Scudo Sports

Evde Yapılabilecek Bacak Anrenmanları

The Ertuğrul

Forum Bağımlısı
Tepki
313
Merhaba Sayın Bisiklet Forum üyeleri,

Hepimizin bazen belirli - belirsiz sebeplerle bisiklete binemediği zamanlar olmuştur. İşte bu zamanlarda evde yapabileceğimiz, bacaklarımızın hamlamaması için yapabileceğimiz antrenmanlar nelerdir? Benim bildiğim duvara sırtımızı yaslayıp sandalyeye oturur gibi oturmak ama süreler - setler hakkında pek bilgim yok. Bu yüzden sizlere danışmak istedim. Bir çok kişiye yardımcı olacağını düşünüyorum. Birde forumda araştırma yaptım ama konu eski, hortlatmak istemedim. Birde kasları orantılı çalıştırmak istiyorum ve daha çok dayanıklılık üstüne olacak şekilde olmalı. Bacak kaslarım 2 yıldır düzenli bisiklet sürdüğüm için yaşıtlarıma oranla çok daha gelişkin. Yani giriş seviyesinde değilim. :) Şimdiden teşekkürler.

Scudo
dediğin hareket squat diye geçiyor. bacak antremaninin olmazsa olmazidir. ekstra ağırlıkla yapacaksan aman dikkat et beline fazla yük bindirme, sonra iki gün yerlerde surunursun, ben süründüm oradan biliyorum. hatta su an nurtopu gibi fitigim var büyük ihtimal :)

(link)

1.- 3.- 5. hareketler bisiklete binenler için en gerekli bölgeler
2. hareket kasıkları güçlendirir
4. hareket ise arka bacak içindir ( biraz da sırt bölgesine etki eder)

yalnız 1. hareket resimde vatandaş yanlış yapıyor diz kapakları ayakkabının ucunu geçmeyecek aynı hizada olması gerekiyor buna dikkat et

@Sinan Çakır

Çok teşekkürler. Bir ekstra bilgi de benden :)

2. hareket, yüksek kadans çevirdiğimizde seleden hoplamayı önler :)

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
İp atla ;) Onun dışında yapılabilecek onlarca direnç egzersizi var bacak için. squat , lunch , calf raise . Setlerden bahsetmek gerekirse her hareket için 3 yada 4 set, tekrarlar ise bir sette yapabileceğin maximal tekrar sayısı olarak düşünebilirsin. Belli bir tekrar sayısı veren kişilere yada yazılmış yazılara itibar etme. Herkesin antrenman programı kişiye özeldir. Kimse şu tekrarı yapmalısın diyemez ( vücut ağırlığı ile yapılan direnç egzersizlerinden bahsediyorum) ...

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
@Oksal Özdöl

İp Atlamak hiç aklıma gelmemişti :) Teşekkürler. O zaman bacaklarda bi yanma hissi oluşuyor, o his maksimum seviyeye çıktığında belli sn. dinlenip tekrar devam etmek mantıklı görünüyor. Zamanla düzene oturur zaten.
Tekrar Teşekkürler. :)

Androidli bir telefonunuz varsa caynax a6w denen bir program var. Bacaklar icin mukemmel. Incelemenizi tavsiye ederm. Gozle gorulur degisiklige, gelismeye sebep oluyor kisa surede

@Ahsen Okyay

Akıllı telefonum yok, kolay kolay da kullanmam. Bağımlılık yapıyor. :) Birçok cevap geldi, onları harmanlar güzel bir program yaparım kendime yine de teşekkürler. :)

(link)

Güzel egzersizler var. Başlık sadece bacağa yönelik açılmış ama profesyonellerin salonda sadece bacak değil, tüm vücut esnekliğini hedefleyen pilates-vari çalışmalar yaptıklarını biliyoruz o_O

Geri