alp değer tanrıverdi
Daimi Üye
- Tepki
- 245
- Bisiklet
- Salcano
@Ferhat Köse Birkac haftadir sizin paylasimlarinizi cikti alip dosyalar haline getirdim bile. Konu anlatacak hale gelmem biraz zaman alacak ama umarim bu zaman kisa olur. Iyi dilekler icin tesekkurler. Aldığım ürünler ve jant telleri bugün elime ulaştı. Büyük bir heyecanla işe başladım. Önce lastiği, arkasından tamir takımı ve forumdaki anlatımlar sayesinde arka dişlileri söktüm. Bu kadar kolay olabileceğini tahmin etmiyordum. Sonra eksik olan jant telini taktım. Teli takmak çok zamanımı aldı ama sonunda hallettim. Ardından jantı jant akort sehpasına taktım. Sonra bismillah deyip işe koyuldum. Akort anahtarı uydurmak bile zaman aldı ama zevkli bir uğraş. Sonra deneme yanılma ile (Burada hangi teli sağa veya sola kıvırınca hangi yöne gideceği hususu tam bir deneme yanılma ile bulunuyor. Belki başka bir yolu vardır ama ben öyle yapabildim.) Tamam şimdi oldu diyorum tekrar bir nokta değiveriyor ve tekrar sık gevşet sık gevşet derken milimetrik farkla da olsa akordu tamamladım. Hala inanamıyorum ama oldu. İşin en zor kısmı dişlileri takmak oldu. Jant kucağımda elimde sona takılan 3 parça öyle mi böyle mi derken sinirden ağlayacak hale gelmişken onu da hallettim ve zafer. (3.5 saatin ardından)
Forumda anlatımları ile bana göre içinden çıkılmaz bir hal alan jant teli takma ve akort (arka teker tam anlamıyla sekiz çiziyordu) konusunda ışık tutan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
Forumda anlatımları ile bana göre içinden çıkılmaz bir hal alan jant teli takma ve akort (arka teker tam anlamıyla sekiz çiziyordu) konusunda ışık tutan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: