Scudo Sports

Eskişehir çıkışlı Tekirdağ-Çanakkale turu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Herkese merhaba...
Yaz başında niyetine girmiş olduğumuz turu sağ salim tamamlamış bulunuyoruz...
öncelikle arkadaşlardan rota bilgisini alıp araştırdıktan sonra yola koyuluk.
Tekirdağ Çanakkale rota bilgisi

10 Eylül pazar günü saat 08:00 Eskişehir'den otobüse bisikletleri yerleştirdik. (firma BUZLU hiç sorun çıkarmadı aksine çok yardımcı oldular muavin arkadaş baya muhabbet biri idi teşekkürler kendisine)
130354 dosyayı görüntüle
130355 dosyayı görüntüle

Ve akşam 17:00 gibi Tekirdağ otogarına indik...
geceyi Tekirdağ Uygulama otelinde geçirmek üzere yola çıktık ki eşimin bisikletten pedal çevirdikçe takırtı sesleri gelmeye başladı :(
Otele yerleşip eşimin bisikletini alıp sahilde bulunan Bike Shop'a gittim. Ustanın olmadığını söyleyen abimiz takımları kullanıp kendim halledeyim teklifime hayır demedi ve atölye kısmına gelip yardımcı olmaya çalıştı. kendisine çok teşekkür ederim.
Bisikletin sorunu ise aynakolun gevşemesi ve arka göbeğin boşluk yapmasıymış.
Arka göbeği dağıttım dizme bilye yerine turu çıkarması için kafes bilye kullandım.
Tur başlamadan aksilik olmazsa olmaz. neyse ki hallettik...
Tekirdağ da köfte yemeden olmaz dedik akşam köftelerimizi yedik. (yemeseniz de olur pek bi numarası yok :) )

Turumuzun 1. günü;
Otelde hiç beklemediğimiz kadar güzel bir kahvaltı ardından yola koyulduk...
rotamız; sahilden kumbağ-uçmakdere-şarköy.
130356 dosyayı görüntüle
130357 dosyayı görüntüle

Tırman tırman bitmiyor bu rampalar :)
ama harika manzaralar sunuyordu bize...
130360 dosyayı görüntüle

130361 dosyayı görüntüle

Arkamıza dönüp baktıkça nasıl çıktık buraları demeden edemiyor insan...
130362 dosyayı görüntüle
130363 dosyayı görüntüle 130364 dosyayı görüntüle
130365 dosyayı görüntüle
Sonunda Uçmakdere'ye iniyoruz ve gözleme yemeden geçmiyoruz :D
Gözlemeci teyzeye artık tırmanış var mı diye sorduk ve içimizi ferahlatan cümleyi duyduk...
bundan sonra dümdüz sahil :D
130366 dosyayı görüntüle
dağdan çıkan suyun oluşturduğu aslan figürü :)
130367 dosyayı görüntüle

Mürefte'den geçilir de şarap mahzenleri gezilmez mi...
130368 dosyayı görüntüle

Ve ilk günün sonunda Şarköy de Kaan Pansiyona yerleştik.
bisikletler konusunda önce biraz sıkıntı çıkardı dışarı bağlayın filan dedi.
Başka pansiyon tehdidimize dayanamadı ve odamıza aldık bisikletleri :D

2. gün Şarköy- Gelibolu olacaktı ama olmadı... (rüzgar öldürdü bizi)
sabah kahvaltımızı yaptık yola çıktık... Şarköy den yine tırmanmaya başladık...
çiftliğin birinde bir sürü köpek havlamaya başladı koşa koşa geldiler yanımıza kadar elektroşok sesini duyan geri geri kaçmaya başladı... Elektroşokun işe yaradığını öğrenmiş olduk :)
Dedim ya Rüzgar öldürdü diye.. inanılmaz bir rüzgar vardı. inişlerde bile pedal basarak indik... Ana yolda bi petrol de makarna yedik o makarna yediğim en güzel makarnaymış gibi geldi. Halbuki hiç sevmem salçalı yağlı makarna :D
petrolde duran bir pikaptan rica ettik kalan 15 km yolu onunla tamamladık...
bizi aracına alan amcaya teşekkürlerimizi sunuyoruz. kızı üniversiteyi kazanmış ona da başarılar dileriz :)
130369 dosyayı görüntüle

