Scudo Sports

Eskişehir'de bisklete binmek eziyet!

arkadasım ne demek ıstedıgımı anlamamıssın. protesto olur olmaz bı sekılde tepkı koymamız gerek(protestodan kastım alalım elımıze pankartları oturalım oraya degıldı oyle anlasılmış o yuzden sonra protesto degıl dedım) ne dediğimin farkındayım yani!! hadı tepkıyı gectım en azından toplanacak bı grup bı ortam yok herkes kendı basına.. ben bı fikir sundum doktorlar ılk aklıma gelen yer oldugu ıcın yazdım olur olmaz tartısılır mantıksız da olabılır bu sadece benım fıkrım bı seyler yapmak lazım. lütfen yapıcı olalım bıseyler yapmak ısteyenlerı de oturdugumuz yerden eleştirmeyelim sonuc alamayacagını düşünen otursun evde.

Scudo
aslında konuyla tam olarak alakalı olmasada.dolaylı olarak alakalı birşey söyliyecem.bu seneki anadolu üniversitesi bahar şenliklerinde ünili bisikletliler olarak yürüşe katılsak çok güzel olur ve böylece ünili arkadaşlar ve diğer herkez bir seferde bizi görmüş olur ve güzel bir etki yaratırız.bu fikrimde ciddiyim haberiniz olsun fikirlerinizi bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: S26
arkamda degılde yanımda olursan orda olurum ali :D

Bu konuda hepimiz haklıyız , umarız Büyükerşenin yeni planlarında bisikletle ilgili bir şeyler vardır yoksa yandık , daha sonra benden tavsiye kaldırımdan gidiyorsanız çocuk gördüğünüz zaman çok çok yavaşlayın hatta durun birden annesinin elini bırakıp kaçabiliyorlar ve elinizden geldiğince arka sokaklara en azından eskişehirde tenha oluyor , ve birşey deniyorum yaylara kızmak yerine geçiş hakkı tanırsanız ışıklarda size çok iyi davranıyorlar hiç stres yapmıyorsunuz bisiklet yolundan geçenlere gelince yaşlılara kızmayın nerde yürüdüklerini bilmiyorlar gençlerinse yanlarından en son hızınızla geçin baya korkuyorlar bende işe yarıyor bunlar ; kazasız belasız pedallamalar dileğiyle Eskişehirliler

Ben de İzmir'de kaldırımdan gitmek zorunda kalabiliyorum çünkü trafikteki insanlar bana güven vermiyor, ancak kaldırımdaki insanları korkutmamak için yavaş gidiyorum, hatta birkaç pedal atıp süzülüyorum kaldırımda insanlar varsa. Yanlış birşey belki, ama belli yerlerde yolun kıyısından ters yönde gidiyorum trafikte. Arkamdan geleni her an göremesem de karşımdan geleni sürekli kollayabiliyorum. Tabi bu olumsuzluklar sürate yansıyor.

@yusuf karaca

Bisikletimde zil var. Zili çalınca kenara çekiliyorlar.

bende biniyorum ve azar işitmedim.,yayalara yaklaşınca yavaşlıyorum korna çalıp geçiyorum.yaya güsel bişi ise korna çalmadan takip ediyorum :)

@emreyonluer

eskişehirdeyiz beyler güzel birşey gördükce takip etsek eve giremeyiz:D :D :D

@ferhat köse

eet.o da doğru,birde takip ederken tramwayın altında kalmak da var :Skull-175

hocam onların çoğu boya güzeli.eskişehirde üniversiteli bir grup kız dışında hepsi fos bence

konu çok tehlikeli yerlere kaymaya baslamıs :D

kaysın be murat baksana bu konuda olmasa eskişehirden hiç ses çıkmayacak.:)

arkadaşlar hep başkalarına atıyoruz suçu, kusur. bizler ne yapıyoruz? çocuğu ile kaldırımdan yürüyen bir bir bisikletlinin hızla kendisine yaklaştığını görünce ne yapması bekliyorsunuz? şahsen ben gelene dirsek bile atarım bırak laf atmayı. malesef işi abartan pek çok bisikletçi arkadaşımız var. eğer trafikte saygı bekliyorsak öncelikle kendimizin saygılı olması gerekiyor. biz trafiğe saygı duyarsak karşımızdaki saygısızlara söz söyleme hakkımız olur.

ankaralı oldugumuzdan mıdır nedir aynı düşünceleri paylaşıyoruz bir kere ben hiç kaldırıma çıkmadım daha. yol varsa kesinlikle yoldan giderim baktım çok kalabalık iner yürürüm çünkü aynı şekilde ben yürürken yanımdan çarpacak gibi bir bisikletli geçse kesinlikle yakalayabilirsem aşağı indiririm aynı şeyi birisi bana yapmasın diyede ona göre binmeye çalışıyorum.çocuk konusuna gelincede olmayan bilmez cocuğa laf geçiremezsin ani refleks de bekleyemezsin ilk defa karşılaştığı bir durumda ilk önce dura kalıp incelemeyi yeğler o yüzden özellikle cocuklulara çok dikkat arkadaşlar.

Eskişehir ve Türkiye gibi bisiklet kültürünün tam yerleşmediği yerlerde bisikletlere özgü gelenek ve görenekler, bisiklet yolları, bisikletliye saygı gibi kavramlar pek olmadığından yeri geliyor kaldırımdan yeri geliyor ters şeritten de gidiyorum.

