Tekrar selamlar,
Yeni konu açmaktansa buradan devam edeyim dedim. Cuma günü planları gerçeğe dönüştürmek kısmet oldu ve burada sorduğum turu yapabildim. Tur derken tek günlük bir deneme benim için; burada ciddi tur yapan abi ve kardeşlerim var, onların yanında pek de lafı olmayacak cinsten belki
Öncelikle turu yapma amacım katlanır bisikleti hızlı tren ile efektif olarak kullanmaktı. Eskişehir'e gitmek için sabah 07:30 yüksek hızlı trenine bilet almıştım. Arabayla belli bir yere gelip parkettim ve bisikleti alıp metroyla Pendik istasyonuna gittim. Bu arada trenle yıllardır yolculuk etmiş de değildim.
Buradan YHT'ye çok yakın olduğunu düşündüğüm için bisikleti açıp binerek gitmeye üşendim ancak o kadar da yakın değilmiş. Gereksiz oldu elde taşımak ama YHT istasyonuna geldim. Sabah sakinceydi istasyon.
Trene bindim, çok fazla yolcu yoktu. Bisikleti yerleştirdim güzelce. Bu arada katlanır bisiklet için gerek giriş ve x-r taramasında, gerek bilet ve bagaj kontrolde hiçbir sorun çıkmadı.
Zaman zaman hızı çok düşse de zamanında giriş yaptık Eskişehir'e... Eskişehir'de bisikleti kurup kahvaltı yapmam gerekiyordu. Madem Eskişehir'deyiz çiğbörek yemekte fayda var düşüncesiyle şehir merkezine yollanıp kahvaltımı yaptım.
Kahvaltı sonrası Porsuk çayı ve şehir merkezinde biraz turladım. Aslında müze ve parkları da gezmek istiyordum ancak vakit sınırlaması nedeniyle sadece genel bir turlama yapabilme fırsatı buldum sadece; detaylı gezme işini bir sonraki turlara bırakmak durumunda kaldım.
Turun bu kısmı bile bir saati geçti. Artık Kütahya'ya yola çıkmam gerektiği için Sazova parkının yanından Kütahya yoluna çıktım. Parkı gezsem mi diye düşündüm ama sonra vakit geç olabilir diye vazgeçtim. Eskişehir çıkışındaki tabela resim çekmeye uygun bir yerde değildi ben de bisikleti yolun karşısına taşıyıp girişteki tabelayı bari çekeyim dedim. O kadar geldik ayıp olmasın
Bir müddet bu yolda devam ettikten sonra beklediğim yol ayrımı geldi ve Kızılinler - Gökçekısık istikametine gitmek üzere sola kıvrıldım.
Yolun bundan sonrası çok keyifli geçti. Hava da harikaydı, ne rüzgar, ne aşırı sıcak, tam bisiklete binin de dolaşın havası. Bu havada insana ekstra enerji de geliyor, ara ara gelen rampaları keyifle çıktım.
Bu mağaraların orada peşime aç bir köpecik takıldı ama maalesef yanımda hayvancağıza verecek hiçbirşey yoktu. Aç dostuma üzülerek veda etmek zorunda kaldım.
Google fotolar senkronize edemediği için devamını daha sonra yazacağım.