Scudo Sports

Eskişehir'de Bisikletliye Ceza

YILMAZ Doğucan

Aktif Üye
Tepki
63
İsim
YILMAZ DOĞUCAN
Bisiklet
Sedona
Bisiklet ve emisyonsuz ulaşım araçları küresellik ve bilimsel çalışmalarda değer kazanırken Eskişehir İl Trafik Komisyonu'nun 15.11.1993 tarih ve 1993/17 sayılı kararı ile bir çok cadde bisiklet kullanımına yasaklanmış, bu karara UKOME'nin 2004 yılında 12-2 sayılı kararı olan tramvay güzergahı olan tüm sokak ve caddelerin, ayrıca park yasağı getirilen sokak ve caddelerde bisikletlerin yasaklanması eklenince Eskişehir bisiklet kullanılamaz bir şehir halini almıştır.

Bu yasaklar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin misyonuna ve temel değerlerine de karşı gelmektedir. Bu yasaklar "Eskişehir’de yaşayan nesillerin daha iyi yetişmesini ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırarak geleceğe umutla bakmalarını sağlamak." misyonunda amaçlanan yaşam kalitesini artırma hedeflerini insanları motorlu taşıtları tercih etmeye yönlendirmesiyle zedelemektedir. Doğaya ve çevreye duyarlılık, sürdürülebilirlik değerlerine de ters yönlü uygulamalar belediyeciliğin ya bu yasakları geri çekmesini ya da politikalarını tekrardan gözden geçirip düzeltmesini zorunlu kılar.

Bisiklet kullanımına yönelik projelerin eksik kısmı olan uygulamasının hayata geçirilememiş olması sebebiyle bisiklet kullanımı kısıtlanamaz.

Yasaklanan caddelerden 2 tanesi haricinde 22 tanesi karayolu trafiğine tamamen açık olmasına ve bütün motorlu taşıtlar bu caddelerde seyredebilmesine rağmen karayolları kanununa göre bir taşıt kabul edilen en çevreci ve sürdürülebilir olan bisiklet yasaklanmıştır.

01 Kasım 2016 tarihinde 14.00 civarında Osmangazi Üniversitesi'nden çıkıp Çarşıdaki işlerim için İki Eylül Caddesi'nde ulaşım sağlarken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıtaları tarafından uyarı aldım. Bisiklet ve motorbisikletleri durdurup ceza kesiyorlar. Fakat motorlu araç sayılan otomobil, minibüs gibi araçlara hiçbir uyarıda bulunmadılar. Şahsıma kesilen cezadaki gerekçeleri yürüyüş hızında bisiklet sürmem yaya trafiğini tehlikeye attığıydı fakat bunun öncesinde ve sonrasında motorlu araçlara hiçbir müdahalede bulunmadılar. Bu çifte standartı görüntülerken kimliğimi isteyip bisiklet bindiğimden dolayı ceza kestiler.

Bu yasağın kaldırılmasını, Eskişehir'in çok uzun yıllardır üzerinde çalıştığı politikalarına ters hareket etmemesini talep ediyorum.

Ceza Makbuzu;
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161106/6738d38457dc9923b0be1b855fab0045.jpg

Çifte Standart Görüntüleri;

Fox Tv Haber;

Kanal 26 Haber;

İmza Kampanyası;
(link)

SM-J510FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Zihniyet şu: Bisikletli garibandır,eziktir,kodaman tanıdıkları yoktur, hakkını aramaz vs..... vur gitsin.

• Beğen
Tepkiler: Genç89 ve Fiz334
@atasoy
O arabayı süren ve varsa içindeki yolculara şerefsiz diyeceğim ama şeref insana ait bir özelliktir bunlar insanlıktan çıkmışlar...

• Beğen
Tepkiler: YILMAZ Doğucan
O yolda bisiklete binmeyi yasaklamak için zeka özürlü olmak lazım.

İşin en acı tarafı da, bu uygulamanın ilerici geçinen CHP'li bir belediye başkanının onayıyla yapılıyor olması. Kazım Kurt'un rezalet uygulamalarına bu da eklendi. Adamın oyları çalınmasın diye son mahalli seçimlerde sabahın 6'sından akşam 8'e kadar sandığın başında gözetmenlik yapmıştım. Allah belasını versin diyebiliyorum sadece.

Sadece o caddede olsa neyse, hiçbir parka da bisiklet almıyorlar. Kaç tane bisikletli bir insana çarparak öldürmüş merak ediyorum.
Ayrıca odunpazarı zabıtası niye o caddeye bakıyor onu da anlamadım. Tepebaşı bakmıyor mu oraya?

Eskişehir' den ayrıldığım 4 yılın sonunda ailemi ziyarete gidip bisiklet kullanımının bu sürede bu kadar artmış olduğunu görüp mutlu oluyorken, kardeşimle sazova ya girmek istediğimizde bisikletlerin alınmaması insanı sinirlendiriyor.

