Scudo Sports

Eski tip gidon boğazı hakkında

merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var? keyif amaçlı eski çelik kadro bir bisiklet topluyorum. 25.4 lük kelebek gidon kullanıyorum. bu gidonu bağlamak içinse 22.2 yi 25.4 e çeviren açı ayarlı aşağıdaki boğazı kullandım.
taiwan-aci-ayarli-boyun-254-222mm-siyah__1435813161204014.jpg
ama ne yaparsam yapayım gevşeme var. Açı ayarı yapılan yer yukarı aşağı oynuyor ve buda tedirgin ediyor beni. Bende bunun üzerine XLC nin 22.2 yi 25.4 mm ye çeviren ahead converterinden aldım.
adaptor.jpg
Şimdi sıkıntı burada başladı. Ben zevkime göre gidon boğazı alırım diyordum lakin gidona yakılan yeri 25,4 mm (1") olan boğaz var ama adaptöre takılan kısmı 28.6 mm ( 1 1/8"). yani benim adaptöre bol gelecek sanırım. Sadece açı ayarlı olanlardan bulabildim iki ucuda 1" yani 25.4 mm olanını. ama açı ayarlılara artık güvenmediğim için istemiyorum.
özetle iki ucuda 25.4 mm yani 1" olan gidon boğazı (sabit tip) var mı varsa nerede bulurum ???
yoksa 28.6 lar uyar mı buna??

Son düzenleme:
Scudo
merhabalar bir konuda yardıma ihtiyacım var? keyif amaçlı eski çelik kadro bir bisiklet topluyorum. 25.4 lük kelebek gidon kullanıyorum. bu gidonu bağlamak içinse 22.2 yi 25.4 e çeviren açı ayarlı aşağıdaki boğazı kullandım.
220242 dosyayı görüntüle
ama ne yaparsam yapayım gevşeme var. Açı ayarı yapılan yer yukarı aşağı oynuyor ve buda tedirgin ediyor beni. Bende bunun üzerine XLC nin 22.2 yi 25.4 mm ye çeviren ahead converterinden aldım.
220243 dosyayı görüntüle
Şimdi sıkıntı burada başladı. Ben zevkime göre gidon boğazı alırım diyordum lakin gidona yakılan yeri 25,4 mm (1") olan boğaz var ama adaptöre takılan kısmı 28.6 mm ( 1 1/8"). yani benim adaptöre bol geliyor. Sadece açı ayarlı olanlardan bulabildim iki ucuda 1" yani 25.4 mm olanını. ama açı ayarlılara artık güvenmediğim için istemiyorum.
özetle iki ucuda 25.4 mm yani 1" olan gidon boğazı (sabit tip) var mı varsa nerede bulurum ???
Var aliexpreste ben aldim kullaniyorum

• Beğen
Tepkiler: erasdeman
@erasdeman
(link)
Bu ürün Sizin aradığınız şekilde sabit 25.4, 1" İndirimde aynı zamanda..

Yok benim istediğim sadece boğaz. elimde aşağıdaki üründen var buna uyumlu bir boğaz arıyorum. internette satılan boğazlarda 25,4 gidon uyumlu ama şaft çapı mil çapı vs.. 28,6 yazıyor hep. Acaba bendeki ürüne uyar mı bilemedim.
(link)

@erasdeman sizdeki adaptör eski tip ince gidon boğazı uyumlu.
Sizin aradığınız aşağıdaki linktedir. 28.6 boru çaplı, 25.4 gidon boğazı uyumlu.
Şişman bisiklette var izmittedir çok iyi bir firmadır.
(link)

• Beğen
@erasdeman sizdeki adaptör eski tip ince gidon boğazı uyumlu.
Sizin aradığınız aşağıdaki linktedir. 28.6 boru çaplı, 25.4 gidon boğazı uyumlu.
Şişman bisiklette var izmittedir çok iyi bir firmadır.
(link)

yok yine olmadı:) Ben anlatamadım sanırım bir türlü. benim bisikletin son durumu şu:
Aşağıdaki linkteki ürünün montajını yaptım. Buna uygun bir gidon boğazı bulamıyorum. Gidon boğazlarının gidonla bağlandıkları çap 25.4 mm olanların hepsinde, çatal ile yani aşağıdaki linkteki ürünle (adaptör) bağlayacağım yerin çap ölçüsü 28.6 mm. Ama adaptörün çap ölçüsü 25.4 mm.
(link)

@erasdeman anladım mevcuttaki adaptöre göre boğaz araştırın bulamazsanız mecbur adaptör değiştirmek gerekir. Size linkini attığım adaptör 28.6 çapında onu almanız durumunda gidon boğaz seçeneğiniz çok olur.

