Scudo Sports

Eve Dönüş (28.05.2014 - 21.06.2014)

Uğur Kırelli

Daimi Üye
Tepki
113
Bisiklet
Mosso
Herkese merhabalar. Öncelikle size kendimden biraz bahsetmek isterim.Adım Uğur Kırelli. 21 yıldır buralarda bir yerlerde gezinir,okur,araştırır kısacası kaliteli vakit geçirmeye çalışırım. İstanbul'da yaşarken DGS ile birlikte buraya,Gaziantep'e geldim ve şuan İngilizce Makine Mühendisliği hazırlık öğrencisiyim. Bisiklete gerçek anlamda ilk tanışmam 2012 yılında işe gidip gelmek ve gezmek için aldığım ilk bisikletim sayesinde oldu.Yine o sıralarda Gürkan Genç'in internet sayfası ile tanıştım ve okumaya başladım.O sıralar dünya turuna yeni çıkmıştı ve Türkiye sınırını yeni geçmişti. Okumaya başladım. Saatlerce,haftalarca okudum,okudum ve okudum. Bisikletle yeni yeni tanışan bünyemde müthiş bir etki bırakmıştı yazıları.

Zaman geldi,geçti ve ben yaklaşık 1.5 sene kadar yazılarını takip ettim ve buraya geldiğimde artık harekete geçmenin zamanı geldiğini anladım. Bisikletimi satıp bir tur bisikleti almam gerekti ancak her öğrenci gibi param yoktu :) Bir işe girdim. Burası normalden az para veren bir kahve dükkanıydı ve garson arıyorlardı. İşi kabul ettim.Yaklaşım 1 ay çalıştıktan sonra diğer tüm iş deneyimlerimde olduğu gibi tarih tekerrür etti ve kovuldum. Kendini birşey sanan ama aslında hiçbir işten anlamayan,tek bildiği birilere emir yağdırmak olan ve tanıdıkları yardımıyla bir yerlere gelen,ne dediğini bilmeyen insanlarla anlaşmak her zaman zor geldi bana. Yanlışlarına "yanlış" dediğim içinde hep göze batan ben oldum.Neyse,burada 1 ay çalıştıktan sonra biriktirdiğim paramla bisikletimi ve tur ekipmanlarımı topladım. Sırf daha ucuza getirmek için dünyanın dört bir yanından teker teker aldım herşeyi,bir süre sonra ev kargo dağıtım merkezi gibi oldu. Tabi bu arada bu bisiklet işi ev arkadaşıma da bulaştı ona da bir bisiklet aldırdım :)

Tüm bunların sonucunda ilk turumuza çıktık. Kamp atmayacakta olsak ben yüklü sürüşü tecrübe etmek için bütün ekipmanları aldım. Kilis'e gidecektik ve Antep'den gidiş gönüş 60 km civarı olması gerekiyordu. Ancak yolun ortasında navigasyon gidiş dönüş 100 Km gösterdi. Yapacak birşey olmadığı için pedallamaya devam ettik ve aynı günün akşamı eve dönmeyi başardık.

Kilis turundan bir fotoğraf :

http://i57.tinypic.com/10h982x.jpg

Bu noktadan sonra işler benim için daha kolaylaştı. Sırada 220 km'lik Şanlıurfa Halfeti rotası vardı. Bu tur kamplıydı ve birçok şeyi bu turda öğrendim diyebilirim. Mesela aklımda ki en büyük sorun %12 ye varan 5-12 km'lik yokuşları tırmanmaktı ancak bunun üstesinden gelmenin kolay olduğunu öğrendim,deneyim ettiğim şey, hiç tahmin etmediğim birşeydi. Doğada yalnız kalmak.. Evet bu benim için bir ilk olduğundan dolayı ilk gece biraz gerildim, hatta zaman zaman korktum diyebilirim. Ancak sonraları bunu atlattım. Bu turda arkadaşımın arka jant teli kırıldı ve eve dönene kadar öyle idare etti, ben fotoğraf çekeceğim diye düştüm, iç lastiğim olması gerekenden ince ve olması gerekenden yüksek bir basınca sahip olunca yamalardan hava kaçırdı. Sabah serinliğinde üşümemek için yanıma aldığım uzun kollu giysimi kaybettim ve kamp sabahı 5-6 derecede rüzgara karşı pedalladım, hatta duş havlusu sarınıp pedallamak zorunda kaldım.

