Scudo Sports

Evde amatörce bisiklet bakımı

Scudo
@mzgrknc

Hepinize ilginiz için çok teşekkür ediyorum.

Lastiklerim cst traveller city classic 26 x 1.50

Eskiden üstünde dişli Mtb lastiklerim vardı yepyeni bir haldeyken çıkardım, bunları taktıktan sonra asfaltta bisikletin yol alışı muhteşem hızlandı.

Dişli lastikler asfaltta çok zorluyormuş meğerse. Ama toprak yollarda dişli lastikler tabi en iyisi.

Gideceğim yola göre takıyorum lastikleri, ama asfaltta kullanılacaksa kesinlikle dişsisz lastik öneririm.

Sevgi ve selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Ender Bey Merhaba.

Evde Amatörce yaptığınız bir iş resmen bir belgesel hatta bir klasik oldu. ;)

Yine evde amatörece yaptığınız başka bir şeyi yada şeyleri bizlerle paylaşsanız. Bu belgesel serisini devam ettirseniz. :)

Hatta siz yapın da, amatörce mangal yakma teknikleri bile olur.. :)

@Önder

Önder'cim ilgin için çok teşekkür ediyorum.

Ben bildiklerimi arkadaşlarımla paylaşayım dedim. Ama hiç bir zaman bir profesyonel olmadım. Benim bilgilerim amatörce paylaşımdan başka birşey değil.
Arkadaşlarıma yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Sevgilerimle.

@Mesut Girgiç

Teşekkür ediyorum Mesut'cum.

Senelerce bisikletimi kendim onarmaya çalıştım. Tabi bisiklet ustalarının yanına gittiğimde hep birşeyler öğrenmeye çalıştım. Benim bu yaptıklarım amatörce yapılabilecek bakımlar. Dikkatli olan herkes yapabilir.
Tabi bu arada bisiklet ustalarına da çok iş düştüğünü önemle hatırlatıyorum. O ustalarında hakkı yenmez. Bu benim yaptıklarımın dışında mutlaka bisikletimizi belirli periyotlarda ustalarımıza götürmemiz gerkiyor.

Bu seri için sana hak veriyorm. Aklıma gelen ilk fikirde, buradan paylaşacağıma söz veriyorum. Çok yakında diyorum.:)

Sevgi ve selamlarımla.

telleri yağlamada makina yağı kullansak olurmu acaba bide bisikletin kromazları hafif pas yapmış onu nasıl temizleriz

@by tasiyici

Merhaba arkadaşım.

Telleri pas olduğu içinmi yağlamak istiyorsun, eğer pas için ise yağlaman tek başına hiç bir işe yaramaz, ya WD 40 denen pas temizleyiciden sıkıp üstünden bir bez ile sıkı sıkı sileceksin.
Ya da evde bulunan toz vim ile bez ile bu telleri iyice vimleyeceksin. sonra yıkayıp yağ değil ama beze döktüğün çok az, ince yağ ile bu telleri hafifce silebilirsin.
Çünkü, çok yağ sokaktaki bütün tozu üstüne toplar, teller eskisinden kötü gözükür.

Bisikletin kromajları içinde yukarda verdiğim örneğin aynısını yapabilirsin.

Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: UMUT ALAÇİÇEK
ilgilendiğin için teşekkürler abi pas direci var onu kromazlara sursem kalkmasına neden olurmu yani kromazlar kalkarmı acaba

@by tasiyici

'Pas direci' Bu terimi tam anlayamadım. hani kireç çözücü, yada porçöz gibi bir şeymi acaba.

Eğer bu tip bir kimyasal ise, bu tip kimyasallar zarar verebilir diye düşünüyorum.

Yada demek istediğin pas giderici ise, av tüfekleri, vsire gibi şeylerde kullanılan bir malzeme ise WD 40 benzeri birşeydir, o olur.

Ama başka birşey ise tam anlayamadığım için bilemeyeceğim.

çok faydalı bir yazı olmuş doğrusu.bisikletimi yeni aldım ve takıp sökmeye cesaret edemiyorum doğrusu biyerine bişey olur diye:))ama bu çalışmadan sonra bende yapabilirim artık ...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Ender Abİ Basta Tesekkur Ederİm Harİka Bİ Bİlgİlendİrme ; Bİ De Dİkkatimi Ceken Bİ Sey Var 15 Ay Gİbİ Bİ Sure Aktifligini Hala Koruyo Ve Koruyacak ,bİsİklet Sevgİmİz İns. Senİn Gİbİ Artsin Eksİlmesİn ...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Geri