Scudo Sports

Ev yapımı avid bleed kit orijinaline para yetmiyor.

derviş frenler konusundaki avid yag degistirme konusunu hatmettim. videoyuda izledim 2-3 kez sorun kalmadi pek :)

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
Scudo
@furkan32

orda bi kemer ile fren kolunu sıkıo onun yerine paket lastiği kullanabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Sümer
Bu konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim. Bu konu sayesinde bende kendi bleed kitimi yaptım. Bisikletim bana kargo ile ulaşmıştı. Frenler boşalmış. Bu kiti bende yaptım ve 18TL,ye mal ettim. Yağ falan herşey dahil bu miktara :)

Sonra videoda anlatılan şekilde hava alma işlemini ve yağ değişim işini yaptım. Vidayıda sıkarak basıncı arttırdım. Şuanda şiir gibi çalışıyor frenler :)

Tekrar teşekkürler. Bence bu konu sabit değil ise sabitlenmeli.

Yalnız şunu belirtmek istiyorum. Ben bu işlemi avid elixir 1'e uyguladım ve bu vidalar uygun olmasına rağmen yağ kaçırıyordu. Bunuda vidanın etrafına bağlanan teflon bantlar ile halleceğim. Çünkü contalı vidayı bağlayamıyorum. Kısa geliyor vidanın boyu. Contayı çıkarıncada yağ sızıyor. Teflon bant buna çözüm. Herkese iyi forumlar.

• Beğen
Arkadaşlar süpersiniz.forumda böyle yetenekli insanların olması çokgüzel.derviş kardeşimize de emeği ve paylaşımı için teşekkür ederim

• Beğen
@Ender şeker

saolun nedemek yardım edebildiysem ne mutlu bana.

Derviş Bey'e ben de teşekkür etmek istiyorum. Yazısı sayesinde ben de kendi fren kitimi kendim yapabileceğim inşallah. Haftasonu bir gelsin. Paylaşım için teşekkürler.

• Beğen
Bu bakım kiti elixir serisine uymuyor. Ben bu seti yaptım. Kaliperdeki ve fren kolundaki vida yuvalarına uymuyor. Yapmak isteyen arkadaşları uyarmak istedim.

• Beğen
@Ahmet Can KÖKSAL

benimkide uymadı ama biraz sıkı bağlayınca yağda kaçırsa biraz içerisindeki havayı boşaltıp frenleri çalışır hale getirebildim. Şuanda aylar geçmesine rağmen sorunsuz kullanıyorum.

• Beğen
Benim de 2 yılın ardından fren kollarım boşalmaya ve arka fren sıcak havalarda kitlenmeye başladı. Sanırım baya hava var sistemde :) Konuya katkısı olan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bu hafta ben de bir set yapacağım :)

selam arkadaşlar bu konuyu açan ve yapan tüm arkadaşlara teşekkürler. Benimde bu kitten yapma ihtiyacım doğdu fakat vidaları nasıl uyduracağımı bilemedim. Elixir 3 için içi delikli vidanın nasıl bir vida olacağı ve nereden temin edileceği konusunda deneyimi olan arkadaşlardan biri yardımcı olursa sevinirim.

bu kitin orjinalini nerden bulabilirim

@ozan aktürk

türkiyede yokmu. yurtdışı için paypal lazım riskli iş

@mustafa genç

Paypal çok riskli iş sayılmaz. Linkteki site en güvenilir sitelerden biridir.

@ozan aktürk

abim de var paypal ebay dan alışveriş yapıyoruz sürekli sete güvenmek lazım bu set bütün avit modellerine olurmu seti alırsam ilerde fren takımını değiştirip daha üst modeli almak istersem yine avid alırım o zaman şu an elixir 1 var bende geçen 70 tl verdim yağ değişimine yağ koydular mı bilmiyorum bile bir kaç gün geçti arka fren elciğe yapıştı. yanındaki yağ kaç ml birde sizin bildiğiniz ekstra yağ varmı yedek alabileceğim yedek olarak teşekkürler.

Ben kendi Juicy Ultimate setimin bakımını Avid'in setiyle kendim yapıyorum. Kullandığım yağ, Valvoline DOT 5.1. 500 ml'lik şişesini 15 TL'ye aldım. Markası ne olursa olsun, DOT 4 veya DOT 5.1 hidrolik yağları işinizi görecektir; ben Valvoline'i ucuz bulduğum için tercih ettim.

Youtube'da Avid'in farklı modellerinin bleed işleminin nasıl yapılacağına dair birçok video var. Bunları izleyin, öğrenin, kendi bleed kitinizi edinin ve frenlerinizin bakımını kendiniz yapın. 70 TL çok yüksek bir rakam, basit bir bleed işlemi için.

@Mehmet Altuğ

Elimde avid in orjinal değişim videosu var değişimi yapabilirim kendim en fazla bir kaç denemeden sonra öğrenirim bana asıl lazım olan doğru yağ ve set fiyatı ne olursa olsun alacağım bu sefer Erdoğan'dan almadığıma pişmanım

Geri