130370 dosyayı görüntüle

130371 dosyayı görüntüle
Şarköy'ü çok sevdik özellikle veis dondurmacısını :D

130372 dosyayı görüntüle 130373 dosyayı görüntüle

bu bölümde rüzgara sövmekten dolayı fotoğraf az :D
Rüzgarı Bayrağımızın dalgalanmasından tahmin edebilirsiniz :)
Tam karşıdan da olmaz ki yaw...
görünen deniz ege... Marmara'dan çıktık yola ege bizi karşıladı.. yol sonunda tekrar Marmara ya döndük...
harika bir coğrafya da yaşıyoruz ama kıymetini bilmiyoruz :(
130374 dosyayı görüntüle 130375 dosyayı görüntüle

Gelibolu'ya attık kendimizi kalacağımız yere geldik ve kulaklarımızda ki rüzgar uğultusu hala geçmedi...
Lapseki manzaralı keyfimizi yaptık ama hala rüzgar vardı :D
130376 dosyayı görüntüle

3. Gün en keyif aldığımız rota... Gelibolu - Kilitbahir
Rüzgardan ağzımız yandı geceden araştırmaya başladım rüzgar durumlarını :)
Sabahtan gideceğimiz rota üzerinde rüzgar gözükmüyordu ama öğlen başlıyordu... sabah 7:00 çıktık yola...
130377 dosyayı görüntüle

130378 dosyayı görüntüle

sabah erkenden çıkmanın faydaları... trafik yok sessiz sakin harika bir doğa...

130380 dosyayı görüntüle 130381 dosyayı görüntüle
130382 dosyayı görüntüle 130383 dosyayı görüntüle
130384 dosyayı görüntüle

130386 dosyayı görüntüle 130387 dosyayı görüntüle
130389 dosyayı görüntüle

yolun sonu tabi kide denize çıkar. Çanakkale ye geçmeden önce bi denize girelim...

130388 dosyayı görüntüle

bu turumuzda ekstra bir tur daha oldu ÇABİP (çanakkale bisiklet gönüllüleri platformu Perşembe akşamı turuna katıldık. Anzak koyuna gece sürdük gittiğimiz yerde hiç ışık yok ay yok o kadar çok yıldız vardı ki hayatım boyu bu kadar yıldız görmemiştim...
kendilerine de burdan tekrar Teşekkür etmek istiyorum...
Bu tur ile ilgili tek foto var çeken arkadaş face grubuna atmış... izin almadan kullanıyorum kusura bakmasın...
130390 dosyayı görüntüle
130391 dosyayı görüntüle
İzlemek isterseniz Relive videosu da linkte ;
(link)

Şehitlik tarafından iki foto ile yazımızın sonuna geliyoruz...
130392 dosyayı görüntüle 130393 dosyayı görüntüle

Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederiz...

Geri dönüşte Kamilkoç biraz sıkıntı çıkardı bisiklet konusunda... yok bagajımda yerim yok yok para ver vs. ama hallettik... Şikayetimi oluşturdum henüz dönen olmadı...

ve son olarak...

130394 dosyayı görüntüle

Deyip noktayı koyalım...

Scudo
@a.f.k.

Özenmedim desem yalan olur. Hep gidip gördüğüm yerler ama bisikletle tadını çıkarmak istediğim bir rota kesinlikle. Umarım iyi eğlenmişsinizdir :)

Not: Tekirdağlıyım ve ekstra cezbetti :D

7 yıldan sonra tekrar bisiklet sahibi oldum. Benimde ilk boşlukta yapacağım iş tura katılmak. Baktıkça kanım kaynıyor evde duramıyorum. Hatta grup bulursam çadırda kalma planlarım var

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Msah1n yollar çok keyifliydi eğlenmemek imkansız...

Kumbağ uçmakdere arası özellikle çok hoşumuza gitti... Baharda belki tekrar yapabiliriz...

Tekirdağ da Bike Shop a denk gelirde giderseniz selamlarımı iletin lütfen...

