Scudo Sports

evde enerji içeceği

Scudo
sevgili kardeşler
Bizi bizden iyi düşünen bir varlık var
Şanı Yüce Allah

elimize pekmezi vermiş
içelim
yumurtayı vermiş (içelim (yemeyelim)
süt
bal

ne karışımı yahu
fındığı ye gitsin
toz olunca ne oluyor ki

tane alınca da çiğniyorsun

şunu unutmayalım

Allah"ın direk yememiz için yarattığı şeyden zarar gelmez
bal pekmez tereyağ gibi (kararınca)
içinden canlı çıkan şeyden zarar gelmez
yumurta gibi

bırakınca bozulan şeyden zarar gelmez
Annemizin mayaladığı yoğurt gibi

öneri
Küçük pet şişe içine 1 cay bardağı pekmezi koy. ilave ılık su
veya 1 çorba kaşığı bal
spordan önce ve sonra 500 ml götür.

içinde her şey var

günde 10 yumurta beyazını (büyüme çağındakiler sarısını da;5 sabah 5 akşam) iç
Sonra normal beslen (yağdan fakir)

kendimizi aksmayalım
safran"ı bilirim
safranbolu
safrane
safra

ne safran"ıymış bu
boşverin

elin gavuru
ki onlar herşeyin en iyisini yaparlar
safran mı kulanıyorlar mış
sanmam

güzel yöntem evde kolaylıkla hazırlanabilir en kısa zamanda deneyeceğim:in:

ileri dehidrasyon hariç , suyun yanında sıradan gazı alınmış birkaç maden suyu kaybedilen elektrolit miktarını geri kazanmada hayli etkilidir. Ancak günler süren outdoor faaliyetleri; alpin yada ekspedisyon dağcılığı gibi sıvı ihtiyacımızı erittiğimiz kar yada buzdan sağladığımız faaliyetlerde eczanelerde dehisratasyon tozu adı altında satılan GE-ORAL gibi tozlar(fiyatı inanamayacağınız kadar uygundur) mineral kaybınızı hızla giderecek ve vücudunuzun tekrar su tutmasını sağlayacaktır. bu paketler sayesinde uğraşmanız gerekmez zaten içeriği sodyum ve diğer minerallerdir yani ister istemez doğladır. ilk dehidrasyon belirtisinin gözlemlendiği anda vücut toplam kas gücünün %30 unu zaten kaybetmiştir bunu yanınsa susuzluğun denge , irade ve hızlı karar alma süreçlerine olumsuz etkileri tartışılmazdır. Bu sebepten kayıpların hızla kapatılması ihtiyacı son derece önemlidir. Tavsiye ederim , ederiz. Her doğa faaliyetinde mutlaka çantamda taşırım, ekipte taşımayana taşıtırım. Sizde kamplı faaliyetlerinizde deneyiniz...

@OKANYILDIRIM
biraz daha öz anlatsan :D

yumurtayı çiğ içmek zararlıymış diye okumuştum ... yani zararlı demeyim de zararlı olabilirmiş ...

Allah akıl fikir vermiş ki ilimi, bilimi öğrenelim kendi ihtıyacımız doğrultusunda kullanalım şimdi bazı genç arkadaşlar karaciğeri, böbreği zorlar demiş doğal ürünler yapılan az şeker ve tuzdan imal edilen bu içeceğin en fazla laf anlatayım derken klavyemizi zorlar onun dışında benden büyük abilerimde olduğumuz yerde sayalım fizyolojik olarak sıvı kaybında balın pekmezin faydası olmayacağını bilmesi kendisine Allah'ın verdiği biricik can'a saygıdır.

karaciğeri ve böbreği zorlamaz belki ama fazla çalıştırabilir . Bu yüzden belli periyotlarla ara verilmelidir ...

