Scudo Sports

Evde bisiklet bakımı için gerekenler

Bu fiyat gerçekten ucuz mu oluyor? Daha önce hiç pedal sökme anahtarı sahibi olmadım da piyasayı bilmiyorum.

Abi pedal sökme aparatı universal mi oluyor? 228 TL gerçekten uygun bir fiyat mı?
Ucuz demek yanlış olur, benim gözümde bedava. Almanya’da 30€ su an ona göre düşün yani 500 küsür TL ediyor.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Scudo
Ucuz demek yanlış olur, benim gözümde bedava. Almanya’da 30€ su an ona göre düşün yani 500 küsür TL ediyor.
Abi resmi sitesinde 11.47 euro diyor ama stok dışı gözüküyor. Yine de bu rakama göre bile 100 lira daha ucuz burada 😀

• Beğen
... Abi pedal sökme aparatı universal mi oluyor? 228 TL gerçekten uygun bir fiyat mı?

Universal. Ucuz markalardan çok az pahalıya Unior. Dün için pahalı, bugün için normal, yarın için ucuz :)

... Benim anlamadığım bu tarz anahtarla sıkılan ürünleri nasıl torkluyoruz?

"olmuştur" diyerek, el yordamıyla. Her şeyi ölçerek yapmaya gerek yok. İlla ölçülecekse tork anahtarına bağlı alyan ucuyla.

Anladım teşekkür ederim bilmiyordum bu kadar pahalı olduğunu.

Universal. Ucuz markalardan çok az pahalıya Unior. Dün için pahalı, bugün için normal, yarın için ucuz :)

"olmuştur" diyerek, el yordamıyla. Her şeyi ölçerek yapmaya gerek yok. İlla ölçülecekse tork anahtarına bağlı alyan ucuyla.
Abi peki önerirmisin o pedal sökme aparatını yoksa başka tavsiye ettiğin bir pedal sökme aparatı mevcut mu? Tek istediğim şey kolayca gücümü aktarıp pedalı çıkarabilmek. Alyan ile beceremiyorum pedal sökmeyi.

Anladım teşekkür ederim bilmiyordum bu kadar pahalı olduğunu.

Abi peki önerirmisin o pedal sökme aparatını yoksa başka tavsiye ettiğin bir pedal sökme aparatı mevcut mu? Tek istediğim şey kolayca gücümü aktarıp pedalı çıkarabilmek. Alyan ile beceremiyorum pedal sökmeyi.
Bizim pedal anahtarlı değil mi? Sen pedalı değiştirdin mi? 15 anahtarla demin ben söktüm bu arada. Ama kuvvet uygulamam gerekti. Kol uzun olunca daha kolay çıkar muhtemelen.

... Abi peki önerirmisin o pedal sökme aparatını yoksa başka tavsiye ettiğin bir pedal sökme aparatı mevcut mu? Tek istediğim şey kolayca gücümü aktarıp pedalı çıkarabilmek. Alyan ile beceremiyorum pedal sökmeyi.

Düz veya cırcır kol ya da tork anahtarına uç takma ya da alyan anahtarına ince bir boru takıp uzatma şansı yoksa alınabilir. Unior da IceToolz da alınabilir. Unior daha iyidir tabii. Bende IceToolz'un sadece iki ürünü var; pabuç ayar aparatı ama onu kullanmadan daha rahat ayarlıyorum, tel germe aleti. İkisi de "olsa da olur olmasa da olur" sınıfında olduğundan ihtiyaç halindeki işlerde genel kalitesi hakkında fikir yürütemiyorum. Gerçi ev kullanıcısına pedal anahtarı da biraz öyle.

• Beğen
Pedal için standart 14-15 mm açık ağız anahtar yeterli. Özel anahtar almaya gerek yok. O anahtarların et kalınlığı standart anahtar kadar yok. Çok uzun süre monteli kalmış, sıkışmış pedal milleri anahtar uzun olsa da bisiklet üzerinde çıkarılamıyor zaten. Mengene gerekiyor, anahtarı mengeneye bağlayıp aynakoldan tutup abanınca çıkıyor pedal.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bizim pedal anahtarlı değil mi? Sen pedalı değiştirdin mi? 15 anahtarla demin ben söktüm bu arada. Ama kuvvet uygulamam gerekti. Kol uzun olunca daha kolay çıkar muhtemelen.
Ben stok pedalları (link) bunun ile değiştirmiştim. Stok pedallar ayağımdan kayıyordu ve 25km/h üzerine çıktığımda pedallarda tutuş diye bir şey kalmıyordu. Eski pedallarda alyan girişi varmıydı hatırlamıyorum da, şuan da kullandığım pedalları alyan ile sökebiliyorsun tek sorun ben sökemiyorum alyan ile, alyan küçük geldiği için yeterli güç uygulayamıyorum. Üstüne bir de adidas fiveten freerider aldım şuanda kilitli pedal gibi güç aktarımı sağlıyor ayağım gram kaymıyor.

Düz veya cırcır kol ya da tork anahtarına uç takma ya da alyan anahtarına ince bir boru takıp uzatma şansı yoksa alınabilir. Unior da IceToolz da alınabilir. Unior daha iyidir tabii. Bende IceToolz'un sadece iki ürünü var; pabuç ayar aparatı ama onu kullanmadan daha rahat ayarlıyorum, tel germe aleti. İkisi de "olsa da olur olmasa da olur" sınıfında olduğundan ihtiyaç halindeki işlerde genel kalitesi hakkında fikir yürütemiyorum. Gerçi ev kullanıcısına pedal anahtarı da biraz öyle.

O zaman unior satın alacağım, peki bu iki ürün arasında malzeme kalitesi hariç ne tür bir fark var? Birisinde bir den fazla girinti yeri mevcut.

(link)

(link)

• Beğen
... O zaman unior satın alacağım, peki bu iki ürün arasında malzeme kalitesi hariç ne tür bir fark var? Birisinde bir den fazla girinti yeri mevcut.

(link)

(link)

Çiftli olanın iki farklı açıda ağzı var ve ergonomisi daha iyi.

• Beğen
Bu arada aklıma takılan bir soru var :D Biraz saçma gelecek ama genel olarak bisikletlerde 15-20 nm aralığında sıkılması gereken bir parça var mı acaba?

Bunlar güzel, güç kullanması Pro, Epic vb modellerinden kolay.

Ben Kasım 2021'de böyle almışım, epey iş gördü hala bitmedi ama güncel fiyatıyla ben de almazdım.

306507 dosyayı görüntüle

2023 kupon koduyla daha da ucuz, 205.2 lira. 7 küsür €.

306508 dosyayı görüntüle

Erdoğanlar'da bazen böyle eski fiyatıyla kalmış ürünler denk gelebiliyor.
1688338923767.png
Ben de indirim kuponuyla sipariş geçtim. Teşekkür ediyorum 🙏

Tekrar merhaba, şu rubleyi sökebilmek için aşağıdaki aparatlardan hangisini almam uygun olur?

WhatsApp Image 2023-07-10 at 09.39.43.jpeg

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
Tekrar merhaba, şu rubleyi sökebilmek için aşağıdaki aparatlardan hangisini almam uygun olur?

306782 dosyayı görüntüle

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Normalde 3 ve 4 dışındakiler, yani "vidalı ruble" yazanlar değil, "kaset ruble" yazanlar ama vidalı ruble için diye satılanların bazıları kaseti de açıyor, bendeki öyle mesela. 8 liraya aldığım en iyi şeydir. Ben sipariş verdikten sonra 20 lira olmuştu. Unutulmuş ürünleri seviyorum.

Normalde 2 ve 3 dışındakiler, yani "vidalı ruble" yazanlar değil, "kaset ruble" yazanlar ama vidalı ruble için diye satılanların bazıları kaseti de açıyor, bendeki öyle mesela. 8 liraya aldığım en iyi şeydir. Ben sipariş verdikten sonra 20 lira olmuştu. Unutulmuş ürünleri seviyorum.
Erdoğanların destek hattından da fotoyu gönderip sordum. Aşağıdaki ürünün uygun olduğunu yazdılar :
(link)

Peki Fischer için hangisi uygun olur? Bu ürünle açamam herhalde? Vidalı olanlar mı açar?

Bir de abi 8 lira nedir ya :D 200-300 olmuş her şey ağlayacağım gerçekten.

20230413_190345.jpg

Erdoğanların destek hattından da fotoyu gönderip sordum. Aşağıdaki ürünün uygun olduğunu yazdılar :
(link)...

306790 dosyayı görüntüle

Unior'lar da olur ama farketmez.

... Peki Fischer için hangisi uygun olur? Bu ürünle açamam herhalde? Vidalı olanlar mı açar?..

Evet, vidalılar.

... Bşr de abi 8 lira nedir ya :D 200-300 olmuş her şey ağlayacağım gerçekten.

2 sene sonra da "200-300 nedir ya" deriz. 1 milyon liraya sakız almış nesiliz biz, koymaz bize bunlar.

@-Deniz- hocam uzun bir süredir bu başlığı takip ediyorum evde ufak çaplı bir bisiklet atölyesi açmak istiyorsunuz heralde.
bende bunu düşündümde hem kredi kartımın olmayışı hemde babamın bu parayı el aletlerine verceğine bisikletçiye var daha iyi demesi bu projeyi gerçekleştirmeme engel oldu. hocam siz ne kadar toplayabildiniz .el aletlerinin topluca bir fotorafını atabilir misiniz

• Beğen
Tepkiler: ibrahimb667
@-Deniz- hocam uzun bir süredir bu başlığı takip ediyorum evde ufak çaplı bir bisiklet atölyesi açmak istiyorsunuz heralde.
bende bunu düşündümde hem kredi kartımın olmayışı hemde babamın bu parayı el aletlerine verceğine bisikletçiye var daha iyi demesi bu projeyi gerçekleştirmeme engel oldu. hocam siz ne kadar toplayabildiniz .el aletlerinin topluca bir fotorafını atabilir misiniz

Zamanla bisikletçilerin bisikletleri tamir edemediklerini, ayarlarını yapamadıklarını ya da kullanıcısı kadar özenmedikleri için uyduruk/olduğu kadar yaptıklarını görme şansı olursa babanızın fikri değişebilir.

