Scudo Sports

Eskişehirden söğüte nasıl pedallarız ?

Tepki
15
Bisiklet
Merida
merhaba arkadaşlar kuruluştan kurtuluşa bisiklet turu için ankaradan yarın eskişehire gelcez ordan söğüte gitmemiz lazım bu yolu güvenli olarak nasıl pedallarız google haritalarda çevre yolundan bursa yoluna ordan da söğüt yoluna gitmemizi söylüyor çevre yolu güvensiz olduğu için danışıyım dedim. :)

Scudo
@Mustafa Kıral
Yarın bende arkadaşları görmek için pedallayacağım tek yol var cevre yolu gayet emnıyetlı 2-3 metre emnıyet serıdı var eskısehır otogardan yaklaşık 30 km bursa yönüne gidiyorsunuz sonra sağa söğüt kavşağından dönüyorsunuz buradan bir 10-15 km köy yollarından (asfalt) gittikten sonra tatlı bir rampası var orayı cıkıp sonra yaklaşık 10 km iniş ile söğüde varıyorsunuz.Geldiğinizde Karaman gençlik Spor arabasını görürsenız orada olacagım takım olarak katılıyoruz ben sadece söğütte arkadaşları görüp akşam gerı dönecegım.

toplam yolunuz yaklaşık 55 km cadır fılan yukunuz agır ıse ruzgar da ters esecek o yuzden bisikletinizin türüne göre yukunuzde düşünülürse 2- 3 saatten once varamazsınız ona göre hesaplayın yolunuzu.Eskısehırden alternatıf köy yollarından söğüde 70-100 km ıle gıtmek mumkun ama tırmanmanız gereken dağlar oldukca sert hıc tavsıye etmem en dogru yol cevre yolu ve söğüt kavsağı.

@Ferhat Köse
anladım zaten google da aynısını gösteriyor.En mantıklısı çevreyolundan bursa istikametine sapmak olacak o zaman biz 8 de burdan hareket edicez aştiden tahmini 11 gibi orda olcaz 12de çıkarız 3 gibi orda olacağımızı tahmin ediyorum.yardımınız için teşekkürler orada görüşürüz umarım :)

Arkadaşın tarif ettiği gibi geleceksin, başka alternatifin yok, çevre yolunda güzelce seyredersin ama Söğüt yoluna girince yeni mıcır döküldüğü için az sıkıntı yaşayabilirsin, onun dışında facebooktaki etkinlik sayfası bana ait, yarın her zamanki gibi Söğüt'teyim, merak ettiğin bir şey olursa sorabilirsin.

@Ferhat Köse

Bahsi geçen alternatif köy yollarına sadece "ömrümde hiç 70 km/h hız üzerine bisikletle çıkmadım, çıkmazsam ölürüm, mutlaka çıkmalıyım" diye düşünüyorsanız ve sürü halinde çoban köpeklerinden çekinceniz yoksa girin. :) Arada telefonun çekmediği yollar da vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Özellikle şehir çıkışından sonra emniyet şeritleri yeterince geniştir. Söğüt sapağından sonra yol biraz daralır ama trafiği genelde azdır, rahat gidersiniz.

Alternatif olarak tren yolunun yakınlarından giden bir yol daha var, direkt Çukurhisar'dan veya toprak yoldan devam edip Çimsa yakınlarından Eskişehir-Bursa yoluna bağlanırsınız bu yoldan. Ama yolunuz uzar, bir dairenin çapından dümdüz gitmek varken çevresinden yarım tur dönmüş gibi olursunuz. Emniyet şeritleri geniş olduğu için yolunuzu uzatmaya hiç gerek yok.

Geri