Scudo Sports

eski yol bisikleti için?

serdar46

Üye
Tepki
1
arkadaşlar selamlar ben Serdar

bisikletimin eski parçaları değiştirmek istiyorum( günde 15 km normal tempoda asfaltta sürüyorum-profesyonel amaçlı değil)
sizce bu kadroya nasıl parçalar almalıyım? (ruble, aynakol dişlileri, vites ve zinciri)

ebaydan alma şansım yok yerel pazardan bulabilirmiyim:) gerçi yazlık bölgede oturuyorum(balıkesir-akçay)

(link)

(link)

(link)

genel görünüm(resimler eski lastikler, fren,vites telleri vs. değişti ama aktarma elemanlerı aynı :) )
(link)

Scudo
Tecrübelerime dayanarak + tahmin yürüterek üzerindeki parçaların ciddi bir temizlik sonrası adam olacağını düşünüyorum.

Üzerindeki parçaların dayanımı günümüzdekiler ile kıyaslanamıyor maalesef (O dönemin en alt kompenantı bile olsalar)

Buradaki tek sorun şu , parçaların temizliği (Yeri gelicek sökeceksiniz) sonrasında onları tekrar sizin kullanımınızı karşılayacak şekilde toplayacak olan bir usta.

yanıtladığınız için sağolun
parçaları komple söktüm, hatta şasiyide yeniden boyaya hazırladım(bu tür küçük işler elimden geliyor)
üzerindeki vites orjinal değil, muhtemelen dağ bisikletlerinde kullanılanlardan(10 yıl olmuştur değişeli)
birde aynakol dişlileri ve ruble uyumunu nasıl anlarım yani oranları var mıdır? resimlerden belli oluyor sizce uyumlu mu ?

Buradan bakarak söylemek yanlış olabilir ancak uyumlu olmalı.
Yapısal olarak uygun gözüküyorlar.
2'li bir aynakola sahip ki o dönemlerde fazlaca var. Arka kaset 6'lı.

Zaten büyük aynaya geçmeye gerek duymazsınız. Eğerki kolların çalışmasında bir problem yok ise (Teller ve kablolar değişmek ister) olur bu iş.

evet, büyük aynaya geçmeden kullanıyorum, kollar derken vites kollarından bahsediyorsanız kollar sorunsuz çalışıyor yinede tüm telleri (vites, fren) bugün tekrar söktüm yenileyip boya sonrası tekrar toplayacağım.

sadece belli bir tempoda giderken vites kendiliğinden atıyor, yani bazen bi üst vitese geçiyor bazende aniden boşa pedal ceviriyorum. arka vitesden kaynaklanabilir mi acaba veya zincirden?

birde bu altılı rublenin son dişlisi bana artık hafif geliyor rubleyi arttırmak istesem neye dikkat etmeliyim?

sonunda bisikleti toplayıp deneme sürüşüne çıktım :)
hemen hemen hareketli parçaların hepsi yeni gibi oldu, ön vitesi eskiden kullanamıyordum ama şimdi oda çalışır vaziyette.
(Halil Bey ilgilendiğiniz için teşekkürler.)

• Beğen
Tepkiler: hız
Serdar resimde problem var...

Hem boyut hemde yüklediğin siteden kaynaklı - kontrol edersen iyi olacak.

2 noktaya takıldım yalnız.

1 : Bisiklet sana büyük geldiği içinmi sele en altta duruyor ?

2 : Gidonun duruşunda ciddi bir problem var. Rahat etmek içinmi öyle yaptın ?

Gidon duruşu için -

http://i218.photobucket.com/albums/cc25/zoeturkey/10r72bm.jpg

kendi gidinonuzu yönetici halil abinin gösterdiği sekle göre ayarlarsanız daha bi estetik görünüs düzgün bir sürüs sekli olacaği kanaatındayım

evet gidonu rahatlık için o şekilde ayarladım yalnız gidonu sıkan somunu çok hafif gevşek bıraktım istediğim zaman normal pozisyona alabiliyorum.

seleyide yine rahatlık için alçak konuma getirdim (boyum 1.90 hafifte iri yapılıyım :) o yüzden ş.içinde yüksek seleyle pek rahat edemiyorum)

@serdar46

Bence çok hata yapıyorsun , bel ağrıları vs. sorunlar oluştura bilir.
Selenin yüksekliğini ayarlama şekli şu şekilde yapılır : ''önce seleyi bir miktar yükselt , oturduktan sonra pedala topuğunla bas ( sürerken değil ! :D ) dizin düz oluyorsa tamamdır. bu şekilde yapınca sürerken ayağın yere değmeye bilir. Ayrıca dikkat et sele yükseltme sınırını geçme ! '' Bisikleti bu şekilde kullanırsan sırt kasların çalışır ve bel , sırt sağlığının kötü olmasının aksine iyiye gider.

bence komple bir bakım aynakolun değişmesi yeni ve orta ayarda bir gidon alınması güzel olabilir yol bisikletinden fazla anlamam parça olarak ama resimlere bakarak bunları önerebilirim saygılar ...

İlk halinden eser yok çok güzel olmuş aslında. Açık mavi kahverengi bence tam 70leri yansıtmış :)

Aniden boşa çevrilmesi sorunu devam ediyor mu hala? yoksa sökülüp temizlenip takıldıktan sonra geçti mi, merak ettim.

Geri