Arkadaşım bisiklet toplamak çok zahmetli ve masraflı bir iş. Ben de yakın zamanda bisiklet topladığım için söylüyorum, eğer ki kenarda karşılaştığın her sorunu çözecek paran yoksa toplama işine girme derim ben. Eski bisikletlerde daha çok sorunla karşılaşırsın diye düşünüyorum çünkü sürekli olarak sistemler ve teknolojiler değişiyor, bu değişime ayak uydurmak için de kesenin ağzını iyice açmak gerekiyor. Aradığın parçanın yenisi pahalı oluyor eski olan orjinali de kıymete biniyor. Bence arızası olmayan, kafana yatan, bindiğin zaman yürüyebilecek, sürebileceğin bir bisiklet al, imkanların doğrultusunda zamanla bütçene göre toplarsın. Klasik bisikletler başlığı altından forumdan arkadaşların topladığı bisikletleri görebilir, onlarla görüşerek çok daha detaylı bilgi sahibi olabilirsin. Bir de tavan aralarına, depolara, kömürlüklere, yazlıklara atılan çok bisiklet var bu şekilde. Tanıdıklarını yoklarsan çıkabilir ama kör ölür badem gözlü olur hesabı alıcı çıktı diye hemen esnafa bağlayanını çok gördüm.