Scudo Sports

Everesting Challenge! Yalova (Kabaklı rampası x62)

Özcan güler

Daimi Üye
Tepki
2.767
İsim
özcan güler
Bisiklet
Diğer

Dünyanın herhangi bir rampasında 1 aktivitede uyumadan 8848m tırmanış yapmalısınız. Tamamen tırmanış olmalı ve aynı yoldan geri inmelisiniz. Bunu Everesting dağının yüksekliğine ulaşana kadar yapmalısınız. Ben bunu Yalova'da yaptım. Manzara ve şehirden uzak olması benim için çok önemliydi. Yaşadıklarımı sizlerle de paylaşmak istedim. Oldukça zor olan bu tırmanış için demir gibi mental dayanıklılığa sahip olmak gerekiyor.

Sürüş verileri: ✩✩✩ (link)

✩✩✩ INSTAGRAM: (link) Ride More! Everesting

Onay: (link) Kurallar: (link)

“FIENDISHLY SIMPLE, YET BRUTALLY HARD. EVERESTING IS THE MOST DIFFICULT CLIMBING CHALLENGE IN THE WORLD.” The concept of Everesting is fiendishly simple: Pick any hill, anywhere in the world and ride repeats of it in a single activity until you climb 8,848m – the equivalent height of Mt Everest. Complete the challenge, and you’ll find your name in the Hall of Fame, alongside the best climbers in the world.

Scudo
Spil dağı ya da Meryem ana kilisesi sayılır mı acaba ?. Bacağınıza sağlık.

• Beğen
Tepkiler: Özcan güler
Bir gun kesinlikle deneyecegim. 20 saat bisiklet surmek bile ayrı bir mevzuyken 20 saat tırmanmak muthiş bir irade gerektirir. Kafamda bunu deneyebilecegim tek yer spil dağı gibi gozukuyor. Cunku daha once tirmandim ve tirmanisim boyunca toplam 10 arac gormedim diyebilirim. Ancak gece tirmanmak nasil olur bilmem, Manisa tarafindan degil de diger taraftan tirmanmistim. Daha once gece oralarda bulunmuş arkadaşlar varsa tecrubelerini paylasirlarsa sevinirim.

@Özcan güler hocam gerçekten çok takdir edilecek bir performans, tebrik ederim.
Hocam bir kaç sorum olacak;
- bu challenge için strava üzerinde herhangi bir kayıt ve katılım oluyor mu?
- tırmanış rotası; tırmanış-düz-tırmanış şeklinde olabilir mi?

@CmlCLK Kuralları var. Tırmanış yaparken inişi olmayacak. Yani size güç kazandırmayacak şekilde. Aynı yerden inip tekrar çıkacaksınız artık x kaç olursa :D Teşekkür ederim

@Arkockutay Limitlerinizi siz belirlersiniz. Bence de denemelisiniz. Şayet böyle şeylerden zevk alıyorsanız. Gece uyku sorunu olabilir. Dikkat bozuklu yaşayabilirsiniz. Tabii ki sizin iradenizi bilmiyorum. Lakin bu süreç gerçekten irade savaşı demek. Bir şeye ihtiyacınız olursa buralardayım. Teşekkür ederim.

@Özcan güler
Yok efendim. Spil'de de, Meryem ana kilisesinde de indiğimi hatırlamıyorum. Bu sene birde Bozdağ, Gölcük deneyeyim ?.

@C.Koc teşekkür ederim. Gece dikkat etmek gerekiyor. Hayvanlar çıkabiliyor ortaya.

@Bahri Kaplan Dostum bunun belirli kuralları var. Youtube videonun altında linklerini bıraktım. Strava verisini mail olarak atıyorsunuz. Sonra dünya üzerinde yapanlar arsına giriyorsunuz. Türkiye haritasını seçince oradan 2 kişi çıkıyor. Bunların hepsi video altın mevcut. Teşekkür ederim çok sağol

İnanılmaz gerçekten! İradenize hayran kaldım. İzlerken benim bile bazen içim daraldı lakin siz her türlü olumsuz koşula rağmen çok iyi bir kararlılıkla hedefinizi tamamladınız. Tebirk ediyorum.

• Beğen
@cember3454 Teşekkür ederim. Bazen şartlar baya zor olsa da bitirmenin verdiği heyecanla devam ediyorsun. Tabii şartlar işleri zorlaştırdı; lakin geriye güzel bir hatıra kaldı

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@Özcan güler Öyle kolay kolay herkesin yapabileceği bir iş değil senin yaptığın. Tebrik ederim.

• Beğen
Tebrikler. Kullandığınız aynakol ve ruble oranı nedir. Bende denemek istiyorum ancak kullandığım oran 52-36 11/28 belirli bir iniş çıkış yaptıktan sonra zorlamaya başlar gibime geliyor.

@Mhmm@
Bildiğim kadarıyla öyle yüksek tırmanış yok Kayseri'de, senin challenge günlerce sürebilir ?

Helal olsun @Özcan güler tebrikler. Gerçek azim, güç ve irade gerektiren bir tırmanış olmuş. Bravo.

@Arkockutay Valla bende bayağı kurtlandım :) Spil Manisa tarafına bir göz attım da çokta virajlı yol. Şöyle dümdüz bir rampa bulamadım henüz. bulursam bir deneme yapmak isterim. Aslında yeni yapılan toki'nin orada bir rampa var ama hem çok kısa hem de bayağı sert: (link)

@Bigpatron
@Özcan güler kardeşimin yaptığı gibi bir şey, benim için çok zor. Biraz daha genç ya da bisiklete daha erken başlamış olmak gerekirdi ancak "Bir günde, gün doğumundan gün batımına kadar Erciyes'e kaç kere tırmana bilirim." gibi bir bireysel etkinlik düşünebilirim ? Başlangıç noktası son yerleşim yeri Hisarcık olacak şekilde, güzel olur sanki ?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Mhmm@

Üstat siteye bir göz at bak 10 yaşında çocuk var, iki kere yapmış hem. Bir tanesi 10000 metre :ssrtcbya: 65 leri devirmiş amcalar var :) çalışınca olur yaparsın sen :D

Özellikle tek başına yapılması, herhangibir kişi ve ya ekip yardımı olmadan; hava şartlarının zıtlıklar içermesi açısından bu aktiviteyi yapan çoğu insana göre çok çok zor bir iş ortaya koyulmuş. Sadece fiziksel güç ile olacak iş değil bu. Ciddi bir metal güç var ortada.
Tekrar helal olsun... ???

Geri