Şanlıurfa Halfeti turundan birkaç fotoğraf :

http://i58.tinypic.com/2l890cp.jpg
http://i58.tinypic.com/35hkdnp.jpg
http://i62.tinypic.com/2py8802.jpg

Aşağısı Halfeti.
http://i59.tinypic.com/b6ax4p.jpg

%12 eğim ile 4 saatlik tırmanış :) Önde ki ev arkadaşım Mehmet. Arkada ki gariban benim.
http://i60.tinypic.com/vrt1k2.jpg

Bunlar tur özetlerimdi. Eee şimdi tüm bunların ardından ilk ciddi mesafeli turu yapmanın zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Turumun adı EVE DÖNÜŞ. Tek başıma çıkacağım bu tur Mapmyride'a göre 2000 km olacak ancak tahminimce 2250 km civarı olur. Tura 907 metre rakımdan başlayıp maksimum 1162 metreye kadar tırmanacağım. Toplamda tırmanacağım mesafe 19.352 metre (19.3 Km) olacak. Aşağıda turda tahmini geçeceğim merkezler ve tur haritası yer almakta.

(link) (Rotanın görünürlüğünü herkese açtım sanıyorum umarım açıp inceleyebilirsiniz)

http://i61.tinypic.com/2eutlci.jpg

Başlangıç : Gaziantep Ünivetesi Kapısı Önü

Osmaniye - Toprakkale

Adana - Kurtkulağı

Adana - Karataş

Mersin
Tarsus
Silifke
Anamur

Antalya
Alanya
Manavgat
Serik
Belek
Konyaaltı
Göynük
Finike
Kaş

Muğla
Uğurlu
Cumhuriyet
Fethiye
Dalaman
Dalyan
Köyceğiz
Milas

Aydın
Sarıkemer
Söke
Kuşadası

İzmir
Selçuk
Belevi
Torbalı
Balçova
Merkez
Foça
Aliağa
Bergama
Dikili

Balıkesir
Ayvalık
Burhaniye
Edremit
Yeniköy
Susurluk
Manyas
Bandırma

Bu noktadan sonra görmeye değer birşey olmadığından körfezden dönmüyor direk vapurla İstanbul'a geçiyor ve semtim olan Üsküdar-Selimiye'ye gidiyorum. Rotamda değişiklikler olabilir. Bütün kopiraytı falan hepsi bende :)

Şimdi bunca şeyi buraya yazmamın nedenini açıklayayım. Malum yol uzun ve ben tekim. Pedalla pedalla nereye kadar,yeni insanlarla tanışmak, farklı hikayeler ortak olmak isterim. Geçeceğim yerlerde ya da yakınlarında yaşayan kişiler turuma eşlik edebilir, benle iletişim kurup "hele bir otur soluklan yeğenim" diyebilir,çay verebilir,ki çay hastasıyımdır hayır demem :) , -sadece bekar evi olduğunu takdirde- gel duş al diyebilir malum uzun yol.. Ya da yapmam/gitmem gereken yerler konusunda öneriler verebilir."Şuranın şu yemeğini mutlaka dene" diyebilir.

Bu turu planlarken gezeceğim yerler hakkında heyecanlanıyordum ancak şuan şunu anladım ki bu turu güzelleştirecek olan şey paylaşacağım şeyler,tanışacağım insanlar,patlayacak olan lastiklerim ve en önemlisi sizlersiniz. Yoksa belirli bir ücreti verdikten sonra tur şirketleride var.

İlerleyen tarihlerde kişisel iletişim adreslerimi ve telefon numaramı vereceğim. Ekipmanlarımı yarı inceleme tadında detaylı şekilde yazıp güncellemeri buradan yapıp, tur günlüklerini ayrı bir başlık altından yayınlayabilirim. Buna sonra karar vereceğim.

Sorularınızı zevkle cevaplamayı bekliyorum,her türlü görüş,öneri ve eleştiriye açığım. Zaman ayırıp okuduğunuz için minnettarım. Teşekkür ederim.

Scudo
Bir öğrenci olarak aynı şeyleri yaşamış biriyim ve hatta şuan çalışmaya devam ediyorum.Zaten kaldım :) Bir süre erteledim yapacağım şeyi.Sorunlar üstüne sorunlar yetmedi bir de sevgi denen şey girdi araya.Tercihim özgürlüğümden yana oldu.Şu aralar ara sıra gelselerde hayat hep güzel.Turlarım daim olsun dostum okurken çok keyif aldım....:)

@A.Aşkar

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim ! Umarım işlerin yoluna girer sen de istediklerini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsin..

Teşekkür ederim. Ancak forumda geçeceğim rotadan kimse yok galiba :)

Hocam selamlar,

Bir sorum olacak. Daha önce hiç uzun tura çıkmamış, 10-15 gün sonra ilk uzun turuna çıkacak biri olarak soruyorum.

Kamp kuracağınız yeri nasıl seçiyorsunuz? Gördüğüm kadarıyla siz rastgele bir tarlaya kamp kurmuşsunuz. Ben de buna benzer bir şey düşündüm. Akşam havanın kararmasına yakın uygun (mümkünse kuytu köşe) bir boşluğa çadırı kurarım, sabah ilk ışıkla beraber toplar yoluma devam ederim dedim. Kamp yerlerine de 2-3 günde bir uğrarım (şarj, duş vd. için). Diğer günler temizliğimi ıslak havlularla falan bir şekilde idare edecek kadar sağlarım diye düşündüm. Tur hakkında kafamı kurcalayan tek soru bu kamp kurma meselesi şu an.

