Scudo Sports

Eskişehir-Bilecik Bahar Klasiğ 31 Mart 2013

Scudo
@ferhat köse

bakalım bir aksilik olmaz ise, geçen seneden beri benim için gündemde olan Ankara-Alanya turu var, onuda bir aksilik olmaz ise Mayısın ikinci haftası için planlıyorum. Malum Anneler günüde Anacığım için büyük bir sürpriz olur. Kendisine birşey demedim. Öyle olursa Mayısı biraz erteleyelim. Ballı gözlemelirin tadı damağımda. Onu bilahare görüşelim.

Süper bir ortalama. Ben bu zamana kadar mtb kullandığım için bu hızlara alışık değilim o yüzden bir kaç soru sormak istiyorum.
Rota sanırım az eğimli ufak yokuşlar dışında düzdü değil mi ? Birde 35+ bir ortalama çıkması için düz yolda en az 40la gitmek lazımki eğimli yollarda hız düşünce 2 sinin ortası bu gelsin. 40 gibi bi ortalamaya çıkmak için gerekli ekipman(bisiklet ağırlığı, jantlar,lastikler,aynakol-ruble dişli sayıları ve dahası), ve gerekli antrenman süresi nedir ? Yani bu ortalamanın yakalanması için bir bisikletçinin kaç ay ne sıklıkla antrenman yapması lazımdır ?
Bende uzun süredir ilk defa bu haftasonu cyclocross'a geçiyorum, ve uzun süredir kullanmıyordum bisiklet 0 dan başlıyor olacağım. Fakat benimde hedefim bu tip ortalamalar olduğu için bilgilenmek istiyorum bu konuda. Sorularıma yanıt alabilirsem çok memnun olurum Ferhat Bey, performansınız mükemmel, sizi takipte olacağım öğrenmek adına :)

@Ozan Güner

Öncelikle teşekkürler.
rota eğim tahmininiz doğru
bisikletim 6800-7000 gr aralığında tam ölçmedim daha
lastikler 23 mm kalınlığında 120 psı rublem 11-25 aynakolum 30-39-50
5 senedir her mevsim antremanlıyım senede 7 ila 10 bin km bisiklet kullanıyorum bunun büyük kısmını yüksek ortalamalı yaptığım için her binişim antreman değerindedir.Boş vakitlerimde rampa çalışırım ki evime 1 km uzaklıkta yüzde 15 lik 3 km lik sağlam bir rapma var :)

alacağınız bisiklet ile bu ortalama oldukça zordur hem lastik kalınlığından hemde bisiklet ağırlığından.Ayrıca bu tip ortalamayı tek başınıza yapacaksanız(desteksiz) ve profosyonel takım sporcusu değilseniz benim gibi de 37 yaşındaysanız rüzgar sert esmese bile muhakkak arkanızdan esmesi gerekir.Hiç esmese bile 30 km hızı geçtiğiniz anda kendi rüzgar direnciniz sizi durdurmaya zorlamaya başlar 20-25 ile gitmek gibi değildir hızı korumak oldukça zorlaşır.Ortalam hızı etkileyen en önemli 2 faktör rampalar ve rüzgardır bu iki zorlayıcı durum için ekstra antreman yapmanız gerkeir ki bu tip bir rotada bu rakamlar çıkabilsin.

Son not bunda 4-5 yıl öncesinde 1.75 lik lastikli mtb bisikletim ilede 235 km lik İnegöl turunu 28 ortalama ile bitirebiliyordum ki o rotada dönüş içerisinde mezitler gibi sert rampalarda mevcut idi.

Not:Bu turun ekstra özelliği 20 senedir ağzımdan düşmeyen naleti bırakalı 50 gün oldu.Oksijen kapasitem oldukça arttı bunu artık çok net hissedebiliyorum ayrıca bu 50 gün içerisinde sigarayı bırakmamın hediyesi olarak bisikletimden yaklaşık 1-1.5 kilo ağırlık gitti :) (kadro ,jantlar ve donanım değişti)

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güner
Şuan 36-46, 12-25, 32 mm kalınlığında 90psi a kadar çıkabilen bir bisiklet ile , ne kadar antrenman yapsamda imkansız zaten, ama long-run yani uzun vadeli bir hedef bu.Ertesi gün 40 ları denemeyeceğime emin olabilirsiniz :) Benim bisiklet yaklaşık 10.5kg olacak pedalları takınca şuan 10kg. İlk hedefim 30 ortalamayı yakalamak olacak, 30 u yakaladıktan sonra yavaş yavaş hafifletme-geliştirme işlemlerine başlayacağım.Sigarayı bıraktığınız için de ayrıca tebrik ederim! Bende 6 ay önceye kadar su niyetine cola içiyordum, bırakalı 6 ay oldu, aldığım fazla kiloların çoğu gitti, azı kaldı :) Yaş henüz daha 21 yani o konuda şanslıyım,umarım bu ortalamaları bir gün görebileceğim bende.Değerli bilgiler için teşekkürler,böyle nice turlar dilerim size..

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Birsey eklemeyi unutmusum yukarida siz kilo diyince hatirladim.Fazla kilonuz varsa muhakkak vermelisiniz sele ustunde size en buyuk eziyet ozellikle rampa ve ruzgarda bu kilolardir.soylediginiz gibi uzin vadede yapabileceginiz degerler bunlar.istemek ve hayal etmek basarmanin yarisidir gerisi nasilsa gelir.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güner
@ferhat köse
1.75-1.77 arasında boyum, kilo 83 malesef. 10 kilo kadar verirsem sorun cozulecek. Yediklerime dikkat ediyorum,spor yapiyorum illâki istedigim kiloya düserim diye düsünüyorum.

Geri