Scudo Sports

European Cycling Challenge 2017

onagers

Üye
Tepki
29
İsim
Fatih
Bisiklet
Focus
(link)
(link)

1-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek Avrupa Bisiklet Yarışmasına İzmir 2. kez katılacak. İlgilenen arkadaşlar yukarıdaki linklerden detaylı bilgi alabilirler. Ayrıca aynı organizasyona Mersin de katılıyor. İzmir ve Mersin'de yaşayan arkadaşlar tamamen ücretsiz bir şekilde bu keyifli yarışmaya katılarak şehirlerinin sıralamada üst sıralarda yer almasına katkıda bulunabilirler. Ayrıca katılımcı belediyeler 1 ay boyunca elde edilecek ısı haritalarını kullanarak hangi bölgelerde yoğun olarak bisiklet kullanıldığını tespit edebilecek ve yatırımlarını bu bölgelere yoğunlaştıracaklar.

YARIŞMA KURALLARI

1. Avrupa Bisiklet Yarışması 2017 - ECC2017 1-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşmektedir.
2. Yarışmaya 31 Mayıs'a kadar katılabilirsiniz.
3. Kent takımınıza katılın ve Mayıs ayı boyunca ücretsiz Naviki uygulaması ile bisiklet gezilerinizi kaydedin. Geçerli seyahatlerin tanımları için 9. maddeye bakınız.
4. ECC2017'ye 31 Mayıs'tan sonra katılırsanız önceki günlerde kaydedilmiş gezileri girebilirsiniz.
5. Her çeşit bisiklet kullanılabilir; kendinizin veya kiralık, elektrikli bisikletler, taşıma bisikletleri ve benzeri.
6. Bisiklet bir taşıma aracı olarak kullanılıyorsa bisiklet ile yapılan tüm geziler kabul edilir. Örneğin işyeri veya okula / işyerinden veya okuldan geziler, alışveriş, arkadaş ziyareti, sinemaya veya havuza gitmek gibi.
7. 30 km/s hızdan yüksek ortalama geziler, maksimum hız 45 km/s'den yüksek geziler ve dolayısı ile Lider tahtaları, yalnızca istatistiksel lider tahtaları hariç, yarışma için geçerli değildir. Aynı husus 35 km'den uzun geziler için de geçerlidir.
8. O şehirde yaşıyor iseniz veya o şehire/o şehirden seyahat ediyor iseniz şehir takımına katılabilirsiniz.
9. "Şehir Liderlik Tahatasında" gezinin yalnızca sınırlar içinde yapılan km si sayılacaktır. "İstatiksel Lider Tahtasında" bir seyahatin her km'si sayılacaktır.
10. Yalnızca bir şehir takımına katılabilirsiniz.
11. Her bir kategori için (firmalar, okullar, gruplar) bir alt takıma katılabilirsiniz.
12. Resmi olan iki liderler tahtası "Kent Lider Tahtası" ve "En iyi Bisiklet Kent Lider Tahtasıdır". Diğer tüm lider tahtaları istatiksel bir anlam taşımaktadır.
13. Spor aktiviteleri sayılmamaktadır.
14. Seyahati parçalara bölmeye izin verilmez.
15. Akıllı telefonunuz yok ise bisiklet gezilerinizi manuel olarak da girebilirsiniz. Günde 6 geziye kadar manuel olarak giriş yapabilirsiniz.

Kayıt olmak isteyen arkadaşlar için bir hatırlatma. Şu an aşırı yoğunluktan dolayı lider tabloları görüntülenemiyor ve kayıt yapılamıyor ancak ana sitede yapılan açıklamaya göre kısa sürede normale dönecekmiş. Şu an yapılan sürüşlerin de otomatik olarak şehrin hesabına aktarılacağı söyleniyor.

Scudo
Dün kullanan arkadaşların verilerinde sorun olmuş, manuel giriş ile ilgili bilgisi olan var mı acaba? Strava verilerini programa aktarmayı bilen birisi bizi aydınlatırsa çok iyi olur.

@mrtkvnc_pdr

1. (link) adresine gidip girişinizi yapın. Sağ üst köşede kullanıcı adınıza bir tık atın
2. Açılan menüde "Yükleme Rota" olarak yazan yere tıklayın.
3. Karşınıza gelen ekranda dosya yükleme için "browse" tuşuna basın.
4. Son resimde görülen dosya uzantısına sahip herhangi bir veri dosyasını sisteme yükleyin

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

7. 30 km/s hızdan yüksek ortalama geziler, maksimum hız 45 km/s'den yüksek geziler ve dolayısı ile Lider tahtaları, yalnızca istatistiksel lider tahtaları hariç, yarışma için geçerli değildir. Aynı husus 35 km'den uzun geziler için de geçerlidir.

burdakı 35 km den uzun mesafalerle i,lgili anlatılmak istenen nedir.

