gravelworld
Daimi Üye
- Tepki
- 306
- İsim
- Ömer
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Sanırım kadro kulağının daha iyi güçlenmesi ile ilgili
Yatay kızaklı kadrolara attırıcı takabilmek için aparat. Ben buna canımı malımı emanet etmem şahsen. Zorlama bir çözüm.Sanırım kadro kulağının daha iyi güçlenmesi ile ilgili
Selamlar,Selamlar carraro 042 bisikletimde shimano hg400 var ve rublesini sökmek için şöyle bir anahtar aldım, ne yaptıysam açamadım sizce yanlış bir alet mi kullanıyorum yoksa daha fazla kuvvet mi gerektiriyor ? (anahtarın modeli superb tb1010)

zincir tutucu aletim de var, saat yönünün tersine şekilde kullanıyorum ama niyeyse açamadım.Selamlar,
Sıkma işleminde tamam ama, sökme işleminde sadece o alet yetmez, bir de görseldeki gibi bir tutucuya ihtiyacın var.
Ruble nasıl sökülür isimli videolardan faydalanabilirsin.
325956 dosyayı görüntüle
Çok sıkışmış ise önce saat yönüne doğru bir tık sık. (amaç; sıkı vidayı hareket etmeye zorlamak.) Sonra saat yönünün tersine doğru sökülmesi gerekir.zincir tutucu aletim de var, saat yönünün tersine şekilde kullanıyorum ama niyeyse açamadım.
Lastiği yan yatırarak değil de lastiği dik tutarak arkasından denezincir tutucu aletim de var, saat yönünün tersine şekilde kullanıyorum ama niyeyse açamadım.
Çok sıkışmış ise önce saat yönüne doğru bir tık sık. (amaç; sıkı vidayı hareket etmeye zorlamak.) Sonra saat yönünün tersine doğru sökülmesi gerekir.
ikisi de olmadıLastiği yan yatırarak değil de lastiği dik tutarak arkasından dene
Ozaman pas sökücü bir şeyler sıkıp az bekle ve sökme işleminde sökme aletinin sap kısmına elinle veya çekiçle kısa sert darbeler vurarar açmayı deneyebilirsin ancak dikkatli bir şekilde yapman lazım. Bu şekilde açılacaktır.ikisi de olmadı
Ruble montajı yapılırken gres sürülmediyse ve fazla sıkıldıysa evde tek başına sökmek zor oluyor. Tekrar takarken mutlaka gres sürmeyi ihmal etmeyin.Gram oynamıyor vw 1.9 tdi gibi titreyene kadar güç uyguluyorum ama oynamıyor
21 Anahtarla yada lokma ile çeviriyorsun değil mi sadece elinle değilGram oynamıyor vw 1.9 tdi gibi titreyene kadar güç uyguluyorum ama oynamıyor
İngiliz anahtarıyla açıyorum21 Anahtarla yada lokma ile çeviriyorsun değil mi sadece elinle değil![]()
Onu da düşündüm evde bulamadımyapabiliyorsan anahtarın kuvvet kolunu uzatmak için boru gibi bir şey kullanabilirsin
İşte sorun orda hocam metal değilelektrik süpürgesinin borusu metalse olur mesela

Teşekkürler üstadım. Yeşil ile işaretlediginiz şekilde çok vurdum ama hareket etmedi. Yaklaşık on yıldır durduğu için muhtemelen 😂 bilya kapağını yarın deneyeceğim. Sonucu buradan paylaşırım. Tekrar teşekkürler329184 dosyayı görüntüle
1. yol: İçi dolu, vurduğunda yamulmayacak bir demir çubuk bulmalısın, bir elinle bu çubuğu kertiklere dayayıp, diğer elindeki çekiç ile, yeşille gösterdiğim oklar yönünde allah ne verirse vurman gerekiyor. Belli ki çok uzun süredir göbeğin üstünde bu ruble. Çok sağlam vurman lazım. Bu arada, lastik şişik olmalı, ve tekeri vurulduğunda duvara dayanacak şekilde konumlandırman gerekiyor. Bunu yapmazsan çekicin enerjisi rubleye değil de, tekeri döndürme enerjisi olarak gider.
2. yol: Bunun için boru anahtarı olması gerekiyor. Bir çiviyi bilya kapağının kertiklerine dayayıp çekiçle kırmızı çizgiler yönünde dönecek şekilde (evet, saat yönünde) vuracaksın. Kapağı çıkardıktan sonra rublenin dış ceketini ayıracaksın ve sonrasında rublenin içini boru anahtarıyla tutup çevireceksin. Tekerin duvara dayalı olması önemli yine. Videosu bu: