Scudo Sports

Evde bira yapan var mı?

Bira değilde rakı yaparım pek de güzel olur:)

Scudo
Bu sayede evde alkolsüz malt içecek yapılabilir mi? Alkolü sevmiyorum.

@thekingofbikes fermantasyon aşamasını atlarsanız alkolsüz malt içeceği olur. Fakat yapım ve şişeleme sırasında çok dikkatli olmanız gerekir, şişelerin içine mikroorganizma girecek olursa içeceğinizin kısa sürede bozulmasına hatta şişenin patlamasına sebep olabilir.

Alternatif olarak birayı yaptıktan sonra ısıtarak alkolün büyük ölçüde buharlaşmasını sağlayabilirsiniz. Alkol oranı sıfıra düşmese bile %1 civarına gelir, bu da boza gibi bir şey demektir, arsız çocuklar dışında kimsede etkisini göremezsiniz.

Başlığı görünce yazayım dedim, iki gün önce butikbiradan aldığım kitle başladım, fermantasyon aşaması başladı fokur fokur mübarek. Şimdilik sorun yok, 2 hafta sonra şişelemeye geçeceğim

Bu arada ek bilgi vereyim, şuan damıtma imbiği hazırlama aşamasındayım. Bir haftaya kadar votka yapımına da başlayacağım

Her tür distile icki üretimi kanunen yasaktır. Uretmek suçtur. Burada sadece ev biracılığı hakkında bilgi paylaşımı yaparsanız, hem kendiniz hem forum için daha sağlıklı olur.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Cengo "forum için" daha sağlıklı olacağını farkettim, saolun

@etkiliadam

Evin sıcaklığına vs. çok bağlı ama ben kovada 3 hafta bekleyince biranın daha güzel olduğunu farkettim. Ayrıca şişede ne kadar beklerse, o kadar güzelleşiyor :)

@Gökhan Toros

Valla ben ilk yapışım olduğu için özgün hiçbirşey yapmayıp tamamen kitabına uyacağım. Böyle yapınca böyle oluyor yoluyla ilerleyeceğim hep. Zaten 2 hafta kova 1 hafta şişe olduğu için ayda 2 kez 23 litre şişe yapılıyor tek kitle. Rahat rahat yeter. İlerde arkadaşlar çökerse bi kova daha almak zorunda kalabilirim :D

@etkiliadam ilk kitiniz galiba aceleye getirmeyin Şişede en az 3 hafta bekletin benim size tavsiyem.

@Carcass06 Hocam dediğim gibi ilk yapışımda ne kendi düşüncelerimi ne de başkalarının önerilerini dikkate almayıp kitaptakine göre yapacağım. Yanlışsa da nasıl yanlış yapıldığını öğrenip daha sağlam ilerlemek lazım

@etkiliadam kendi forumlarında daha ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. 3 haftada hazır bira sloganı pazarlama olayı goruceksiniz zaten ilk açtığınız biranin tadını ben sadece uyarmak istedim.

Yaklaşık 2 yıldır evde bira yapıyorum. İlk dönem ben de kitler ile bira yaptım. Ancak denediğim kitler beni tatmin etmedi. Özellikle ipa seven biri olarak hemen her Amerikan ipa, double ipa ve ipa kitlerini denedim, kit içinden çıkan miktarın üzerinde şerbetçi otu ile dry hop yaptım ama yok, istediğim gibi hoppy bir bira elde edemedim.

Ardından ben de tam tahıla geçtim. Ekipman basit; bir değirmen, 20lt tencere, 15lt mayalama kovası, bakır serpantin, iki malt torbası ve daldırma digital termometre.
Beğendiğim biraların kopyası olan tariflerden yola çıkarak bir ana iki yan malt ile kaynama ve dry hop aşamaları için şerbetçi otlarını belirledim. (her malt ve her şerbetçi otu ülkemizde bulunmuyor malesef)

Zahmetli bir süreç ile üretimi tamamladım. Ancak sonuç olarak bu güne kadar yaptığım en iyi, gayet hoppy birayı elde ettim. Ipa sever ve lafını sakınmayan arkadaşlara denettim, Gara Guzu summer ipa'den daha fazla beğenildi. Hatta karakter olarak Brewdog punk ipa'e benzetildi. Söylememiştim ama reçetesini örnek aldığım bira oydu.

Facebook'ta (link) grubu var. Oradan rakı, bira,viski vs. üretimi ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Valla ben sadece genç bi arkadaşınız olarak biranın tanesinin 8tl olmasından yakındığım için bunu yapıyorum. Şimdilik çok fazla tat takımdım yok, zamanla olacaktır. Şimdilik tanesi 2tlnin altına mal olan ve en azından 'birayım' diyen bir ürünüm olsun yeter :)

• Beğen
Tepkiler: Şeref Tuzcu
arkadaşlar iyi bira yapmak için 2 hafta fermantasyon mutlaka şart erken olursa şişeler patlıyor. ayrıca şişeleme zamanı 1 hafta daha uzun bekletirseniz biranız o kadarda olgunlaşıyor. geçen bir videoda görmüştüm anlatıyordu.

Bende evde bira yapıyorum. Gerçekten mükemmel malt tadı olan biralar yapıp büyük bir zevkle içiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Şeref Tuzcu
Nasıl başlarım, neler lazım, kolay mı, becerebilir miyim, kit mi tahıl mı? gibi bir çok soru aklınızı kurcalıyorsa, aradığınız cevapları bulmanıza bu blog yardımcı olabilir. :)

(link)

Türkiye'deki satıcılardan bira kiti almak istemiyorum. Yurtdışından güvenle bira kiti ve malzemeleri alabileceğim fiyatı belki daha ucuz ya da kafa kafaya gelen bir site bilen var mı acaba? On gün beklerim sorun değil.

@rknsycck Hocam Yurtdışında bira oldukça ucuz bir içecek. Nerdeyse su fiyatına alabiliyorsun. Ama bizim ülkemizde aşırı pahalı olduğu için oldukça rağbet gören böyle bir sektör var. Bu yüzden yurtdışında bu kitlerin satışını yapanlar olsa bile sadece hobi amaçlı olacağı için Türkiye fiyatından çok daha yüksek olacaktır emin olun. Türkiyede full ekipman 110tl (28$), 23L bira kiti 65tl (16$). Bu fiyatlara kargo dahil yurtdışından almanız imkansız

Geri