Scudo Sports

Eskişehir'de kargonuz var dolandırıcılığı

İstanbul tuzlada oturuyorum. Telefon kapalıyken aramış sonrasında aynı cümleyi ses kaydı bırakmış.

Scudo
@Emre Yönlüer

Claymore'dan kurtuluyorlar adamlarda all resistance full. O yüzden eski tip aztec veya maya uygarlıklarının tuzakları çok enerji götürüyor. Eğer bu şekilde indirebilirsen çok klas legendary item düşürüyorlar. Tavsiye ederim. Yalnız level'inin 70 ve üzeri olması lazım. Yoksa hırsız kasman gerekebilir :D

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Bir dolandırıcılık yöntemide şu, olay aynı ama sonuç farklı:
Bir numara arıyor kargonuz geldi teslim etmemiz lazım diyip kapatıyor,
siz tekrar arıyorsunuz aynı numarayı müzik eşliğinde bir süre bekledikten sonra gsm operatörden mesaj geliyor numaranız kopyalanmıştır diye,
bankaların güvenlik mesajları (tek kullanımlık şifreler) kopyalanan numaraya da geliyor, arkadaşlarda güzelce banka hesaplarına girip işlem yapıyor.
Başıma gelmedi ama çevremden bir kaç defa duydum.

@chuck_schuldiner
Benim rank 140 (Battlefield 4) :kedicik::kedicik:

@Emre Yönlüer

Zor :D Adamlar lvl 70 + 1000 paladin üzeri level'a sahipler. Üzerileri full Legendary Item dolu. Senin biraz daha level kasman gerekli yoksa legendary boss'ları kesemezsin. 4'lü atıyorlar :D (Diablo III)

Geri dönüş yapıldığında ücretli hatlara yönlendiriyorlar. Bilinmeyen numaralara geri dönüş yaparken 2 defa düşünmek lazım.

GÜNCELLEME :

Aslında kargonuz yook!

Şimdilerde gündemde bir dolandırıcılık şekli var. Telefonla aranan kişilere karşıdaki ses “Kargonuz var. Ancak sizi evde bulmadık. Kargonuzu teslim etmemiz gerekiyor. Nasıl yapalım” diyor. Siz cevap vermeye kalkıştığınızda da anında hat kapanıyor. Telefon numarası ekranda açık bir şekilde çıkıyor. Bildiğim kadarıyla aslında bu bir ses kaydı. Sistem otomatik olarak işliyor. Bankaların diğer GSM operatörlerinin kullandığı sistem. Bir banka ses kaydı olarak sizi aradığında siz “Alo” demezseniz karşı taraftaki konuşma başlamıyor. Deneyin görün! Bazı otomatik aramalarsa telefonu açıp susarsanız sistem başlamaz.
Bu sistem de aynen öyle işliyor. Siz bir ses çıkardığınız anda arama otomatik olarak sonlandırılıyor. Siz o arada ekranda net bir şekilde gördüğünüz numarayı arıyorsunuz, müzik dinliyorsunuz.
Bundan sonrası için bazı teoriler var. İlk bahsedilen konu sizi arayan numarayı aradığınızda ay sonunda kabarık bir faturayla karşılaşma durumunuz. İddiaya göre aradığınız numara ile ne kadar iletişimde kalırsanız dakika başına o kadar çok para ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Bu konuyla ilgili bir iki mağdurla görüştüm. Bir mağdur karşı numarayı aradığını 70 saniye beklediğini söylüyor. Bu süre sonunda telefonu kapatmış. Daha sonra da bağlı olduğu GSM şirketinden faturasını sorgulatmış. O görüşmenin de ücretlendirmesine bakmış. Herhangi bir fazladan ödeme görünmediğini fark etmiş. Ancak bu durum daha sonraki faturalara yansır mı bilinmez. Siz her ihtimale karşı sizi arayana dönmeyin!
İkinci ihtimalde de daha vahim durumlar var. İddiaya göre sizi arayanların elinde ev adresleriniz de var. Arayarak konum tespiti yapılıyor, evde olmadığınızı anladıklarında evinize girip hırsızlık yapıyorlar. Bu ihtimal gerçekse çok gizli kalması gereken kişisel bilgilerimiz her çeşit insanın elinde olabilir.
Ben şimdi sizlere bulabildiğim üç dolandırıcı numarasını paylaşacağım. Bu numaraları sakın aramayın. Paylaşmamdaki amaç, bu numaralardan gelecek çağrılara da cevap verilmemesi için. Bildiğim üç numara: 0534 082 39 49 – 0538 048 04 06 – 0538 044 06 82.
Zaten polis de vatandaşları bu konuda uyarıyor. Dolandırıcıların ağına düşmemek için aramalara dönüş yapmayın, yetkililere bildirin deniliyor.

ASLINDA YENİ DEĞİL
“Kargonuz var” yalanıyla dolandırıcılık konusu aslında yeni değil. 2016 yılında benzer yöntem elektronik posta yoluyla yapılıyordu. Yine birileri tarafından dolandırıcı- ların eline verilen elektronik posta adreslerine, “Kargonuz var. 7 gün içerisinde almazsanız günlük 30 lira ceza ödemek zorunda kalırsınız. Ya da aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz” mesajı gönderiliyordu. “Ceza” kelimesini gören insanlar da panikle linke tıklıyor, o dakikadan sonra da bilgisayara bulaşan virüsler işlerini yapmaya başlıyordu. Bilgisayar kilitlenmeleri, banka hesapları ve tehditler vs…
Aynı yöntem 2014’te de mesaj yoluyla yapılıyordu. Size atılan mesajda verilen numarayı aramanız isteniyordu.
Eskişehir’de hemen hemen her mahalleden benzer şikayetlerin yetkililere iletildiğini duyuyorum. Demek ki bu dolandırıcılar organize bir şekilde çalışıyor. Yetkililerin de bunu siber suçlar kapsamında değerlendirip ona göre önlem alması gerekiyor. En kısa zamanda zanlıların yakalanıp adalet karşısına çıkarılmasını ümit ediyorum.
Yoksa çok daha fazla Eskişehirlinin canı yanabilir.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
5354960662 numara beni arayarak sesli msjiniz var dedi kapandi , geri aradim msji dinlemek için 3 dakikaniz var dedi ve 30 saniye sonra geri kapattim biseyler oldugunu anladim sanirim yontem degiştirdiler mersindeyim bu arada

Geri