@Güney Tuncer
Çok yüksek sertlik tekerde çok aşınma yaptığı için tercih etmedim , Hocam . Wingate testini araştıracağım . Ben trainer'ı daha önceden normal performans için kullanırken artık interval için kullanmaya çalışıyorum .Siz bana böyle tavsiye etmiştiniz. Haftada 2 trainer , 3 kezde yol antremanı yapmaya çalışıyorum .Siz benden daha tecrübeli bir sporcu olduğunuz için kalp değerleriniz daha iyi olabilir.Yaşım 35 ve 185 HR benim için %100 performans demek .
Tabii roller ile trainer farklı . Roller sürmek çok daha zor ama daha faydalı bence . Ama beklentiye ve hedefe göre değişir. Roller süren bir sporcu daha dengeli bir sürüşe ulaşır .
Trainer'ı uzun süre kullanırsanız , farz edelim kış boyunca kollarınız zayıf düşer , kondisyon kaybedersiniz, dengede zayıflar . Ben kadansı , trainer ile geliştirdim.
Rollerda düşme ve sakatlanma her zaman mevcut. Roller hata affetmez .Amatör seviyede trainer daha iyi . Roller usta işi . Özellikle pist performansı için ideal
Kış sezonu %50 Trainer/ Roller , %50 yol , yazın %10 Trainer / Roller , %90 Yol idmanı ideal bence .Hedefe göre değişir tabii.