Scudo Sports

Eski yıllara ait bisiklet reklam afişi

Tolga Can

Daimi Üye
Tepki
123
Bisiklet
Salcano
Avrupada bisikletin neden daha çok tutulduğunu şimdi anladım.
Bizim ülkede aynı reklam yapılsa, bisiklet bayilerinde izdiham olur.
Sadece espirisini yapıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.

Abartmadan seviyeli şekilde yorumlarsak sevinirim.

http://t1307.hizliresim.com/1c/r/qnujk.jpg

Link :

Scudo
Herşeyi geçtimde, öyle bir poza ne gerek var? :D

Bisiklet sporunun, toplumsal iliski acisindan onemini gosterdigini dusunuyorum

Aman diyeyim! Biz de boyle bir reklam yapilsa bisiklet saticilarinda izdiham olur dogru. Ama hukumet bisiklet kullanimini yasaklamaya kalkar bir daha rahat rahat binemeyiz :)

ikisi sporcunun da yüz ifadeleri beni bitirdi. insanın bisiklet alası geliyor :mlk:

çok saçma reklam . Türkiye ile karşılaştırma yapıp çarpıtmayın . Bisiklet sporunu bel altına vurmuşlar . Şimdi bu mesajıma tepki verenler olursa ben en baştan şunu sorıyım ordakı bayanın yerıne eşini veya kız çocuğunu koyar mıydın ?

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Çok eski bir reklam afişi, MÖ kalma diyebilirim. O dönemler sizin gibi detaylı düşünmemişlerdir. Belki de bizim gibi içleri fesat değildi.
Sadece bisiklet için değil. Bir çok reklam afişinde gözden kaçan detaylar oluyor. Biz espirisini yaptık. Her şeyi bu kadar ciddiye alırsak nefes almak bile haram olur.
Linkten önce akıllı işaretler var. + yada - yorum hakkınız var. Saygı duyarız.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
afiş neyi anlatmak istiyor ise iliklerime kadar anlattı xD

Türkiye de olsa bisiklete binenlere ne sıfatlar yakıştırırlar o yüzden uzak dursun aman :) Ha, bisiklet alımı artar mı? Şüphesiz :D

Bu tür seyleri foruma yüklemesek iyi olur diye düsünüyorum, forumda yasi cok kücük daha cocuk olan kardeslerimiz de var, onlara yanlis örnek olur bu tür seyler. Yanlis anlasma olmasin lutfen, tamamen kendime ait bir düsünce dir.

Eğer bu reklam ise vurgulanmak istenen şey bisikletin o afişe baktığınızda size ne düşündürüyorsa onun kadar zevkli birşey olduğudur.Evet bisiklet kullanmak zevkli bir spor.Bana kalırsa burada belaltına vurma gibi bir durum söz konusu değildir.Size öyle gelmiş olabilir.Size her adamın kadının belinden o şekilde tutuşu belaltını çağırıştırıyorsa eğer afişe yada reklama suç atmamak gerekir.Avrupa ve Amerika'da bazı reklamlar bu şekilde.Size ürünü esprili bir şekilde sunar.İyi bir paarlama tekniğidir.Akılda kalıcı.Hatırladıkça gülümsersiniz.

Hababam sınıfında kıvırcık lakaplı genc ıle ayse ısımlı kıza ne kadar venzıyor bu ıkısı.bır dıger benzerlık ıse ayse ıle omer yasadıkları askı baskıcı totalıter dalgacı sınıfın yuzune dayanamayıp pattlayarak haykırmıslardı.Bu fotografta da bısıklet vs. Askı topluma bıraz Sert :) te olsa aynı patlama etkısını yaratacak samımıyetle sublımınal message olarak verılmek ıstenmıs olabılır.Yayınlandıysa tabı bu afıs.yayınlanan ulke ve yıl olarak ele alındıgında gayet hos ve estetık oldugunu dusunuyorum ben bu afısın.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Kucuk yastakılere kotu ornek olmasından yana korkunuz olmasın.Bızım yazdıgımız yorumları okudukca estetıgın,seksın korkulacak ayıplanacak,kacılacak(kı ımkansızdır),cagrısım yapan bırseyı gorunce sınırlendırecek vs, bır sey olmadıgını dusunmeye baslayacaklardır.

