Eşofman Tavsiyesi

B

BF Okuru

Misafir
Bisiklet sürerken kullanmak için eşofman altı alacağım.

Geçtiğimiz hafta Decathlon dan Asics marka koşu için t-shirt aldım. Bisiklet için olan modelleri beğenmediğimden bunu aldım, arka ceplerinin olmaması dışında aynı sayılabilir. 80 lira verdim ve son derece memnunum.

Bu memnunluktan dolayı bir de eşofman altı alacağım. Hafif kilolu olduğumdan tayt giymek istemiyorum. Kısa şort giymekten de hoşlanmıyorum. Yani mutlaka uzun olacak. Şu an pamuklu bir eşofman altı giyiyorum ve aşırı terletiyor.

Sizce ne alayım ? (link) güzel görünümlü bisiklet pantolonları var ama denemeden almak benim için biraz sakıncalı oluyor.

Herhangi bir Adidas, Nike mağazasına gidip pamuklu olmayan bir eşofman altı da alabilirim ancak Asics t-shirtde ki gibi bir rahatlık istiyorum. 5 saat bisiklet sürmeme rağmen en ufak bir terleme olmadı. Üstelik hiç rüzgar da etkilemedi. O nedenle t-shirte adeta hayran kaldım.

Eşofman altı için ortalama 100 lira verebilirim. Paça bandım da var hazır. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şu an bir adet Adidas dan aldığım eşofman altı da var. Dış yüzeyi naylon gibi. Ancak bunun içinde aynı şekilde naylon gibi bir katman daha olduğundan terletir diye düşünüyorum, ama aslında hiç de denemedim.

Tavsiyeleri bekliyorum. Eski konuları araştırdım, verdiğim linki de eski konulardan buldum zaten. Ancak sorularımın cevabını alamadığımdan yeni bir konu açıyorum.
 
Scudo
Kayıt
9 Aralık 2012
Mesaj
38
Tepki
17
Şehir
Istanbu-K.Cekmece
Bisiklet
Trek
(link) Bu urunu tavsiye ederim yaz aylarinda aksamlari kullanmak icin bire bir. Gore-tex kumasi ozelliklerini arastirabilirsin. Incecik bir katman ve su ve ruzgarda %100 koruyor. Paca bandina ihtiyaci yok bisikletci pantolonu oldugu icin arkasinda cepi bile mevcut.
 
B

BF Okuru

Misafir
@TugayElbasan

Bilgi için teşekkür ederim. Gore-tex i araştırıyorum. Ancak verdiğiniz linkde ki ve o sitede ki diğer ilanlarda ki tüm ürünler bitmiş.
 
B

BF Okuru

Misafir
Başka biri yardımcı olmak isterse hayır demem :)

Gore-tex i epey araştırdım. Çok güzel bisikletçi pantolonları da var. Ancak benim alacağım eşofmanın paça kısmında özel bir bölge olmamalı. Çünkü mecburi olarak eşofmanın alt kısmını terzi de bir miktar kısaltmam gerekecek, böyle olduğunda da o kısımda paçayı daraltmak için cırt / lastik vb. şeyler sorun yaratıyor.

Sorum şu, Adidas, Nike yada Lescon gibi bir markanın % 100 polyester olarak satılan eşofman altlarından alıp kullansam sizce olur mu ? Bilgilerinde nefes alır, teri dışarı atar yazıyor genelde. Fiyatları ise 70-80 liradan başlayıp artıyor. Bu tarz eşofmanlar bisiklet kullanımı için uygun mu ? Yada başka bir tavsiyesi olan var mı?
 
Kayıt
25 Nisan 2013
Mesaj
79
Tepki
41
Şehir
Hakkari
Bisiklet
Salcano
@Özgür Kılınç

Merhaba Özgür bey, ben bu haftasonu 170km yaptım bir eşofmanla ama seleden dolayı sorun yaşadım biraz. Uzun yolculuklara ççıkıyorsanız ya tayt giyip (bisiklet taytı) üzerine opsiyonel olarak dediğiniz climacool eşofmanlardan giyin yada sele korumalı bir bisiklet eşofmanı alın derim ben. Ebay'dan 30dolara forma takımı da getirtmrk mümkündür. link verebilirim.
 
Kayıt
29 Mayıs 2013
Mesaj
3
Tepki
0
Şehir
Bursa
Bisiklet
Sedona
merhabalar yazıları okudum benim de kıyafet eksiklerim var... ebaydan link verebilirim demişsin incelemek için ve fikir edinmek için link atabilir misiniz?
 
Kayıt
31 Mayıs 2013
Mesaj
12
Tepki
2
Şehir
Bursa
Bisiklet
Scott
@Ergün NİZAM

Scott forma takımını kullanıyorum ve beklentimin üzerinde çıktı. Kilo: 74 Boy: 185 L beden tam oturdu.

Satıcının diğer ürünleri,

(link)
 
B

BF Okuru

Misafir
@Emre Çakmak

Link için teşekkürler.
Üst forma alacağım 1-2 tane. Şu an Decathlon dan aldığım Asics marka koşu formasını kullanıyorum. 80 tl verdim formaya, çok güzel ve rahat. Ancak anlam veremediğim şekilde arka-bel bölgesinde annemin deyişiyle ip çekilmeleri oluyor. Yani sanki bir ip bir yere takılıyor 2-3 cm çekilip forma da iz oluşturuyor-sökülüyor. Tam anlatamadım ancak anlamışsınızdır.
Bu nedenle 2 forma alıp Asics koşu t-shirt ünü spor salonunda kullanacağım.