• Beğen
Herkes hak ettiği şekilde yönetiliyor. Malesef biz de bunları hak ediyoruz.

Eskişehir'deki bisiklet gruplarının toplanarak bi sürüş eylemi yapması şarttır fikrimce. Daha önceden yapıldı mi bilmiyorum ama bi ihtimal Eskişehirdeki bu yasak en azından böylelikle hafifletilebilir.

Şaka.

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Oha cidden anlayamadım,zabıtalara neden desen mantıklı cevap veremezler

• Beğen
bence eskişehirde şehirlerarası bir etkinlik düzenlemek gerek. Belediyeyi de içine alarak. O yol yayalaştırılmasın madem sadece bisikletlileştirilsinde.. Böyle bir tur ya da etkinlik yerinde olucaktır. Gerkeen cevap verilecektir. Hepimiz yıllardır bu kültürü oturtmaya çalışıyoruz. Bu gibi insanlar bu gibi zihniyetler yüzünden hiçbir alanda daha ileri gidemiyoruz.

• Beğen
Abi ne gerizekalı bir ülkede yaşiyoruz biz ya....yaşamaya çalışıyoruz..gün geçmiyorki malın biri ... yemesin...bisikletliye ceza nedir...ödül vereceklerine ceza...keza benide bir gün polisler durdurmustu...

Bu arada oradaki yasak yıllardır var zabıtalar sadece işini yapıyor. İki eylül caddesinin iki tarafında da var bisiklet giremez tabelası. (Hala duruyor mu bilmiyorum). Beni durdurduklarında "ben Esnaf Sarayı' nın ordan girdim tabela falan görmedim" dediğim zaman uyarıp gönderiyorlardı sadece. Bundan bi 5-6 yıl öncesinde de ceza yiyen bisikletli kuryelik yapan arkadaşlarımı hatırlıyorum.

Bunu zabıta kafasına göre yapmıyor. Halkın bunu sorun edip şikayet etmeleri sonucu böyle bir uygulamanın olduğunu düşünüyorum.

Eskişehir de yürümek bile zor çünkü. Herkes çapraz yönde ilerliyor. Bunu en iyi hamamyolunda görürsünüz. Bir aceleniz olsun da hızlı yürümeye çalışın hadi. O sağdan sola yürür öteki soldan sağa biri yürürken birden durur, teyzeler bütün yükü sol eline toplar sağ el boş onu sallayarak dengeyi sağlamaya çalışır. (en anlamadığım olay da bu zaten) Eskişehir de olup İstanbul'a gelen olursa İstiklal caddesine gelsin bir yürüsün anlar o zaman aradaki farkı, ben öyle anladım :)

Çok kavga oluyor çünkü. Bisikletle giderken yoldaki bir adam sağındaki bir şeye kenetleniyor ve sol çapraza doğru yürüyor. Bisikletli aniden duruyor ve önüne baksana diye çıkışıyor haklı olarak, öteki adam da ölüyordum az kalsın düşüncesiyle bağırmaya başlıyor. Suçlu kim oluyor sizce?

• Beğen
Boyle bir sey Ankara'da olsa hic sasirmam. Ankara'yi 20 yildir yonetenlerden beklenebilecek bir uygulama. Diger taraftan Yilmaz Buyukersen'in belediyesinden boyle bir seyi hic beklemezdim. Belediyenin bu konuda bir aciklamasi var mi?

@celikkadro
Şuana kadar bir açıklama yapılmadı

@shryr
Evet haklısınız peki bisiklet yolu yapma sorumluluğunda olan bir belediyenin sorumluluğunu yerine getirmeyip suç işlemesinden dolayı bizlerde bu yasaklı caddeleri kullanmak zorunda kalıyoruz ve bizde bundan dolayı suç işliyoruz asıl suçlu belediyelerdir bisiklet yolları yapmadığından dolayı

Oldukça üzücü ve şahsen saçma bulduğum bir durum olduğunu düşünüyorum. Gerekli yerlere itirazlar yapılarak düzeltme veya düzenleme istenebilir.
Ama öncelikle bu kararı almaya iten sebepleri bilmek lazım ki bunu da orada yaşayan arkadaşlar öğrenebilirler.

(link)

Once 6. Bölüm
Sonra 5. Bölüm
ve hepsini baştan sona okursak sanırım sadece Eskişehir için değil diğer bütün iller için bu tip yasaklamaların "kimler" tarafından alındığına dair "bilgimiz" olacaktır.

Ezcümle, bu mesajın altında hangi partiden olursa olsun belediyesine yüklenmeden once "kararı alan mercii ve yetkilileri" de öğrenmek gerekir.

...Bu mesaja da yazmamın sebebi üniversite eğitimi için 90-95 seneleri arasında Eskişehir'de yaşamam ve hala arada sırada giderek bu şehire sevgi duyan birisi olmamdır...
...Yoksa 350 km uzaktan, yukarıda yazan bazı arkadaşlar gibi ahkam kesmek değildir amacım...

@ahmtbag
Şaka değil şaka gibi

Geri