@mgokkaya sürüşünüz 35 e yaklaştığında durdurun, kaydedin ve yeniden baslatın.
Bu sehir içi kullanımı teşvik etme amaçlı olduğu için uzun turları kapsamıyor. Gecen sene ankarada da vardı. Ben programı durdurup tekrar başlatıyorum. İnanılmaz motive edici bir şey. Herkese tavsiye ederim İzmirdeki

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@mgokkaya her ne kadar rakip olsakta anlatayım :D şaka bir yana şimdi yarışmanın esas amacı günlük hayata kullanılan bisikleti öğrenmek. Başka bir araç kullanımını engellemek için sınırlandırma koymuşlar. Yaptığınız kaydın yarışmaya kabul olması için tek seferde 35 km yolu geçmemesi lazım. Her 30 -34 km de bir rotayı kaydedip geri başlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@bysutcu @Kazuya @mgokkaya

Tur bölmek 14. maddeye göre kurallara aykırı. Yani siz 50 km.lik bir turunuz sayılsın diye 35 de kesip yeniden açıp 15 km daha yaparsanız bu sistemde düz bir rota üzerinde görünebilir ve tüm kmleri kayıp edebilirisniz.

@luneris Dun aksam tur bolme konusunu denedim herhangi bir sorun olmuyor. Dediginiz gibi 14. Maddeye gore yasak ama soyle bir cozum bulanabilir. 33.km gibi turu bitirip kaydettikten sonra 5 km sonra tekrar baslatilirsa sorun olmayacaktir.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@luneris sizin dediğinize göre bu istatistiklerin izmirden silinmesi lazım 4 günde 600 km yapılıyorsa demekki kural ihlali var...Adsız.png

• Beğen
Tepkiler: onagers
@bysutcu aslinda tam olarak kural ihlali de degil bence. 13. ve 14. maddelere bakilirsa ifadeler cok da net degil. Daha dogrusu kontrol mekanizmasinin nasil olacagi cok net degil.
13. Spor aktiviteleri sayılmamaktadır.
14. Seyahati parçalara bölmeye izin verilmez.
Ne sekilde olursa olsun pedallamaya devam. İzmir su an cok iyi gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve bysutcu
@onagers kesinlikle bende senin gibi düşünüyorum o yüzden paylaştım zaten bisikletle yapılan her bir km kutsaldır :D :D biz bu sene yeniyiz acemiliğimizi atıyoruz inş izmir derece yapar. Tabi bu emekçi arkadaşlar günlük ortalamayı abartmış :) 150 km nedir :D

Özellikle şu ilk 3 sıradaki emekçi arkadaşlarla tanışmak isterim. İzmir'e katkıları çok büyük :harika:

aaa.jpg

@onagers bendeki liderin km lerini silmişler hemde 250 km sini

Ben de bugün katıldım. Haftada bir gün dinlenme var, bir yerlere gitme olmazsa haftanın diğer günlerinde en az 37 km yapıyorum. Bugün de stantta uygulamayı indirdikten sonra eve gelene kadar kaydettim 12.7 km topladı.

• Beğen
Tepkiler: onagers
@bysutcu 35 km günlük limit değil bir turluk limit. Yani teorik olarak günde 150 km yapmak kurallar içinde kalarak mümkün.

Tur bölme yapıldığında (yasak da olsa) kabul ediliyor ama orada da ya insanlar 10 15 dakika mola veriyor ya da yukarıda bahsedildiği gibi biraz ileride açıyor. Aynı çizgi üzerinde ve aynı anda açınca risk olabilir. Belki de anında ve aynı yerde açanları da elememiştir sistem, riske girilmesin diye söyledim. (Facebook ta birisi 34+10küsür yaptı, sadece 10 küsürü sayıldı).

• Beğen
Tepkiler: bysutcu
İzmir Avrupa Bisiklet Yarışmasında 100.000 Km barajını aştı. Bu da İzmir bölgesinin ısı haritası. Daha detaylı incelemek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten bakabilirler. Bu organizasyonu daha fazla arkadaşımıza duyurarak belki de İzmir'in 1. olmasını sağlayabiliriz.

(link)

ısı.jpg

arkadaşlar izmir büyükşehir belediyesinin 3 tane bu yarışma için açtığı nokta var katılımcıları teşvik etmek ve desteklemek amaçlı rozet ve kadro çantası veriyorlar bilginize
kayıt yapan her kullanıcıya hoş geldin rozeti
50 km'yi tamamlayan herkese üçgen kadro çantası içinde yara bandı ve kolonya tarzı ufak tefek gereçler var (3000 adetle sınırlı dediler)
75-150-300 ve 500 km tamamlanması halinde bunlara özel rozetler veriliyor
bu noktalar:
-alsancak vapur iskelesi karşısı
-konak vapur iskelesi karşısı
-bostanlı yasemin cafeye gelmeden ve 7/24 açıklar mutlaka uğrayın hem dinlenme alanı konseptinde hemde çeşitli hediyeler ve tanışma noktası gibi bi konseptte
IMG_0531.JPG

Geri