Son düzenleme:
Aslında neye ihtiyacım varsa onu almaya çalışıyorum. @Spartiat'ın dediği gibi bir disk fren arızası için koca bisikleti yürümez halde araçla şehrin öbür ucuna defalarca götürünce, veya 1000 lira verdiğiniz bakımdan sonra yine defalarca vites ayarına bisikleti götürdüğünüzde veya jant akordu için tek teli sıkıp size bisikleti teslim ettiklerinde az biraz ekipman alayım işimi kendim çözeyim diyorsunuz. Açıkçası ihtiyacım olan şeyi almaya çalışıyorum. Mesela akord için sehpa lüks gibi gelmişti ilk başta. Ama geçen hafta bir akşam oturdum başına 2 tekeri de hem dikey hem de yanal akordunu hallettim. Öğrenmek, bozmak ve defalarca tekrar yapmayı gerektirdi. Ama 6 saat sonunda on numara bir jant çıktı ortaya. Kim bu kadar özenecek? Ön arka teker akordunu 300 liraya yapıyorlar. Yakında diğer iki bisiklete de yapacağım. Kafadan 900 lira. Yılda 2 kere kontrol edip yapsan 1800 lira. Sehpa parasını ilk senesinde çıkartıyor yani.

Tork anahtarı da bence düşük torklarda sıkılacak şeyler için mutlaka olmalı. Ayak pompası hayat kurtarıyor, benzinlik gezip durmaktan kurtuldum.

Torkmetre ve uygun başlıkların olduğu uç seti (evde her şeyde kullanıyorum, akord sehpası, gerilim ölçer, pompa. Geçen gün akord etmeye başlamadan bir baktım bir tel kopmuş. Arka jantta olduğundan ve ruble tarafında olduğundan rubleyi de sökmem gerekiyordu. Ama elimde yukarıda linkte gördüğün ürünlerden olmadığından mecbur bisikletçiye gitmem gerekti. Evde olsaydı bir tel alıp kendim halledebilirdim ama yapamadım. Haliyle bu tarz bir duruma bir daha düşersem diye almak istiyorum. Yılda bir kere genel bakım yaptırmaya çalışırdım. Şimdi göbekleri sökecek aparatları alırsam kendim söküp yağlamasını yapacağım. Akord hariç 600-700 liradan kurtulmak için bir o kadar aparatlara para veririm sıkıntı değil.

İşin özü şu, ihtiyacım olduğunda günlerce bisikletçiyi beklemeden kendi işimi kendim çözebilmek. Zamanla paradan tasarruf. Ve daha özenli iş. Yaz dönemindeyseniz ağır bakım için ustalar bir hafta yatırıyor bisikleti. Tüm bunların yanında bir de bazı esnaf arkadaşlar hemen her şeye yüz buruşturuyorlar. O suratı çekmemek için bile kendi işimi kendim yaparım. İşini iyi yapan ustaları ayrı tutuyorum. Çok iyi diye bilinen yerlerin dışında yakınımda bir usta var mesela. Çözemediğim durumlarda bisikleti ona götürüyorum. Esnaflığı da iyi. Ama onda da çoğu ekipman bulunmuyor.

Normalde 3 ve 4 dışındakiler, yani "vidalı ruble" yazanlar değil, "kaset ruble" yazanlar ama vidalı ruble için diye satılanların bazıları kaseti de açıyor, bendeki öyle mesela. 8 liraya aldığım en iyi şeydir. Ben sipariş verdikten sonra 20 lira olmuştu. Unutulmuş ürünleri seviyorum.
Küçük bir bilgilendirme. İkisine de giren anahtarlar kaset kapağı için en ideal anahtar değil. Normalde kasetin diş oluğu daha derin çünkü (Kaset kapağının dış çapı 24, vidalının dış çapı 23). Sadece kasete girebilen anahtarlardan alsa daha iyi olur anahtarın evladiyelik kullanılması için. Vidalı için anahtar almasa da olur. Rublenin dış ceketini ayırdıktan sonra boru anahtarı ile de çıkartabilir onu. Gerçek kaset anahtarlarının dış çapı 23.5 mm oluyor. Minimum 23mm.

• Beğen
Küçük bir bilgilendirme. İkisine de giren anahtarlar kaset kapağı için en ideal anahtar değil. Normalde kasetin diş oluğu daha derin çünkü (Kaset kapağının dış çapı 24, vidalının dış çapı 23). Sadece kasete girebilen anahtarlardan alsa daha iyi olur anahtarın evladiyelik kullanılması için. Vidalı için anahtar almasa da olur. Rublenin dış ceketini ayırdıktan sonra boru anahtarı ile de çıkartabilir onu. Gerçek kaset anahtarlarının dış çapı 23.5 mm oluyor. Minimum 23mm.
Teşekkürler bilgilendirme için Can. Daha çok soru soracağım muhtemelen :D

Geri