Scudo Sports

Evet fiyata göre mükemmel performans Salcano ng650 900 km sonrası ilk hasar ...

gokhancan

Forum Bağımlısı
Tepki
644
NG650 kullanıcısı olarak 1 ayda yaptıgım gunluk 3-4 saatlik sürüşler ile 900 km yol sonucunda arka göbek bilyelerim dağaldı. ve 900 km neticesinde kesinlikle bisikletten memnunum amma vites componenti içerisinde bulunan arka orta ve ön göbekleri kesinlikle değiştirmeyi dusunuyorum.

Öncelikle planladığım kücük değişiklikler.

Çok iyi bir sele cunku 50. kilometrelerde çok ağrı veriyor. performansı olumsuz etkileyen bir olasılık.

Pedalları hatırı sayılır bir shimano ile değiştirmek SPD pedal takmak.

Kesinlikle rulmanlı göbekler alıp koyucam.

bu ekstra hız artısı demek.

Ayarlanabilir amörtisör maşa sistemi almak.

diğer parçalardan şikayetim yok tabi parçamı kaldı geriye
:)

maliyet yaklaşık 200 ytl

240 ytl bisiklet
440 ytl

O zaman harika olacağına yüzde yüz eminim.

Zaten bisikletlerde önemli olan parça kalitesidir bu tezimide burada ispatlamış oldum.

Eğer fazla param olsa ve KronXC Tarzı bir bisikletim olsaydı ( salcanodan parça kalitesi olarak oldukça üstün) bu süreçte bir 1800 kmden fazla yol alabilirdim diye tahmin ediyorum.

Cunku toparlanma sürecinde bazen bir gun ara vermek zorunda kalıyorum.

1 aylık bir bisiklet sürücüsü olarak genede beklenenden çok iyi bir performanstayım

saygılar.

Scudo
Para verip aldığın bir ürünün kullanılarak ömrünü tamamlaması da çok güzel. Bir kenarda bekleyip paslanarak çürüyeceğine "yolda eskittim" diyebilmek önemli bir ayrıntı bence. Umarım yapacağın değişiklikler istediğin performansı verir. Kolay gelsin.

@Teberus

Kesinlikle bisikletime karşıdan bakarak çürümesini izlemektense sürüş yaparken eskimesi beni mutlu ediyor.

bakın ucuz bir jant seti ile 900 km dile kolay.

Eğer istediğim şekilde arka ruble rulmanlı göbek ve pedal rulmanlı olursa kesinlikle bu performansın iki katını zorlarım.

tabi iyi bir sele :):)

Bisikleti kullanarak eskitmek çok güzel bir duygu. :) Yeni malzemelerle iyi performanslar dilerim. :)

@KoraY1459

Tam eskidi sayılmaz.

SAdece benim ihtiyacımı karsılamayan parçalar değişecek.

ve amacıma uygun bir bisiklet oluşturucam.

bende salcano ng-650 alıcam nasıl memnunmusun bişey sorucam bide benim boy 1,85 ng-650 le rahat sürüş yapabilirmiyim?

@taxi_15

hocam bisiklet hoş ancak bütçen ne kadar?

kesinlikle kadro boyu dikkat edilmesi gereken bir husus 185 boyu olan biri icin kısa kalabilir.

18 inclik bir kadro işinizi görecektir.

Bütçeniz ne kadar o zaman benim 260 ytl bütçem vardı ve araştırmalarım sonucu urunun bana en az bu yaz sonuna kadar kondusyonumu yükselteceğini dusunerek aldım.

zaten 1 ay sonrasında ürün bana yetmez oldu o yuzden değişiklikler yapıcam.

Amacınız nedir ? 1 ayda nerdeyse 1000 km yaptım.

Tek bir hasar oldu oda bilyeleri dağatım arka tarafta.

Gidin bisikleti inceleyin binin uzerine pedal çevirin olmassa biraz daha para ekleyerek boyunuza uygun bir bisiklet alın.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: taxi_15
@slx

Bisikletinin göbekleri ile alakalı bir durum bu. sorunu 5 ytl ile halletttim.

Jant seti çin malı olunca ve özellikle rulmanlı göbekler olmadığı için böyle problemler 1000 kilometrelerde normal.

3-5 milyona sorunsuzca bir 1000 km daha beni bekliyor

:))

@gokhancan
demek 2 ayda bir 5 ytl bunlar için verceksiniz ve servise uğrayacaksınız. bana çok geldi.( bu arada yarış vb.. yapıyorsanız,dağbayır geziyorsanız tamam. zira ben hepşehir içinde bindim

@slx

Gitmediğim ve gidemeyeceğim yol yok gibi. Kaliteli bir jant seti alıcam. Ancak özellikle bilyali göbekler belli bir zaman aralığından sonra bozulur.

3-5 ytl gibi rakkamlarla tamir oluyor.

