Scudo Sports

Evde bisiklet bakımı için gerekenler

Aynakol yapraklarını 2 defa sokup temizledikten sonra yerine takmıştım. Fakat sonuncudan sonra pedala yüklendiğinde ses gelmeye basladi. Büyük ihtimal gevrek civata var . Fakat ben her iki sokme- takma işleminde de locktite kullanmadım. Ki söktugumde loctite izleri vardı. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Loctite kullaniyormusunuz? Ya tamirciye gideceğim yada sanayiden loctite 243 alacağım sanırım. Fikir verebilirmisiniz? Teşekkürler.

Scudo
@Çağdaş78 Bende yapraklarımı söküp taktım ancak locktite kullanmadım. İlk Söktüğümde kendimce yeteri kadar sıktım ancak bisikletin bir yerinden çıt çıt sesler geliyordu sorunun aynakolda olduğunu sonradan farkedip güzelce sıktım ve sorun çözüldü. Herhangi bir kimyasal da kullanmadım, bu şekilde yaklaşık 1000 km sürdüm herhangi bir ses veya problem yaşamadım. Aynakolum Ultegra 6603 idi.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Vidayarı alyan ile sıkarken arka karşılığını bir şekilde tutmanız gerek yoksa ön tarafı sıkarken arkası dönüyor ve vida sıkılmıyor. Resimde işaretli yeri kargaburunun iki ucuyla veya yan keski yada geniş bir düz tornavida ile tutmak gerekiyor. Ben kargaburun ucunu iki yuvaya denk getirip tutturup öyle sıkmıştım.

upload_2018-4-21_10-34-35.png

• Beğen
@eberkol haklısınız ,arkasındaki somun tarzı malzemenin döndüğünü farkındayım. Mümkün mertebe sıkmaya çalıştım sanırım ona uygun ağızlı metal bir aparat yapsam iyi olacak .Derken , şimdi de amartisörde sorun cıktı.:( Daha önce hiç maşa söküp bakım yapmamıştım. Ya servise gidecek maşa ,jant,göbek vb bakımı yapılacak hiç elimi sürmeyeceğim:islik: :uyku::uyku::uyku:yada hafta sonu biraz yoğun gececek.:okyrm::kötü::okyrm::kötü::acpsnr: Büyük ihtimal keçe ,o-ring bulmam da gerekecek. İlginiz için tesekkür ederim.:harika: Sağlıcakla pedallayın.

Masa modelini bilmiyorum ama ben daha önce kilitlemesi bozuk RS Tora maşanın içini komple dagitip tamirini yaptim, sanayiden keçe de aldim taktım oldu sorun yasamadim. Ama MTB maceram 1 yıldan kısa sürdü. Sırasıyla sehir bisikleti ve yola geçiş yapıp yolda devam ediyorum.

• Beğen
@eberkol maalesef mtb kullanmadım. Zaten bendeki sedona 345 i de biraz sert kullanıyorum sanırım. Maşa RST neon RL için birkaç video izleyip ,yazı okumam gerekecek bulabilirsem de pdf şeklinde manuelini bulmam gerekecek. Yada elde numune sanayiye gideceğim.
Yol bisikleti için hangi lastiği kullanıyorsunuz?

@Çağdaş78

Şu an Şehir bisikletimden kalan Specialized Espoir Sport kullanıyorum, gayet memnunum patlama az 4-5 bin km için 2 defa. Lastiğin hamuru gayet yumuşak, tepesi düz yanlara doğru desen mevcut, yaş ve kuru zeminde iyi yol tutuşu var. Tek eksiği 370 gr olması.

@eberkol maalesef ben pes ettim. Masanın içindeki kartuş arızalı. Asli bisiklete msj attim. Masanın Istanbula gelmesi gerektiğini söylediler. Ben de bisikleti bisikletçiye teslim ettim. Onlar da yarın Istanbula gönderecekler. Artık beklemedeyim.
Aynakol için de aparatı yaptım. Fakat malzeme dayanıksız olduğu için iş görmedi.
Şimdi lastiği sorunlu yol bisikleti ile başbaşa kaldım. Lastigine güvenmediğim için bir şeyler yapmam lazım. Galiba ben mtb almaliymisim. Hem lastik derdi olmaz hem de masası daha sağlam olurdu.
Kullandığınız lastiği sormamım sebebi buydu aslında, mtb ve şehirden sonra yol kullanmaya başlayınca lastiginize guveniyormusunuz? 38 lik swalbe ile gece yada gündüz yolda kalma endişesi yaşamadım. 2000 km boyunca patlamadı bile. Sadece - buyuk ihtimal üretim tarihinden kaynakli- yanak kısımlarında küçük çatlaklar var. Bisikletler ile ilgili sorunlar arka arkaya gelince kötü oldu.
Sağlıcakla pedallayın.