Bisikletleri dışarı bağla ne demek ya sanki hayvan sokacakmışsınız gibi.

@a.f.k. Çok güzel bir tur olmuş gerçekten:harika::harika:

Bu arada yazıyı yazan kişiyi buldum galibaaa.... :kedicik::kedicik:
IMG-20170916-WA0004.jpg
e.t..jpg

• Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
Hocam çok güzel tur olmuş ve başarı ile tamamlamışsınız tebrikler :)
İlk karşılama için güzel zorluyor ama zamanla alışıyor insan.
Köfte konusuna gelirsek açıkçası 30 yılı geçti Tekirdağ lıyız pek nadirdir Tekirdağ köftesi yediğimiz, tavsiye olarak güzel yerini bulursanız gömlek köfte, satır et veya tava ciğeri yemenizi tavsiye ederim. Bunun dışında çorbacılar ciddi olarak iyidir, işkembe kelle çorbacıları kemik suyu ile yaparlar. Merkez tarafında bazı yerlerde peynir helvası ve kahvaltılık ekşimikli biber bulabilirsiniz.:)
Pansiyoncu arkadaş da muhtemelen bisikletleri taşırken tekerlekleri duvara sürterse çizilir diye demiştir ama dışarı koymak tabi olmaz :)

@Uçmakdereli peynir tatlısını hem Tekirdağ da hemde Gelibolu da yedim. Gelibolu'da ki çok iyiydi :)
Artık başka sefere çorbacıları deneriz...
Uygulama oteli beklediğimden çok daha iyiydi... bisikletleri 4. kata asansörle çıkardık odaya koyduk. sabah yine asansörle indirdik hiç sorun olmadı.

Pansiyon zaten giriş katıydı merdiven vs. çıkarma durumu yoktu... Sıkıntı çabuk çözüldü sorun olmadı :)

Aklım hala kamilkoç'ta hem telefon ile hemde mail ile şikayeti bildirdim... sonucu merak ediyorum...

@a.f.k. turunuz aksaklıklarla başlamış ama çok güzel bitmiş... Tebrikler... :harika::harika::harika:

bugün mail atmış Kamilkoç. Aynen kopyalıyorum buraya...

Sayın ALİ FATİH KARA,
Öncelikle seyahatlerinizde firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ediyor, hassasiyetiniz için de ayrıca mutlu olduğumuzu belirtiyoruz.
Tarafımız ile paylaşmış olduğunuz iletinize istinaden,seyahatinizde yaşadığınızı belirttiğiniz aksaklıkla ilgili olarak personelimize gerekli yaptırım uygulanmış ve konu takibi için ilgili birime yönlendirilmiştir.
Olaylara anında tanıklık ve müdahale edemediğimiz durumlarda yolcularımızın ilettiği gözlem, eleştiri ve öneriler bizler için bir kat daha değerli olmaktadır. Zira bu veriler hatalarımızın telafisinde, uygulamalara yeni bir yön çizilmesinde bizlere imkân tanımaktadır. Yolcularımızdan iletilen veriyi, bizlere tanınmış yeni fırsatlar olarak algılıyor ve bu yönde değerlendiriyoruz.
Her yolcumuzun fikir ve eleştirilerinin bizler için çok değerli olduğunu belirtir, tespitleriniz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.

yaşadığınız olayları bildirin mutlaka. herkesin bir üstü vardır. Belki de aman bişey olmaz diyorsunuz ama o host ile şoförün uyarılmasıyla bir daha başka birine belki de size aynı hareketi yapamayacak.

Güzel tur olmuş, emeğinize sağlık.

Mükemmel. Tam tarzım olan turlardan. Böyle turları çok seviyorum. Söyleyecek kelime bırakmamışsınız. Ayaklarınız dert görmesin.

@recep24ank çok teşekkür ederiz... bu yaz tekrar düşünüyoruz yine bir Çanakkale turu... doyamadık oranın atmosferine :)

Hocam ellerinize ayaklarınıza sağlık
Bide şu içki hiç içmesek keşke çok daha iyi olur

İçki değil o arpa suyu :D mayalanmış sadece yoğurt gibi düşünebiliriz :D

Geri