Scudo Sports

Evans Cycles

@Halil EROĞLU
Bende bu kadar hızlı gelmesine çok şaşırdım hatta evde yoktum. Bekletmelerini rica ettim ertesi gün gidip DHL Dudullu merkezinden aldım.

Kargoya veriliş tarihi 11/06/2013

Dear Mr Kerim Beser,

We’re delighted to let you know your order (ref CC-x) has been dispatched from our warehouse on 11/06/2013 and is due to be delivered by DHL.

DHL Tracking Number: xxxxxx

http://i42.tinypic.com/6oommx.png

Scudo
Tam da uçak transfer zamanlarına denk getirilmiş örnek bir kargo hizmeti. Kargo ücretini de merak ettim...

@A.Kadir Ünal
Gümrük geçişi alışveriş yapılan site ile değilde getiren kargo şirketine göre uygulama farkları gösteriyor. DHL ile gelen mal 75 eu geçtiğinde vergi + depolama + gümrük işlemleri isimleri altında ek ödemeye tabi olur. itirazın şiddeti , şekli gibi özelliklere göre bazen masrafların bir kısmını düşerler. " Sene içinde 5 kez " alışveriş sınırınada dikkat edilir. Tüm şartlara dikkat etseniz dahi bazı seferler "koliniz gümrüğe takıldı ne yapalım. gümrük işlemlerini başlatalım mı" diye ararlar. - neden takıldı diye sorulduğunda. biz onu bilemeyiz gümrük memurunun insiyatifinde falan derler. isyan edip yazılı bir gerekçe olmadan keyfi bir uygulama olmaz , sizin göreviniz benim hakkımı korumak vs. isyan edildiğinde o zaman alışveriş belgelerinizi vs maille gödermenşzi araştıracakalrını söylerler . hata düzeltilir. sorun neymiş diye sorsanız gene - biz bilmeyiz
itirazınızı gümrüğe ilettik onların taktiri derler. kısaca getiren şirkete göre bazı farklılıklar oluyor. CRC büyük bir ihtimal dhl ile göndermesine rağmen 75 eu üstü elışverişlerinşzin gümrüğe takılmaması enteresan , hangi firma ile geldiklerini bakabilirmisiniz ? royal mail vs başka firma ile göndermiş olmasınlar. Size aldığınız kadro ile ilgiligümrük vergisi dışında ne ye göre ne kadar masraf çıkarmışlardı?

Arkadaşlar meraba ben bu iki ürünü almak istiyorum ne gibi bi yol izlemem gerekiyo, 75eu geçmemeye çalıştım zaten bütcede buna yetiyo :)
Sipariş verdikten sonra herhangi bi ek ücret varmı birde kargo ile ilgili neye dikkat etmem gerekiyo ?

(link)
(link)

@Halil EROĞLU

Evnans cycle dan 50 Pound üzeri alışverişlerde kargo bedava. Olay şöyle bunlar bana bu kargoyu royal mail göndermişlerdi fakat bi şekilde gelmedi. Tekrar göndermelerini rica ettim ve takip edilebilir olmasını istedim bunun üzerine onlarda DHL Express ile yollamışlar.

@Engin YAĞIZ
Kardeşim yazan fiyatlar sterlin eğer öle bi sınır varsa şimdiden geçmişin :D

aynı siteden m064 shimano ayakkabı ve xt785 pedal almak istedim, tüm riskleri topladım ve sonuç olarak 300 tl ye erdoğanlar bisikletten satın aldım :)

2 ürün aldım, daha geç sipariş ettiğim 30 dolar kargo bedeliyle 2 gün sonra DHL ile kapımdaydı.
3 haziranda Royal Mail 1st class ile yollanan kargo ise henüz gelmedi. -ki büyük ihtimalle kayboldu - Durumdan müşteri hizmetlerine bahsettim; dün tekrar gönderdiler yine Royal Mail ile...
Şöyle ki Royal Mail üzerinden gönderilen ürünlerin takip numarası olmuyor ve dağıtımlar PTT ile yapılıyor. PTT'ye ürünün kaybolduğuna dair e-posta gönderdiğimde :

"İlgi dilekçeniz incelenmiştir.

Kayıtsız gönderiler, üyesi bulunduğumuz Dünya Posta Birliği kararları uyarınca herhangi bir kayda tabi olmadan alınıp verilmekle birlikte nadir de olsa meydana gelen kayıp, hasar, gecikme gibi aksaklıkların hangi ülke servislerinde oluştuğu tespit edilemediğinden bu tür gönderiler için posta idareleri herhangi bir sorumluluk almamaktadır."

dediler. Kısaca "Geçmiş olsun, yapılacak bir şey yok" yazıyor yukarıda.

