Yaklaşık 2 yıldır evde bira yapıyorum. İlk dönem ben de kitler ile bira yaptım. Ancak denediğim kitler beni tatmin etmedi. Özellikle ipa seven biri olarak hemen her Amerikan ipa, double ipa ve ipa kitlerini denedim, kit içinden çıkan miktarın üzerinde şerbetçi otu ile dry hop yaptım ama yok, istediğim gibi hoppy bir bira elde edemedim.
Ardından ben de tam tahıla geçtim. Ekipman basit; bir değirmen, 20lt tencere, 15lt mayalama kovası, bakır serpantin, iki malt torbası ve daldırma digital termometre.
Beğendiğim biraların kopyası olan tariflerden yola çıkarak bir ana iki yan malt ile kaynama ve dry hop aşamaları için şerbetçi otlarını belirledim. (her malt ve her şerbetçi otu ülkemizde bulunmuyor malesef)
Zahmetli bir süreç ile üretimi tamamladım. Ancak sonuç olarak bu güne kadar yaptığım en iyi, gayet hoppy birayı elde ettim. Ipa sever ve lafını sakınmayan arkadaşlara denettim, Gara Guzu summer ipa'den daha fazla beğenildi. Hatta karakter olarak Brewdog punk ipa'e benzetildi. Söylememiştim ama reçetesini örnek aldığım bira oydu.