@Can Kandiyotiböyle birşey galiba

seker kardeşim
noktaları virgülleri kullan da ne yazdığını anlayalım.
anlamamamız için yazdın ise, o başka.
ayrıca konu başlığına dikkat et
Evde enerji içeçeği
bal pekmez elbette sıvı kaybını karşılamaz
ama
%100 doğal enerji kaynağıdır

alınmam gereken bişey yazdın mı bilmiyorum
sanmıyorum
sevgiler

Nokta, virgül

Ne yazık ki konu içeriği piyasa da bulunan enerji içeceği olarak ad edilen ancak yoğun idman sonrasında kaybedilen sıvının ve elektrolitlerin, minerallerin (sodyum-potasyum) geri kazanımı ve sinir iletilerinde kaybın önlenmesi ve kasın kasılmasını sağlayan kalsiyumun geri kazanımı yani kısaca taşın toprağın içeriğini bize geri vermesi sonucudur. İdman sırasında kaybedilen kaloriyi ise normal birey idman öncesi yediği normal bir öğünle karşılar ancak lakin ki sizin verdiğiniz tarifi idman sonrasında ilk yarım saatte alırsak vücudumuzun kendini toparlama aşamasında gereken enerjiyi vermiş oluruz saygılar...

Emircan :)
İçine bir tane soda katarsan daha etkili olacaktır.Benden söylemesi.Ama aşırı kas yorgunluklarında (ben body çalışıyorum body yapanlar anlayacaklardır) aşırı yüklendiğinde kas ağrın 3-4 gün sürüyor.Ve bu içeceği her gün içmen gerekiyor :)
Evet kısa vade de güzel.Bende deniyorum böyle şeyler.Daha iyi tarifler var elimde ama,hiçbirisi çok etkili değil.Tabi geçici ağrıları çözmek için fena sayılmaz :)

Belki bende biraz yardımcı olurum ;

Bilindiği üzere spor yapan insanların sıvı ihtiyacı normal insanların sıvı ihtiyacının hemen hemen iki katıdır. Bu gun uzman görüşlerine göre bir saatlik bir calismanın ardından kaybedilen sıvı miktarı yarım litre ila 1 litre arasındadır.

Vücut antreman öncesinde antreman esnasında ve antreman sonrasında sıvı ihtiyacı mutlaka giderilmelidir. Organizmamızın en büyük ihtiyacı sudur.

Bunun yanında vücudumuz terlerken vücuttan bazı minareller ve toksinler beraberinde atilir.

Mineral eksikliği kramplara sebebiyet verir susuzluk ise performansın düşmesine sebebiyet verir.

Yüzde 2 su kaybı yüzde 20 performans düşürür.
yüzde 10 luk su kaybı ölümle bile sonuçlanabilir.

Artık Bu ihtiyacımızı giderebilmek için piyasada satilan Powerade ve İzostar gibi içeceklere para vermenize gerek yok.

500 mililitre su (yada 2 tam şişe soda) içerisine bir limon (suyu) bir kasik tuz ve 30 gram şeker atıp kariştirdiğinizda gayet doğal bir enerji içeceği oluşacaktır.

özellikle kardiyo calismalari yapildiği anlarda performansın kaybolmaması
dış vücut sicakliğinin ayaarlanması ve sakatlanmaların engellenmesi(elektrolit görevi görmesi açısından)için yukarıdaki gformulu powerade gibi içeceklerin yerine kullanabilirsiniz. Üstelik powerade içerik açısından kanserojen maddeler içerir ev yapimi enerji içeceğinin ise böyle bir riski yok bilindik üzere doğal besinlerden yapiliyor su limon şeker ve iyotlu tuz

Bir şişe powerade ve benzeri içecekler 2.5 ytl ve üzeri.

Ev yapimi enerji içeceği ise neredeyse bedava üstelik güvenle kullanılabilir.

Kolay gelsin
(ALINTIDIR)

deneyelım bakalım zehirlenmeyız demi arkdaş yoksa senı sorumlu tutrım::p

Hocam bana diyorsanız ben mesuliyet kabul etmem:) bende zaten bi forum sitesinden buldum denedim açıkçası işe yaradı :) Afiyet olsun.

powerade-redbull-burn en ucuz nerde satılır? bim-migros ve yunus markete gidebilirim?

Geri