Scudo Sports

Ev yapımı bisiklet! :)

@Gökçe Ç işte @BF Okuru bu konularda iyidir vereceksiniz ona, şöyle 1-2 gün elden geçirecek güzel bir şey çıkarır ortaya herhalde. Ama şunu söyleyeyim, o gidon epey riskli. Gerçekten öyle yani. Gidon dışında başarılı ama önceki mesajımda da belirttiğim gibi :hhhhhh:

Scudo
@Anonim

Danışabilriz tabii sıkıştığımız nokta olursa :) Çünkü bisiklet hiç yapmadık.
Zaten ben bi şeyi yanlış biliyormuşum. Kaynak vs yapılacak sandım mesela.
Onu da lazer makinesi yapacak. İşçi eli değmeyecek düzgün olacak baya :)

Ve gidon kısmı büküm makinesinden sonra işlenecek zararsız olacak yani, sivri hatı yapmayacağız.

Ne olursa olsun güzel çalışma. Sizin de böyle bir çalışma içine girmiş olmanız çok önemli. Bu iş belki sizi, belki çalışmalarınızdan ilham alan başka birini sonunda özel bisiklet tasarlayan bir firmaya olmaya bile götürebilir. Bir arkadaşım 6 yıl önce model uçak yapımına merak sarmıştı, şimdi firma kurdu sanayi ve hobi tipi cnc tezgahlar üretiyor..

FOX süspaansiyon bakımı hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar yanlış anlamayın da ama kimse bana şu bisikletçi yapıyo yok servise götür demesin kendim öğrenmek isterim nedir yani atla devemi derler ya bilgisi olan varsa konuşmak isterim

Bu bisiklet yağmurlu çamurlu havalarda eziyet olmayacak mı ya :D Kadronun içinden çamur temizlemek falan :D Birde selesi sabit mi bu arkadaşın ?

Malzeme nedir ? Tube leride komple cnc ile üretmediniz heralde, hazır malzemeyi birleştirdiniz mi ?
@Gökçe Ç proje iyi de rajon olayına biraz daha çalışmanız lazım, mesela gidon konusundaki eleştirilere bizde böyle akacak kan damarda durmaz şeklinde bi yaklaşımız olmalıydı :)

@Can Yoltar

Ya sabitlik kısmını not aldım bende... Bu biraz deneme maksatlı zaten...
Temizliği de düşündümde kuul oldu böyle boşverin :D

@Tasogare

Hayır tüpleri üretmedik tabii :)
Üzerindeki desenler ve lazer birleştirme
Alüminyum boru olur kendisi...

Rajonu sizden öğrenecek değiliz :D
Üstünde çalışıcam evet :)

Sevindim ne güzel sorular gelmiş.

Rajon muhabbeti, mobylette downhill projesinden, anladın umarım :) peki alu borular alaşım mı, alaşım sa hangisi ve nerden temin ettiniz, birde kaynakladığınızda kadroda kaynak stresi oluyo burkulma ya da aynakol yatağında ses gelmesine neden oluyo, siz lazerlediniz sanırım, kaynak stresini almaya gerek varmı, bi sorun varmı şimdilik ?

@Tasogare
Bi sorun olmadı zaten kaynak insan eliyle yapılmadığından içim çok rahattı
Boru konusunu bilmiyorum, babam ilgilendi :)

@Tasogare
Gidon kısmı yapılıyor.
Ana gövde oldu
Pek zaman bulamıyoruz ondan ağır işliyor.
Sonuçta bi hobi.

Ve üyeliğimi sildiriyorum, cevaplayamayacağım daha fazla kusura bakmayın :)

Geri