Scudo Sports

Eskişehir'de Bisikletliye Ceza

Scudo
@Aytoldi
Saka yapiyor olmalisiniz!
Ankara'da hergun suren bir bisikletci olarak soyleyeyim 1 tane bile bisiklet yolu yok.
Google'dan buldugunuz o gosterge sadece belli yerlere gitmek icin insanlarin kullandigi rotalar.O yollarin hicbirinde tekrar soyleyeyim bisiklet yolu YOK!
Bu anlamda konu basligini acan arkadasi hakli bulurken bisiklet yollari ve bisikletli ulasima destek veren belediyeleri oldugu icin yine de hallerine sukretmeliler.[Yanlis anlasilmasin,son cumle sadece Ankara-Eskisehir karsilastirmasi yapmak icin]

Zabıta görünce kaçın gitsin en iyi çözüm şimdilik bu. Plaka yok nasıl olsa, zabıtada motosiklet falan yoksa kaçmak en mantıklısı.

Bence cezayı ödemeyin, mahkemeye verip itiraz etmenin bi yolunu forumdaki hukukçu arkadaşlar anlatırsa hepimize yol göstermiş olurlar.

• Beğen
Tepkiler: YILMAZ Doğucan
Mevzu zabıta görünce kaçmak olsaydı bende kaçardım en baştaki videoyu izleyin lütfen ha ney benimki fedai bir eylem bu sıralar bu tarz olaylar artmaya başladı bunlara önlem almak için böyle bir yol çiziyoruz 2012 yılında benzer olaylar polis ve zabıta tarafından yapılıyordu geçen 4 yıllık sürede harbiden rahattık belediyeyle konuştuk ettik bize göz yumuyorlardı gel gelelimki zabıta dairesi baştan sona kadrolar yenilenmiş gelenlerin çoğunluğu asker tabanlı adamlar katı kuralcı ve kendilerini birilerine gösterme derdindeler. Yaşanan olayla ilgili görüşlerini filan söylesem ağzınız açık kalır :/

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@YILMAZ Doğucan
O cadde üzerinde bisiklet yolu kaostan başka bir şeye yaramaz bence. Adamlar tramvay yolunu takmıyor. Tramvay geliyor adamın umrunda değil arkasına dönüp vatman a "ne var" işareti yapıyor.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@shryr
Ahaha hiç güleceğim yoktu bian gözümde canlandırdımda [emoji23] evet tramvaya bile laf eden zihniyet bizi o caddelere komaz haklısınız :)

Eskişehiri çok iyi bilirim. Mevcut haliyle orada bisiklet kullanımı gerçekten tehlikeli. Avrupada da bisikletin giremediği caddeler var emin olabilirsiniz. Ancak mavi ile işaretlenerek ve buna sıkı uyularak ortadan bir bisiklet yolu yapılabilir mi evet. Hatta bu orası tasarlandığı zaman yapılmalıydı. Eskişehir gibi düz bir şehirde bisiklet öncelikli olması gerekir yolların.

o caddeye tramvay yolu yapılırken bisiklet yoluda olmalıydı projede, ama yapmamıslar. resadiye istikametinden girerken bisiklet motorsiklet giremez isareti var.bisiklet sehri eskişehire yakısmıyo boyle olaylar....

• Beğen
TR de en yaşanılası şehirlerin başında gelen Eskişehirde bile bisikletliye saygı düşünce yok. Böyle güzel şehircilik anlayışı bisikletliyi es geçmiş. O tramvay yapılırken en ortaya bisiklet yolu yapılabilirmiş. Kaldı ki amsterdam gibi küçük dar sokakları olan şehirde bile bisiklet yolu var ki buraya giren yayalar hatalı duruma düşüyor. Ben gerçekten bizim ülkemizin yürütülme mantığını anlayamıyorum. Plansız. Eğer belediye başkanı olsaydım ilk yapacağım şey bisiklet yolu, kaldırım düzenlemesi, kasislerin kaldırılması ve kurallara uymayanlara ceza kesecek görevliler. Bisikletliye ceza kesen, uygunsuz park yapan araçlara ceza kesemiyor. Çekiciler arabaları götürüyor. Arabayı götüreceğine herkesin camına 300ttl yapıştır, bak bakalım oraya park edebiliyorlar mı...

