaj
224
Tepki
328
Yaş
26
Şehir
aydın
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2002—03
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@OsmaniyeRehber

Aha Hamish. Sizden bir ay önce kadar da ben misafir etmiştim onu şubat ayı gibi geçen sene Ispartada. Dediğiniz gibi çok konuşkan biri değil. bir de Avustralyalıların ingilizce aksanı çok değişik.Çok iyi olmamakla beraber kendimi ifade edebileceğim anlaşılır bir ingilizcem var ama onunla anlaşamamıştık bir türlü :D Bir de çok yemek yiyordu ,öğrenci olarak bütçem zorlanmıştı açıkçası ,biraz destek çıkmasını beklerdim .Çünkü Gürkan abide ve diğer gezginlerde görüyorum kaldıkları evde yardımcı olmaya çalışıyorlar ya da market alışverişine ortak oluyorlardı. Neyse benim için güzel bir tecrübeydi orası ayrı . Bi akşam çorbacıya götürmüştüm çorbacı amca zorla karışık içirtcekti adama :D İşkembeyi içememişti .
Ondan sonra köpekleriyle bisiklet turu yapan Fransız çift de mesaj atmıştı ama köpeği aparta alamayacağım için kabul edememiştim.
 

turuncu

Üye
Kayıt
23 Şubat 2017
Mesaj
6
Tepki
17
Şehir
Erzincan
İsim
İbrahim G
Bisiklet
b'Twin
@motzart
@Bahri Kaplan
bu arkadaşlar benim de misafirim olmuştu :) http://instagr.am/p/BfYPnS8lhn4/
İngiliz arkadaşım yamaç paraşütü keyfi de yapmıştı :) http://instagr.am/p/Blqen35lOB9/
@motzart
bazı arkadaşlarla fazladan zaman geçiriyorsun ve haliyle samimi oluyorsun onlarla arada yazışıyoruz, hikayelerini sosyal medya sayesinde takip edebiliyorum :)