Bu gun butun tekerlekli araçlarda balans ve buna benzer problemler belli bir kullanım sürecinden sonra oluşur.

Kullanılmayan bisiklet hiç arıza yapmayan bisiklettir.

Bu arada uzun yolda köy yollarını kullanmanız gerekir. Hem daha maksimum zevk alınıyor hemde araçlardan daha uzak ve sakince yol gidiliyor.

Rulmanlı göbekler olursa daha iyi oluyor bu arada.

gökhancan bu dediklerini yaparsan ki yapıcaksın galiba bisikletin süper olur yeni malzemelerinle güle güle eskit

Salcona bısıkletler kesınlıkle fıyatına gore cok dayanıklı bendede war bı tane 5 yıldır basına gelmeyen kalmadı ne taklalar attım ne kaldırımlardan ındım ne dusuler yaptım ancak 5 yıldır sadece jantlarımı deıstırdım onlarıda saglam yaparsanız salcano sıze sorun cıkarmas^^

@ZeRq

neye göre dayanıklı?

uzunyola pek uygun değil salcano bisikletleri. yaşadım ordan biliyorum. uzerindeki parçalar eksik. Zaten eksik ve çin malı parça kullanmasalar kron fiyatında satacaklar.

Salcano biraz alt kesimi düşünerek hareket etmeyi dusunuyor.

diğer firmalarda ELİT Kesim için hareket etmeye calısıyor.

olayın özü budur.

valla ben ayda 150ytl veriyodum sırf sigaraya, 6-7 ay oldu bırakalı, ciğerlerim açılıyo çok şükür hayatım düzene giriyo, nabzım daha da normale geliyo, hatta sıkıca terliyorum,,

bırakın da olsun umrumda değil yani batırmaz beni ayda yapacağım 40-50ytl masraf, zaten zevkle uğraşıyorum ben de ufak tefek değişiklik yaparken, ben de tatil dönüşü mali dengeyi sağladıktan sonra bayağı değişiklikler yapıcam. Yaptığımda görürsünüz, açıkçası ben de aynı bisikleti aldım ve alırken sıkılmıyım diye, bozulur kırılırsa fazla koymaz diye aldım, gene de acımasız süremiyorum bisikleti ama olsun, ilkten modifiye yapıcam diyordum ama şimdi de diyorum ki daha 1 aylık bisiklet tertemiz, kendim eskitip parçalıyım sonra değiştiririm diyorum, gerek yok bence göbeklerle jant seti ve lastik dışında bir şeyi değiştirmeye. Yani lastiği de şahsen hiç değiştirmem ama yol lastiği daha ideal yani. Schwalbe marathon lastikleri çok hoşuma gidiyo, patlamaya da dayanıklı lastiklermiş, benim gözümde ömür boyu garantisi var demektir :)

eskiyip kırılmadıktan sonra gerek yok böyle iyi bence..

@celil.mayaoglu

Celil tamam haklısın. Ama en azından bisiklet üreticileri bisikletleri hangi şartlar için ürettiklerini belirtmek zorundalar.

Yani tüketicinin bilinçlenmesini sağlamak zorundalar.

Simdi ben bisiklet alırken diyordumki performansımı arttırıp baya baya gezerim diye dusunıyordum.

Tamam elimdeki imkan kısıtlıydı ama satıcıların umursamaz davranışları beni kahrediyor, servislerinde umurunda deil.

Yani celil kısa süreli sürüşlerde uygun bu bisiklet ama kendi rekorumu zorladım 125 km / gun cıktım su anda. Bak yaptıgım ince hesaplara bak.

Rulmanlı göbekler ve Ayna kol değiştiğinde saatte en azından 5 km farkettirir en az oran.

buda 10 saat bisiklet uzerinde geçtiğinde 40-50 km fark demektir celil.

Bu az bir rakkam değil :)

Bizikletimi ona göre modifikasyon yapacam bende 75-100 bilemedin 150 ytl masrafı var.

yoksa bisiklet muaddileri ile beraber iyi bi bisiklet ama bir kere uzun yola cıkmayı dene demek istedimi anlıcaksın dostum.

Merida alıcam seneye. Merida için mukemmel diolardı. İnsallah seneye performansım baya yükselirse o zaman mukemmel olur. Bu bisikletide bir genc kardeşime hediye ederim. Bir genc arkadasımızı sevindiririm.

saygılar.

acaba bu salcano ng650 kaç kilogram bilen varmı?

ben de bu bisikleti almak istiyorum.158 cm boyum var sizce uygun olur mu?

@mhmmd

bu konu hakkında mtbtr adresinden uygun bilgiyi edinebilirsin. forumda uygun kadro boyu hesaplama tekniği vardır. araştırmalarına devam forum içerisinde kadroboyu olarak arattır.

saygılar.

Geri