@Ozan Güner
Öncelikle teşekkürler.
rota eğim tahmininiz doğru
bisikletim 6800-7000 gr aralığında tam ölçmedim daha
lastikler 23 mm kalınlığında 120 psı rublem 11-25 aynakolum 30-39-50
5 senedir her mevsim antremanlıyım senede 7 ila 10 bin km bisiklet kullanıyorum bunun büyük kısmını yüksek ortalamalı yaptığım için her binişim antreman değerindedir.Boş vakitlerimde rampa çalışırım ki evime 1 km uzaklıkta yüzde 15 lik 3 km lik sağlam bir rapma var
alacağınız bisiklet ile bu ortalama oldukça zordur hem lastik kalınlığından hemde bisiklet ağırlığından.Ayrıca bu tip ortalamayı tek başınıza yapacaksanız(desteksiz) ve profosyonel takım sporcusu değilseniz benim gibi de 37 yaşındaysanız rüzgar sert esmese bile muhakkak arkanızdan esmesi gerekir.Hiç esmese bile 30 km hızı geçtiğiniz anda kendi rüzgar direnciniz sizi durdurmaya zorlamaya başlar 20-25 ile gitmek gibi değildir hızı korumak oldukça zorlaşır.Ortalam hızı etkileyen en önemli 2 faktör rampalar ve rüzgardır bu iki zorlayıcı durum için ekstra antreman yapmanız gerkeir ki bu tip bir rotada bu rakamlar çıkabilsin.
Son not bunda 4-5 yıl öncesinde 1.75 lik lastikli mtb bisikletim ilede 235 km lik İnegöl turunu 28 ortalama ile bitirebiliyordum ki o rotada dönüş içerisinde mezitler gibi sert rampalarda mevcut idi.
Not:Bu turun ekstra özelliği 20 senedir ağzımdan düşmeyen naleti bırakalı 50 gün oldu.Oksijen kapasitem oldukça arttı bunu artık çok net hissedebiliyorum ayrıca bu 50 gün içerisinde sigarayı bırakmamın hediyesi olarak bisikletimden yaklaşık 1-1.5 kilo ağırlık gitti

(kadro ,jantlar ve donanım değişti)