Scudo Sports

Evans Cycles bana kazık attı

Takipsiz gönderilen postaların elinize ulaşması tamamen şansınıza ve postacının namus-insafına bağlıdır.
Yıllardır eski foto makinası toplarım ve ebay'den sık sık açık arttırma ile makina alırım. Bunlardan ikisi elime ulaşmadı ve takipli veya sigortalı değildi ikisi de. Bir akşam eve gelirken bizim apartman görevlisine rastladım. Benim postalar kayboluyor diye anlattım durumu. Aldığım cevabı özetliyorum:
"Abi ben 7 sene posta dağıtım memuru olarak çalıştım. Durum şöyle; eğer paket kayıtsız veya takipsiz gönderilmişse, o paket dağıtıcılardan birine imzasız olarak verilir, o da sana imzasız olarak teslim eder. Geri döndüğünde teslim ettiğine dair bir belge getirmesi istenmez, zaten yoktur da böyle bir belge. O yüzden dağıtım merkezindeki kişi veya kişiler veya posta dağıtıcısı, içinde değerli birşey olduğundan şüphelendiği bir paketi isterse açar, içindeki değerliyse cebe atar, değilse açık paket teslim etmek yerine hiç teslim etmemeyi tercih edeceği için ürünü paketiyle birlikte bulduğu en yakın çöp tenekesine atarak yok eder. Takipsiz sevkiyatlar böyledir, adamın insafına kalmışsındır, bunu bil. Gönderilen eğer takipli posta ise, postacı böyle birşey yaptığında hemen mahkemeye verilir. Senin postayı almadım diye tek şikayet etmen yeter, o dağıtıcıyı posta idaresi hırsızlık suçlaması ile doğrudan mahkemeye yollar. Çünkü paket adama mutlaka imzası karşılığı teslim edilmiştir sana imza karşılığı teslim etmek üzere."
O yüzden ürün takipsiz olmasına rağmen sorunsuz gelebilir, ama bu durum sonraki beşinci ... onuncu siparişinizinde de postanızın elinize mutlaka ulaşacağı anlamına gelmiyor. Kaybolmasına üzüleceğiniz siparişlerinizde mutlaka takipli gönderi seçeneğini kullanmanızı öneririm.

Scudo
@Harun Sayı

Merlin tek vida bile yollasa Signed For, yani takipli olarak yolluyor.
Posta teslim edildiginde sizden imza isteniyor. Durum boyle olunca da butun islem kayit altina alinmis oluyor. Postayi her teslim alan kaydediliyor.

Kayitsiz olarak yollananlarda boyle bir durum yok. Postacinin cani istemezse teslim etmiyor.
Genelde zaten postaci tasirken kayboluyor (caliniyor ya da atiliyor) bu paketler. Postaciya kadar sorun yok.

O nedenle, takipli kargoya para vermek yerine, postaciniz ile iyi gecinin.
Sizin sokaga teslimat yapan tek adam vardir zaten. Gerekirse ilk teslimatinda biraz bahsis verin. En azindan bi su, cay falan ikram edin postanizi teslim ettiginde. Numaranizi verin, numarasini alin. Arayi iyi tutun, sorun kalmaz.

Evans'tan son siparişimde ben de ufak bir sorun yaşadım. Eşime aldığım forma, üstünde çalınmayı önleyici alarmlı plastik zımbırtı ile geldi:

http://i.imgur.com/x3rL3qc.jpg

Ne yapayım, kendim sökebilir miyim; diye e-mail yazdım. "Yakındaki bir giyim mağazasına gidip onlardan çıkartmalarını istemeni öneririz, kendin sökmeyi dener de ürüne zarar verirsen yenisini yollarız." gibi bir cevap verdiler.

@Murat B.

Murat Bey sizin yerinizde olsam kendim uğraşırdım. Başka mağazalara götürürseniz hoş karşılanmayabilirsiniz.

takipsiz postaların kaybolma olasılığı bu ülkede çok yüksek,
en güzeli 2-3 dolar fazla ödeyerek takipli gönderi olarak gelmesini sağlamak..

hem o an nerede hangi aşamada olduğunu görebiliyorsunuz hem de işinizi garantiye almış oluyorsunuz

Hocam benzer bi durum benimde başıma geldi, pense vs gibi birşey ile ortadaki bombeli kısmın tepesini kırarsan tüm mekanizma dışarı çıkıyor ve kilitli iğneyi serbest bırakıyor.

Risk almissiniz ve maalesef kaybetmissiniz. Koskoca sirketi $ 100'iniza tenezzul etmez.

Zararınızı karşılamak için bir adım atmamaları ayıp olmuş.

İlginiz için saolun haftaya pttye uğrayıp sorayım belki onlardadır. Zaten beni kızdıran ürünün gelmemesi değil maillerime cevap gelmemesi. Artık takipsiz alışverişe bulaşmam.

Geri