Zamanında başka bir konu başlığı altında da konuşmuştuk. Yaptığım davranışların doğru olduğunu söylemiyorum ama eğer bilinçliysek her şey çözülür diye düşünüyorum. Eğitim almış, aklı başında, uçarı biri değilsen kaldırıma bisikletle çıksan bile zaten insanları rahatsız edecek davranışlarda bulunmazsın. Zaten o tarz davranışlar hem karşındakinin hem de senin canını yakabilir (kaza nedeniyle de, dayak nedeniyle de :p)

Bu nedenle yok şurdan gidelim, yok burdan kesinlikle gidilmez gibi sınırları desteklemiyorum. Bisiklet kültürü yerleştirilsin, bisiklet yolları yapılsın, bütün insanlar bu kuralları içselleştirsin o zaman asla kaldırıma çıkılmayacak denilirse çıkmam. Ama Eskişehir gibi bisikletin çok kullanıldığı bir yerde saçma sapan uygulamalar ve insanların duyarsızlığı beni çıldırtıyor.

Örneğin, yeni yapılan adalet sarayının ordan Devlet hastanesine kadar olan tramvay yolunun sağ tarafında sadece iki insanın ya da bir bisikletlinin geçebileceği genişlikte bir alan var. Bunun sağ tarafında ise kanalın yanında 3metre kadar yüksekte bir kaldırım daha var. Çarşı yönünden eve doğru giderken Adalet sarayının ordaki üst geçiti geçtikten sonra ne yapacağımı şaşırıyorum. Aslında devlet hastanesinden sonra tramvay yolunun kenarında bisiklet yolu var. Dolayısıyla sanki alttan giden yol sanki bisiklete ayrılmış gibi. Çünkü yanında üstten giden bi kaldırım daha var. Fakat oraya geldiğimde eğer insanların az olduğu bir zaman değilse illaki o bisiklet yolu sandığım yerde insanlar oluyor. Eğer ordan gitmeye niyetlenirsem kesinlikle durmadan, insanı rahatsız etmeden ordan geçmeye imkan yok. Eğer yukardaki kaldırımdan gitmeye kalkarsam; insanlar sallanarak, beni hiç düşünmeden, üzerime yürüyerek, söz söyleyerek beni rahatsız edebiliyorlar, ki ben de onları ediyorum çünkü. Eee ne yapacağız öyleyse. Geriye iki seçenek kalıyor:

1-Tramvay yolu: Tramvay yolunun kenarlarında engeller varsa kesinlikle içinden gitmek yasak ayrıca çok da tehlikeli.
2-Ana yol: Araçlar o arada o kadar hızlı gidiyorlar ki, yol da tam 2 araç geçecek genişlikte olduğundan ordan gitmek de tehlikeli.

O zaman ya ben o yoldan geçmeden daha önceki sokaklardan başka yollara sapacağım ya da bisikleti elime alarak o bölümü geçeceğim (o zaman bisiklete binmenin ne anlamı kalacaksa)

Sonuç olarak; akıl yaşta değil baştadır. Eğer bilinçli olursak herkes birbirini anlayabilir, sorunsuz bir şekilde trafik çile olmaktan çıkar

vallaha ben işe giderken sabah altı bucukta cıktıgım için bütün yollar benim :)akşamlarıda bıraz sıkıntılıda olsa rahatım ama eskişehir bisiklet kültüründen yoksun değil ankaraya göre çok daha iyiler en azından bisiklete motora binen çok oldugu için yabancılık çekmiyorlar birazda dikkat çekici şeyler giymekte fayda var diye düşünüyorum renkli bir forma veya kask gibi ben bunun faydasını gördüm.

Eskişehir'de kent içi ulaşım aracı olarak bisiklet kullanılabilir, güzel bir şehrimiz var ancak Eskişehir'de irili ufaklı bir çok bisiklet grubu var. Bu gruplar seslerini malesef yetkil kişilere iletemiyorlar. Yada sesleri, dilekçeleri sümen altı edilyor.

Eskişehir'de hali hazırda olan bisiklet yollarının hiç birini beğenmiyorum ve hiç biride kullanılabilir tarzda efektif yollar değil. Bu yolların tekrar tasarlanıp, tekrar düzenlemesi lazım.

Kimseyi sınıflandırmadan Eskişehir'li bisiklet binen profesyonel, amatör, hiç fark etmez tüm grupları ve tüm bireyleri bisiklet konusunda tek yürek tek çatı altında sesimizi duyurmaya davet ediyorum.

Bisiklet yollarımız tekrar düzenlensin, trafiğe kapatılan çoğu caddemiz (özellikle kent içerisindeki) tekrar açılsın. Ve biz bisikletliler trafikte lütfen kurallara uyalım. Kasklarımızı kullanım, eldivenlerimizi kullanalım, dönüşlerde işaretlerimizi verelim, akşam turlarımızda gezilerimizde aydınlatma ekipmanlarımızı kullanalım.

Bisikletlilerin güvenli sürüşlerini gören sürücüler bizlere daha temkinli davranacaklardır.

Ve en önemlisi bir şeyleri protesto edeceksek, elimizde alternatif çözümler ile edelim.

mustafa selam foruma hoş geldın :) pazar günkü tur nasıldı şehir içi olan. cok erken saat olduğu içim katılamadım birde sana söylemiştim şehir içi sevmiyorum pedal sallamayı.

Geri