Reklamın iyisi ve kötüsü, biraz düşündürücü. Bu arada "güzel ve doğal" olan herşeyin alenen sergilenmesini(afişe edilmesini) doğru bulmuyorum. "Neymiş o güzel ve doğal değerler?" diye soracak olanlar için cevabım "Aklınızda çağrışım yapan ilk şey." olacaktır. Siz onu anladınız :in:

Önemli olan beyindir. O ne görmek isterse göz ona bakar. Afiş bahanedir.
Sevgili çocuklarımız bugün google ne yazarsa o çıkıyor. Filtreleme, yasak, baskı çocuğu iyi hale getirmez.
Ona sevgiyi de, insanlığı da , cinselliği de doğru anlatın. Gerisi onun vicdanına kalacaktır.

http://r1307.hizliresim.com/1c/s/qq2mb.jpg

yaratıcı bir yaklaşım olmuş, düzenli spor yapmak her ne kadar sağlıklı ise düzenli sekste o kadar sağlıklıdır, ilk aklıma gelen bu oldu afişi görünce. Değişik yaklaşımlar çıkarılabilir bundan, TR de yayınlanıp yayınlanamaması ayrı bir konu bizim kültürümüz ile avrupa ve amerikan kültürü farklı bakış açısına sahip bu konuda bizde daha yeni yeni okullarda cinsellik eğitimi başladı, onlarda uzun zamanlardır var, çoğu müslüman! bir ülkede yaşamamıza rağmen hani o sen olsan eşini kızını bu afişte poz verdirirmisin tarzında bir kafa yapısına sahip olduğumuz halde sapıklık sabıkalarında kişi bazında dünyada üst sıralardayız ne kadar ironik!, tabiki bunların hepsi her nasıl ki bisiklet kullanımı ve bisiklet yollarımız bahsi geçen ülkelerden çok çok az ise kültür seviyemizde o kadar az okumayan bir toplum olarak. Facebook çıktığından beri bu toplum okuduklarının 10 da 1 ini kitap okumaya harcasaydı geçmiş yıllarında TR her yönüyle mevcut tüm güzelliğiyle ekonomik, sanatsal, teknolojik ve sosyolojik bakımdan dünyada zirvede olurdu, şahsi kanaatimdir;

saygılar...

Kapitalizmin, ve onun yarattığı devlet bütçelerine denk mali yapılara sahip şirketlerin (CocaCola, General motor, Microsoft..vb) reklam ve pazarlama yöntemlerinden birisi de, tamamen gizili veya dolaylı olarak tüketiciye verilen subliminal mesajlardır. Bunun en belirgin özelliklerinden birisi de mesajların cinsel içerikli olmasıdır. Siz reklamı gördüğünüz veya seyrettiğiniz anda, ister doğru bulun ister yanlış bulun, mesaj subliminal olarak bilinç altınıza yerleşmiş ve amacına ulaşmıştır. Geçmiş olsun.

Yukarıda algı-öncelik zaafiyetinizi hedef alan bu reklam, inanın en masumlarından birisi.

reklamı hazırlayan adam işe fantazisini de eklemiş. son zamanlardaki parfüm, deodorant, şampuan reklamları çok mu masum da buna bu kadar tepki gösterilmiş ki. burada en azından bisiklet kıyafetleri var giyinik vaziyetteler. bu arada alete laf yok. o zamanların iyi aletiymiş. buyurun nereye çekerseniz çekin. tolga bey dediğiniz gibi iş beyinde bitiyor.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can
Geri