@Çağdaş78
Lastik kalınlığı, teker çapı gibi etkenlerin lastiğin sağlamlığı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Hatta deneyimlediğim kadarıyla yol bisikletimde mtb'ye göre çok daha az yama / iç lastik değişimi yapmışımdır:harika:

Hutchinson 25 mm : 700 km de saymayı da bisikleti kullanmayı da bıraktım. :(
Schwalbe 38 mm : 2000 km patlak siftahı yok. :)

• Beğen
Tepkiler: eberkol
@Çağdaş78
İşte bu 25-38 olmasıyla değil farklı kalitelerde lastikler olmasıyla ilgili. Emin olun :harika: Her lastiğin hamur yapısı, dayanımı farklı. Ama ölçüler belirleyici değil bu konuda.

@BerkEvren zaten bu yuzden forumda lastik konularını deli gibi takip ediyorum. Yol bisikleti olunca sadece sağlamlık yetmiyor. Biraz da performans istiyor insan. Tabi bütçe de üçgenin 3. ayağını tamamlıyor.
Galiba en mantiklisi michelin pro 3/4 endurance . Onun da yeni üretimini nerden bulabilirim bilmiyorum.

• Beğen
@Çağdaş78
Ben 2-3 ay önce wiggle'dan aldım pro4 endurance serisini. Cidden çok başarılı bir lastik. Hergün işe gidip geliyorum,haftada bir-iki uzun yol yapıyorum. Henüz patlatamadım, tavsiye ederim.

@Çağdaş78 Lastikerlerimle ilgili bir sorun yaşamadım, zaten bu lastikler aslında yol bisikleti içindi, benim jantım minimum 28 lik lastik desteklemesine rağmen ben riske girip 25 lik lastiği taktım birde üstüne 2000 km sürdüm :) Yol bisikletine geçince çok zorlanır mıyım diye kendimi denemek istedim, sonuç olarak şu kanıya vardım, bugüne kadar boşuna amelelik yapmışım :)

@BerkEvren

Belki burada bir faktör de yılan ısırığı dediğimiz jantın lastiğe teması mevzu olabilir. Zira 38 lik bir lastikte bunu yapmak için jantın yamulması gerek, 35 lik lastikte bunu yaptım oradan biliyorum :) Ama kullanılan iki lastiğe baktığımızda kesinlikle kalite farkı da mevcut.

@Çağdaş78 bütçe mevzusu demişsiniz ama Schwalbe nin 38 lik olan xxx Guard olan serileri patlamaya dayanıklı olduğundan o seriden bir lastik kullandığını düşündüm bilmem doğru mudur? Bu lastikler ucuz değil diye biliyorum veya en azından yol lastiğinden çok ucuz değil diyelim. Bu arada Schwalbenin de yol için 700*23 lük zırhlı lastikleri var, he biraz ağır ama patlama konusunda gayet iyiler.

• Beğen
@eberkol 345 'n üzerinde schwalbe vardı. Clionun lastiginden pahaliydi. Zaten lastik farkıyla carraroyu gecmisti. Sele altında yama ic lastik ve pompayi da boşuna taşıdım . 520 de iyi bir lastik lazım .

Bu da aynakol vidası için yaptığım aparatin yakıldıktan sonraki hali. Illaki paslanmaz istiyor.

Dosyalar

• 20180424_215506.jpg
    20180424_215506.jpg
    53,5 KB · Okunma: 18
@Çağdaş78
Bu parça çok ince, eğer yapabilirsen nalburdan dandik geniş ağızlı bir tornavida al, ortasını taş motorunla al mükemmel olur. Ben kargaburun ile bu tutma işini yapmıştım.

@eberkol dvd saçı fakat düzgün katlandığı ve uzerinde kanallar oldugundan dayanir diye tahmin ettigim için seçmiştim. Illaki 90 ° olacak ve iki yaprak arasına girebilecek . Yoksa evde iskarpin de var .

Kafaya koydum ama olucak.

• Beğen
Vites/fren kablo-hortumu kesmek için nasıl bir alet almamız gerekiyor acaba? (link)

Vites/fren kablo-hortumu kesmek için nasıl bir alet almamız gerekiyor acaba? (link)

Bakır, alüminyum ve sert plastik borular için en uygunu böyle bir şeydir. Yıllardır kullanırım. Mini bakır boru kesici diye aratın görürsünüz.

boru.jpg

Geri