• Beğen
@erasdeman anladım mevcuttaki adaptöre göre boğaz araştırın bulamazsanız mecbur adaptör değiştirmek gerekir. Size linkini attığım adaptör 28.6 çapında onu almanız durumunda gidon boğaz seçeneğiniz çok olur.
En mantıklısı o olacak sanırım bunu iade edip başka bir adaptör bakacağım. Yardımlarınız için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
yok yine olmadı:) Ben anlatamadım sanırım bir türlü. benim bisikletin son durumu şu:
Aşağıdaki linkteki ürünün montajını yaptım. Buna uygun bir gidon boğazı bulamıyorum. Gidon boğazlarının gidonla bağlandıkları çap 25.4 mm olanların hepsinde, çatal ile yani aşağıdaki linkteki ürünle (adaptör) bağlayacağım yerin çap ölçüsü 28.6 mm. Ama adaptörün çap ölçüsü 25.4 mm.
(link)
Merhaba;

siz bastan yanlis adaptörü almissiniz ama geri iade etmenizede gerek yok. Aldiginiz adaptöre elinizdeki 1 1/8" gidonbogazini takmak icin söyle bir adaptör lazim.s-l1600.jpg

Tabiki 1" normal Ahead bogazlarda var ama bulmaniz zor olabilir. Su gercegide bilmenizi isterim ki klasik 1" masali bir bisiklete 1 1/8" Bogaz takarsaniz dünyanin en cirkin görüntüsüne sahip olur cünkü cok kalin duracaktir. Size tavsiyem normal orjinali neyse ondan takmaniz. Suna emin olunki 1" klasik gidon bogazlarinda 1 1/8" bogazlardan daha güzel görüntüye sahip bogazlar var.

Arkadaşlar yol bisikletimin gidonunu değiştirmek istiyorum. Ama Gidon boğazı bu şekilde,almak istediğim gidonun çapı 31.8 ki benim bisikletin Gidon boğazına büyük geliyor. Bu tip Gidon boğazını yeni nesil nasıl yaparım? Teşekkürler

Dosyalar

• 69BC0EAF-21E8-4980-89E7-38B9E8EBAF07.jpeg
    69BC0EAF-21E8-4980-89E7-38B9E8EBAF07.jpeg
    908,7 KB · Okunma: 64
  • Beğen
Tepkiler: Sinyor
@Eyupkoc12 bisikletin eski çelik kadrolardan olduğu için, boğazı "quill" denen tipten. üç seçeneğin oluyor :

- 1.25 inç (31.75mm) quill boğaz alacaksın. (aliexpress'te göremedim. çok araştırman gerekecek.)
- maşayı değiştirip yeni tip boğaz ile kullanacaksın. (alacağın maşanın şaftı 1 inç olmak zorunda.)
- maşayı değiştirmek istemiyorsan tornacıda adaptör boru yaptırıp şafta ekleme yaparak uzatacaksın ve yeni tip boğazı o ek boruya takacaksın. belki hazırı da vardır yakınındaki bir bisikletçiye sorman lazım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Arkadaşlar yol bisikletimin gidonunu değiştirmek istiyorum. Ama Gidon boğazı bu şekilde,almak istediğim gidonun çapı 31.8 ki benim bisikletin Gidon boğazına büyük geliyor. Bu tip Gidon boğazını yeni nesil nasıl yaparım? Teşekkürler
Size lazim olan bogaz bu, isterseniz kendiniz siparis verin isterseniz agustos ayini bekleyin ben size birtane getireyim. Getireyim derken tabiki su corona ortaliktan kalkar ve sinirlar acilirsa. Bu arada sizin bogaza talibim, satarsaniz alirim.
(link)

Merhaba benim bir sorum olucak ben bisikletimin gidonunu değiştirdim yol bisikleti gidonuna çevirdim fakat boğazı değiştirmem gerekli eski boğazım uymadı gidonum 31.8 mm buna uygun bir boğaz ve uygun bir dikme borusu buldum galiba ama emin olmak için soruyorum 31.8 mm çaplı ve 28.6 çaplı bir boğaza ince ve şaft a giren tarafı 25mm boğaza takılan yeri 28.6 çaplı olan iki parça boyut ve çap olarak uyuyor fakat dediğim gibi emin olmak istiyorum

Selamlar, bende emin olmak için sizlere sorsam, parça almaya başladım ve.
1)Bu bisikletin gidonunu değiştirmek istiyorum. 7A8E0EE3-D52C-425F-B5C8-E5F50B3CB45E.png
2)Fotoğraftaki parçayı alsam son fotoğraftaki gibi bir gidon takabilir miyim? Ölçüleri bilmediğim için yardımcı olursanız çok sevinirim. 20D8C34F-8957-4DE2-B9BD-51212208DA42.pngBDE81AE9-0742-494F-8CE2-193A617F7C1A.png

Phil miller bunu bende merak ediyorum çünkü bende böyle birşey düşünüyorum ama açılı olanı,cevap gelirse benimle de paylaşır mısınız

Geri