Bir süredir bisiklet bakıyorum ve tabi artık vazgeçilmez adres olduğu kesin olan bisikletforumdan pek çok faydalı bilgi edindim. İlk önce bisiklete gönül vermiş ve bilgilerini hiç esirgemeden paylaşan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler...
veee o kadar bilgi edinmenin sonucu nihayet seçimimi yaptım..
(yazıklar olsun paylaştığımız onca bilgilere dememenizi dileyerek...
)
bianchi aspid

beni kutladığınızı, anlattıklarımızın tümünü anlamışsın dediğinizi duyar gibiyim :freak_ani
nasıl yani? sene 2007 ve aspid? işten dönerken arkadaşımla yaptığım geyik her nedense elimde bir bianchi aspid le noktalandı.. ben de anlamadım.. desem yalan olur
sonradan anladım.. her sey bundan 14 sene önce başladı.. benim altımda, her nedense, hatta daha fazla para vererek aldığım, leopard marka bisiklet varken ve durmadan zincirim atıp vites ayarım bozuluyorken, arkadaşların altındaki aspid lere (hatırlayanlar bilir, yeşili pek şıktı, örümcek ağı falan
) kedi gibi bakardım.. full shimano donanımları ile
vızır vızır geçerlerdi yanımdan.. gerçi bisan everestler beldesan coloradolarda (shimano altus vardı sanırım onlarda) az güzel değillerdi hani..
yani nihayet hepsi benimkinden güzeldi..
ama işte o fakir, gururlu, ama leopardlı gencin de bir aspid'i oldu.. yaş 27 oldu, biraz geç oldu kabul, ama oldu işte..
hatta pembe siyah da olsa oldu :rolleyes:
e tabi bisikletin yaşı tahminen 13-14, pek binilmese de izmirin neminde balkonda geçmiş onca yıl.. zamane özelliklerini de düşünürsek.. mesela çelik jantlar..
sonuçta nur topu gibi dertlerim de oldu :sigaraici
hala bana bilgi vermeye gönlü olan kaldıysa eğer...
bisikletin tekerlekleri dönüyor allah için, ama üstüne biner de gidersem bu haliyle daha ne kadar dönebilirler bilemiyorum.. bakım yapıp da onu tekrar eski günlerine döndürmek niyetim.. Bu arada orjinal italyan kendileri.. vites aksamı full shimano (SIS)
aynakol thun.. o ne ben de bilmiyorum ama.. frenler E brake (Eski brake manasında
hani o ilk frenlerden.. NoName, yıkıldım
), sele ıscaselle?? vs.vs. eskiler tahmin eder zaten hepsini... etmeseler de bişey olmaz zaten
Aspid'ime minimum sorunla binebilmem için verebileceğiniz temel bakım bilgileri olabilir mi acaba? forumda, nette bihayli dolandım ama derli toplu bir bilgi bulamadım malesef..
elimizdeki malzeme şu:
bianchi aspid; paslı jantlar (fren pabucu değen yerler sadece, jant telleri ve göbek hala temiz??); tohum ekilebilecek bir zincir; küçük dişlileri sıkıntılı dönen bir arka arttırıcı; pabuçları hala sağlam frenler??; ön tekerlekte yalpa (jant ayarı???); paslı olmasa da pis bir ön aktarıcı, dişliler ve ruble; paslı ayar somunları; ve en kötüsü o pembe siyah boyanın üstündeki pas tutmuş çizikler
şimdilik gördüklerim bunlar... ha bir de bu bisikletin arkası özellikle çok ağır, bana mı öyle geldi anlamadım 
bir bisikletçiye götürebilirim ama öğrenmeye büyük bir hevesim var.. hem bunda elimi korkak alıştırmadan öğrendiklerimi, ileride size izmirden katılabilmek için edinmeyi planladığım bisikletimin üzerinde onu üzmeden uygulayabilirim değil mi.. (eh biraz ağzımdaki bakla da çıktı, iki bisiklet almayı planlıyordum eşim ve kendim için, ve malesef kısıtlı bir bütçeyle, bu ilki ikincisinin bütçesini biraz daha rahatlattı.. gerçi eşimin ikinciyi bana bırakacağından şüpheliyim ama.. özellikle aspidimi gördükten sonra
henüz görmedi de.. hemen elini yüzünü düzeltmem lazım aspidimin
)
Herşey için çok teşekkürler.. Kazasız sürüşler...
veee o kadar bilgi edinmenin sonucu nihayet seçimimi yaptım..
(yazıklar olsun paylaştığımız onca bilgilere dememenizi dileyerek...
bianchi aspid
beni kutladığınızı, anlattıklarımızın tümünü anlamışsın dediğinizi duyar gibiyim :freak_ani
nasıl yani? sene 2007 ve aspid? işten dönerken arkadaşımla yaptığım geyik her nedense elimde bir bianchi aspid le noktalandı.. ben de anlamadım.. desem yalan olur
yani nihayet hepsi benimkinden güzeldi..
ama işte o fakir, gururlu, ama leopardlı gencin de bir aspid'i oldu.. yaş 27 oldu, biraz geç oldu kabul, ama oldu işte..
e tabi bisikletin yaşı tahminen 13-14, pek binilmese de izmirin neminde balkonda geçmiş onca yıl.. zamane özelliklerini de düşünürsek.. mesela çelik jantlar..
sonuçta nur topu gibi dertlerim de oldu :sigaraici
hala bana bilgi vermeye gönlü olan kaldıysa eğer...
bisikletin tekerlekleri dönüyor allah için, ama üstüne biner de gidersem bu haliyle daha ne kadar dönebilirler bilemiyorum.. bakım yapıp da onu tekrar eski günlerine döndürmek niyetim.. Bu arada orjinal italyan kendileri.. vites aksamı full shimano (SIS)
Aspid'ime minimum sorunla binebilmem için verebileceğiniz temel bakım bilgileri olabilir mi acaba? forumda, nette bihayli dolandım ama derli toplu bir bilgi bulamadım malesef..
elimizdeki malzeme şu:
bianchi aspid; paslı jantlar (fren pabucu değen yerler sadece, jant telleri ve göbek hala temiz??); tohum ekilebilecek bir zincir; küçük dişlileri sıkıntılı dönen bir arka arttırıcı; pabuçları hala sağlam frenler??; ön tekerlekte yalpa (jant ayarı???); paslı olmasa da pis bir ön aktarıcı, dişliler ve ruble; paslı ayar somunları; ve en kötüsü o pembe siyah boyanın üstündeki pas tutmuş çizikler
bir bisikletçiye götürebilirim ama öğrenmeye büyük bir hevesim var.. hem bunda elimi korkak alıştırmadan öğrendiklerimi, ileride size izmirden katılabilmek için edinmeyi planladığım bisikletimin üzerinde onu üzmeden uygulayabilirim değil mi.. (eh biraz ağzımdaki bakla da çıktı, iki bisiklet almayı planlıyordum eşim ve kendim için, ve malesef kısıtlı bir bütçeyle, bu ilki ikincisinin bütçesini biraz daha rahatlattı.. gerçi eşimin ikinciyi bana bırakacağından şüpheliyim ama.. özellikle aspidimi gördükten sonra
Herşey için çok teşekkürler.. Kazasız sürüşler...