Bu arada rotanız çok güzel. Ben de sizle aynı tarihlerde bu rotanın tam olarak ters istikametini kullanacağım. Elbet yolda karşılaşırız :)

Keyifle okudum. Paylaştığın için teşekkürler. Allah inşallah istediklerini başaracak gücü verir sana. Takipteyim. Sağlıcakla kal.

Aydın Söke'deyim Sökeden önce Didim bodrum kavşağında beklerim sizi not. Lise öğrencisiyim hızlandırmalar başlayacak malum üniversite hazırlık ancak günümüz uyuşurda rotada denk düşerse sökeye size eşlik ederim sökeye kadar. Sökeden sonrası kuşadası gidişim olur dönüşüm olmaz :D Ne olur ne olmaz haberleşiriz

@Birhan K.

Aslında orası pek rastgele bir yer değil. Kamp kurma işi biraz çetrefilli. Yazın saat 18.30-19.00 dan itibaren bir yandan yol alırken bir yandan da kamp yapmak için uygun alan ararım. Tek bir kriterim var,insanlardan çok uzakta olmayan ama aynı zamanda insanların ya da jandarmanın rahatsız etmeyeceği kadar da onlardan uzak olan kuytu bir yer ararım. Kamp ateşi gibi bir alışkanlığım dağ başında olmadığım sürece yok. O yüzden dikkat çekmem pek. Temizlik olayıda aynen dediğiniz gibi, zaten rotada istemediğiniz kadar su var bir şekilde temizlik sağlanıyor :) Benim için tek sıkıntı şarj konusuydu onuda solar şarj aletiyle çözüyorum.

Bu arada yolda karşılaşmak elbette çok hoşuma gidecektir. Kısa bir süre sonra buraya telefon numaram da dahil iletişim bilgilerimi ekleyeceğim. Haberleşiriz.Hoşçakalın.

@Gökhan Semiz

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için !

@Battal Yılmaz

Çok mutlu olurum. İlerleyen günlerde iletişim bilgilerimi ekleyeceğim. Haberleşiriz,görüşmek üzere !

Adana'dayım yardımım dokunacaksa PM atman yeterli :) Sana Karataş ya da Mersine kadar eşlik etmek çok isterdim ama hem acemiyim bisikletim bu hafta geliyor hem de hiç vaktim yok.

Çok teşekkür ederim. Bu arada mapmyride'da rotayı inceleyip bazı noktaları düzeltmek istedim ama SAVE 'e bastığımda 1000 milden uzun olamaz diyor. Halbuki ilk hali 1300 mil civarında. Bilen var mı nasıl çözebilirim ?

Sökeden önce Sarıkemeri tavsiye etmem taşra kalıyor. ve yolu bölüyosun. TAbi işi biliyorum işe gitmiyorum diyosan sen bilirsin. Didim-Kuşadası yaparsan daha gzüel olur. Biraz içeri giriyorsun sahilden uzak kalacaksın. ama inişi güzel oluyor.

Arkadaşlar yarın 5.30'da yola çıkıyorum. E-mail adresim : ugurkirelli@windowslive.com Dediğim gibi yol üzerinde birlikte pedallamak isteyen ya da "gel bir çayımı iç" diyen olursa tanışmak,muhabbet etmek beni çok mutlu eder. Kendinize iyi bakın,şimdiden iyi tatiller herkese !

Hayirli yolculuklar, allaha emanet ol.
buradan paylasimlarini bekliyorum.

Hocam selamlar,

Merakla bekliyorum haberlerinizi. Keyifli sürüşler dilerim.

tam benim hayalim diyebilirim keşke bende böyle bir konu açabilmiş olsaydım yakın zamanda harekete geçmekte fayda var :alkis:

Merhaba Uğur. Yolun açık olsun. Her hangi bir ihtiyacın olursa çekinmeden arayabilirsin :) (Gaziantep Üniversitesi Bisiklet Topluluğu)

helal olsun dostum. bir çok kişinin yapmayı hayal ettiği ama bir türlü cesaret edemediği bir şeyi yapıyorsun. İnşallah amacına ulaşır ve sağ sağlim bitirirsin. Burayı habersiz bırakma. Bu tur için face'de bir sayfa aç, takip edenler seni ve fotoları oradan daha kolay takip ederler. Arada konum, yemek, foto vs paylaşırsın. Yollarda iyi insanlarla, yeni bisikletliler ile karşılaşman dileklerimle.

Teşekkürler arkadaşlar. Şuan Mersin'deyim.Yarım gün mola verdim diyebilirim. Çok teşekkür ederim iyi dileklerinizden ötürü :)

• Beğen
Tepkiler: LeventK.
Mesajini gordugume cok sevindim.
umarim hersey yolundadir.
musait oldugunda fotolu detayli bilgilerini bekliyorum.

allaha emanet ol.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet F.ELBİR
Geri