Alt olarak da çözümüm Tchibo ve gittigidiyor da satılan spor pantolonundan aldım. Şu an gayet memnunum, nefes alıyor ve anında kuruyor. Tek sorunum içine ne giyeceğime halen karar verememem. Normal iç çamaşırı giyildiğinde, 3-4 saat bisiklet üzerinde durduğumda iç çamaşırı ıslak kalıyor ve hiç rahat olmuyor. Bu pantolon da bir ped olsaydı, hiçbir sorun olmazdı - tayt gibi kullanırdım ama yok.
Dün taytın üzerine bu pantolonu giyerek test ettim. Kullanırken gayet rahat geldi. Ancak ben tayt giymeye bir türlü alışamadım. Ebay den pedli iç çamaşırı sipariş etmiştim. Geldiğinde onunla kullanacağım pantolonu. Merak edenler için, satın aldığım ürünler ;

(link) (bunu kullanırken paça bandı şart oluyor)
(link) (bu da 1-2 hafta sonra elimde olur)
 

wenom

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Ocak 2015
Mesaj
636
Tepki
672
Yaş
45
Şehir
istanbul
İsim
rafet
Bisiklet
Diğer
Bisiklet ustunde nasil bir esofman yada pantolon kullaniyorsunuz?tavsiye edeceginiz urun veya link varmi?
 
B

BF Okuru

Misafir
@bagetci

Paçaları dar.
Nefes alan ve teri dışarı atan kumaş.
İki adet fermuarlı cep

(link)
 

aso2

Aktif Üye
Kayıt
31 Ağustos 2007
Mesaj
185
Tepki
71
Şehir
İzmir
Bisiklet
Giant
Alternatif olarak baha ve yaz modu:) (link) , içine kısa tayt, üst için decatlondan teri atabilen t-shirt.

Kışın için içlik ve ceket kombinasyonu tabi İzmir için yazdım.:) , İstanbulda bu eşolfman altının polarlısı fazlasıyla iş görür.
 
  • Beğen
Tepkiler: ersnpk
B

BF Okuru

Misafir
Şu ürünün fiyatı diğerlerine nazaran uygun.

(link)

(link)

Şurada detaylı fotoları var.

(link)
 

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.175
Tepki
23.546
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link) Hummel altlar çok kaliteli dar paçalı modelleri var. 10 kez yıkamama rağmen paçalarında herhangi bir bollaşma olmadı. İçime askılı pedli kışlık tayt giyiyorum üzerine eşofmanımı giyip bisiklet sürmeye çıkıyorum çünkü eşim taytla çıkmama izin vermiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam

Fatih Elma

Üye
Kayıt
25 Şubat 2016
Mesaj
24
Tepki
5
Yaş
43
Şehir
istanbul
Güzel konu, gerçekten teri tutmayıp dışarı atan bir kumaş tarzı var mı merak ediyorum, ben de deneyeceğim.
 

Fatih Elma

Üye
Kayıt
25 Şubat 2016
Mesaj
24
Tepki
5
Yaş
43
Şehir
istanbul
@trainspotting35 Ürünlere baktım, bu Hummel ların hepsi ter tutmayan, teri dışarı atan, nefes alan...vs..her nasıl tarif ediliyorsa :), o tarz kumaştan mı imal edilmiş ?
 
B

BF Okuru

Misafir
bahçeköy exuma'dan işe gidip gelirken giymek üzere birkaç tane eşofman aldım, tanesi 50 tl civarında. dar paçalı, paça bandına da gerek kalmıyor. kumaşları da gayet iyi kalitede. tavsiye ederim.
 

Fatih Elma

Üye
Kayıt
25 Şubat 2016
Mesaj
24
Tepki
5
Yaş
43
Şehir
istanbul
Boynerde bazı dryfit nike t-shirtler indirime girmiş, bir adet 60 tl ye aldım. Şimdi bunu malum atlet giymeden giymemiz gerekiyor, teri dışarı atabilmesi için, tek başına, bizikletle giderken, hava akımına maruz kalıyorsunuz neticede, üşüme olmuyor mu ? Bir de kışın yine drey fit fermuarlı sweatshirtler gördüm, onlardan mı giyiyorsunuz ?
 

Fatih Elma

Üye
Kayıt
25 Şubat 2016
Mesaj
24
Tepki
5
Yaş
43
Şehir
istanbul
Spesifik olarak şu nike eşofman takımı hakkında- dry fit diyor- fikir verebilecek olan var mı arkadaşlar ?

(link)

O ürüne çok benzeyen aşağıdaki ürün üzerinde dry fit yazmıyor ...aynı kumaş mıdır acep ?

(link)

Bu winger track suit in ebayde aynı isimli takımını inceledim, üst kısmı aynı alt kısmı farklı gibi. Özelliklerini okuyunca da üst kısmı %100 polyester alt kısmı ise %100 pamuk olarak belirtilmiş. Saçma değil mi ?

(link)
 

Adven2riders

Ride your destiny.
Kayıt
3 Mart 2016
Mesaj
99
Tepki
111
Şehir
Eskişehir
İsim
Yasin K
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Eşofman altı hassas mesele gerçekten bence aradığımız ürün pek çok hava şartına uygun olmalı yaz ve kış.
hava almalı,teri atmalı ve dar paça olmalı. Nike markasında bu konuda çeşit biraz daha çok gibi bakmak lazım.
 
B

BF Okuru

Misafir
(link)
Şu ürünü ne zamandır alayım diyordum bugüne kısmetmiş. Kargo dahil 69 lira, taksit seçeneği mevcut. Aynı kalıpta adidas kullanıyorum çok memnunum. Joma marka (İspanyol firması bildiğim kadarıyla)