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu olay Eskişehir ile kısıtlı değil genel anlamda bütün ülkemiz için geçerlidir. Belediye bisikletlilere ceza yazsa n'olacak ? Ben Eskişehir'de aktif olarak bisiklet kullanıcısıyım , polatkan bulvarında boydan boya bisiklet yolları mevcut ama gel gör ki bütün insanlar kocamannnnnnnnnnnn kaldırımdan değil de , 1.5 metre genişliğinde ki bisiklet yolundan yürümek için yemin etmişler. Uyardığım zaman hepsi ayrı bir saldırgan tavırlar içerisine giriyorlar. Başta belediye yerine insanlarımız bilinçli olsa inan olun sıkıntı kendiliğinden kalkar ortadan ama maalesef. Benim gram umudum yok bu ülke adına. Bizim ülkede bisiklet yolu yapılacak ise , kenarlarına 3-4 metre boylarında elektrikli dikenli teller örülmeli. Girişte turnikeler olacak ki , normal yayalar değil de , bisikletlilere özel olduğu anlaşılabilsin. Belki o zaman dilediğimiz gibi kullanabiliriz bu yolları..........

@Engin ATAL
Benim de anlatmaya çalıştığım konu bu işte. Şu anda varolan insanlara bu duyarlılığı aşılamak zor. Demokraside çoğunluk kazanır. Malesef ki çoğunlukta bisiklet kullanmayan insanlardan oluşuyor.

Tramvay yolunun yanına bisiklet yolunu düşününce cidden gülesim geliyor. Yanlış anlamayın dalga geçme maksadıyla değil ben her gün işime bisikletle gidip gelen ve bisikleti seven biri olarak bu düşünceye gülüyorum. Çünkü Eskişehir halkının bir kısmı Yılmaz Büyükerşen'e deli gibi küfrediyor. Adam şehre tramvay sistemi geldi diye mutlu olacağına, " Ulan b.k var da getirdi şunu, yollar daraldı trafik çoğaldı" diye başlıyor sövmeye.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Viyana ya gittiniz mi bilmiyorum ama inanılmaz bir şehir. Şehir merkezinin dışındaki çemberde tramvay ring atıyor. Çemberden merkeze yürümek 10 dk. Çemberde giden tramvayın paralelinde abartısız 3m bisiklet yolu var. Tramvaylar rahat, millet yaz kış demeden bisiklet kullanıyor. Şuana kadar gördüğüm en güzel şehirlerden birisiydi.

Yerdeki simgelere bakınız. Işıklarda kimin nerede duracağı belirlenmiş. Sisteme bak arkadaş.

http://spacing.ca/toronto/wp-content/uploads/sites/4/2013/07/Vienna-streets.jpg

Büyük şehir belediyesi bu işe bir el atar artık diye düşünüyorum. Zabıtalar belli ki tutturabildiğine ceza kesiyor. Can sıkıcı bir durum. Neyseki sesinizi duyurabilmişsiniz.

• Beğen
@murat85
Sesimizi yine biz duyuyoruz şuana kadar olayla alakalı resmi kurum yada stk lardan herhangi bir dönüş olmadı arayan soran yok hala

• Beğen
Tepkiler: murat85
@murat85
Bu hafta içinde adli yargı birimlerine başvuruda bulunacağız şu birkaç gün gene bir haber bekleyelim ulaşım sağlayacakmı belediye en geç cuma günü yargıya gidiyorum

• Beğen
Tepkiler: murat85
@aydın tuzersoy
Evet çarşı merkezindeki bisiklet park yerlerini iptal etti belediye insanlarda doğal olarak ağaçlara sağa sola bisikletleri kitlediler sonra yine bu davranış suçmuş gibi bisikletleri toplayıp ceza yazdı ve başrolde yine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları vardı!!!

Geri