Her ne kadar planladığım tur aksamasın diye erken sipariş vermiş de olsam, kayıtlı olmayan kargolarda şanssızlık olabiliyor; aklınızdan çıkarmayın.

@caner ünsal

Parcel force ve royal maille geldi belirtmiştim ama Ben özellikle mesaj attım bu şirketlerle gelsin diye bikeresinde dhl ile gönderiyolardı mesaj atıp parcel forcela gelmesini sağladım gerçekden ilgililer. en geç 2 hafta içinde aldım oda gönderımden deilde ptt nın keyfınden dolayı yoksa 3 4 gün içinde türkiyeye girmiş oluyodu. Damga vergisi sanırım 3.50tl verdim bide kadronun %18 ini diğerlerinde kapıma kadar geldiler ve bişi ödemedim :)

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
@Kerim BEŞER

Arkasını aramanız gerek yoksa gelen urunlerı size bildirmiyorlar 1 2 ay kalır depolarında Royal maille gelenleri çünki ptt alıyor bunu. Ben ptt merkezinde bu işle uğraşan bi abinin numarasını almıştım zırt pırt arıyodum oda şu gün çıkar bugün gel al vb şeyler diyodu yoksa ptt ye kaldıysa biraz zor oluyor.

selamlar,

arkadaşlar perşembe akşam 10 gibi DHL ile şipariş verdiğim 2 tane Schwalbe Marathon Plus ve 2 adet schwalbe iç lastik elime bugün ulaştı, bu arada Niğde de oturuyordum. Bende başta gümrüğe takılır mı ki diye çok düşündüm, forumlara baktım, çok şükür geldiler. fiyatı ise 50 küsür pound yani 156 TL gibi bişe tutuyor.

iyi forumlar...

Arkadaslar,

Ben siparis veremiyorum cunku il posta kodunu kabul etmiyor. Afyon un posta kodu 03200 . Yaziyorum ancak "supply origin code" uyarısı veriyor ve siparisi tamamlatmiyor. Mail yazdim durumu ilettim cevap olarak su numarayi arayin derdinizi anlatin dediler.
Acaba benzer durumla karsilasan oldu mu? Ne yapmak gerekiyor?

@Burak Kaynarca

Deneme olarak sizin yazdığınız posta kodu ile adres oluşturdum, herhangi bir hata vermedi. Adresi oluştururken My Account -> Address book -> Add new address diyerek oluşturdum.

ben Niğde nin posta kodu olan 51100 u yazdım, hiçbir sorun olmadı...

@UgurKuzey

Uğur Bey dediğiniz şekilde yaparak siparişimi verebildim. Çok teşekkür ederim.
Arif Bey size de ilginiz için çok teşekkürler..

Sipariş onaylandıktan sonraki gelen mailde "Shipping Service: Standard" yazmakta. Bu normal midir? Ayrıca kargom yaklaşık olarak kaç günde elime geçer ve PTT kargo ile mi gönderilir ?
Teşekkürler...

@A.Kadir Ünal

Ben adreste türkçe karakter kullanmıştım kolideki barkodta türkçe karakterler saçmalamış yani böyle bir durumda gümrük o malı göndericiye geri gönderiyor. 14 iş günü sonra firmayla iletişime geçtim durumu izah ettim gönderi geri gelmiş. Sonra bana tekrar gönderdiler DHL Express ile 1 günde elime ulaştı.

Gelmeyen siparişim için yazdığımda üçüncüye göndereceklerini söylediler. Gayet kibar ve duymak istediğiniz şeyleri yazıyorlar fakat DHL ile göndereceklerini söyledikleri paket tekrar royal mail ile gönderilmiş ve tekrar ulaşmadı.
Sonuç; takip numarası olmayan bir postanın kapınıza ulaşması tamamen şans, hatta tesadüf.

bu arada reklam gibi olacak ama iyiye iyi demeli: yakın zamanda alışveriş yaptığım ve fiyatlarını ve postalama süresini iyi bulduğum site : samcycling.com/

Arkadaşlar bisiklet malzemelerini için en önce merlincycles'ı ziyaret edin. Çoğu ürünü takipli royal mail ile gönderiyorlar ve fiyatları hissedilir derecede düşük.

Evans, CRC, Wiggle'dan alıp kazıklanmayın. Ayrıca takipli devlet postasının keyfini sürün.

Royal Mail isternational Signed For, Istanbula yaklaşık 2-3 günde teslimat yapıyor.

Geri