danceros
Fotolara baktımda, harbiden bisiklet yeniden doğmuş.

Eski bisikleti adam etmekte temel sıkıntı, zaten eski bir bisiklet fazla masrafa gerek yok diyip, her gördüğün eksikliği kapatmaya çalışıp ayırdığın bütçenin üzerine çıkınca oluyor. Yapmışken bu da olsun, olmuşken bu da değişsin falan diyince masraf büyüyor.

Ama bu sayede bisikletini a dan z ye tanıyor hakim oluyorsun, bu sayede jant örmek hariç her türlü mekaniğine hakim oldum, bu işi yaparken zevk aldım. Tamir sırasında geçirdiğin süreyi inanın anlamıyorsunuz. Hafta sonu, 10 gibi başlardım, akşam 6 olur, ne zaman akşam oldu derdim.

Yemeyi, içmeyi unutuyor insan.
Her bir parçayı ince ince araştırıp öyle alıyorsun, sonra bir başka parçayı görüp gözden kaçırdığını görünce kahroluyorsun.

) Keşke onu alsaydım oluyor. Önce yarım çamurluk aldım, dedim telli çamurlukla kim uğraşacak olur gider diye. Sonra baktım uygulamada yeterli olmuyor, üzerimiz başımız batıyor. Gidip tekrardan telli çamurluk aldım.Dış tekeri değiştirdim 2.20 idi. Dedim tırtırsız, dişsiz şehir tipi olanları var, performans için o daha iyidir diye onu aldım (1.95). Sonralardan tekerin yapısından çok genişliği etkili olduğunu gördüm,tekrardan 1.50 luk tekere geçtim.Onu kullandıkça farkı gördüm ve çok iyi bir karar verdiğimi anladım. Şimdide acaba tekeri dahada inceleştirsem mi diye kaşınıyorum.

Bisiklet ayaklığını yandan açılanlardan aldım ama vites ayarlarında zorlanıyordum, bisikleti duvara dayamak, bir şeylerin üzerine koyup öyle ayar yapmaya uğraşmaktan iyice bunalınca motorcu tipi ayaklık aldım, çok rahat ayar yapıyorum. Yolda bile anlık müdehale yapması kolay oluyor. Dezavantajı ağırlık yapıyor.

Matara aldım,termal etkilili, yazın sıcaklarda soğuk su içmek için. Kullanışlıda oldu ama 500ml olduğundan su yeterli gelmiyordu. Alimunyum 1lt matara aldım, matara tutacağına sığmadı, üzerinde biraz modifiye ile sığdırdım. Kışın içindeki su buz gibi olmaya başlayınca diğer 500lüğe geçeyim dedim, matara tutacağı genişlediği için bol geldi .Bende termos almak zorunda kaldım. termoslarında 750ml olanını bisiklete takabiliyoruz. Oda bana yetmiyor,kışın bile aşırı su içiyorum

İkinci bir matara tutucu alıp çift matara kullanmayı düşünüyorum.
Bisikletin, lastikleri değişti (iç dış),jantlar değişti,ruble(2 defa), ayna kol,zincir, ön ve arka aktarıcı, vites sistemi, telleri,kabloları,seleler(ler diyorum halen idealini bulamadım

) Kısaca biraz fazla masraf olmuştur. (bisiklet giysileri hariç, amanın o daha beter masraflı iş

Bu işten karı,kardeşim etti. Atıl kalan tüm parçaları,yeni olsun eski olsun o aldı.Bedavaya bisikletini yeniledi.
Şuan kadrounun boyanması mevzusu kaldı.Aslında o konuda emin değilim, kadro boyu 48,5cm Yaptığım araştırmalar bana 51-54cmlik uyar diyor.O aralıkta uygun kadroda baktım ama bulamadım.Diğer yandan kadrolarda pahallı.O kadarcık farka o masraf değermi bilemedim.Diğer yandan bisikleti satmaya kalksak, yaptığımız masraftan çok altına teklif geleceği için şuan için kadroyu boyatayım diyorum ama sanayide bir boyacıyla mı anlaşsam yoksa senin gibi boya çıkartıcı fırça, zımpara alıp.Yanına sprey boya, astar vs alıp kendim mi denesem bilemedim.Sanayide boyarlar mı ne kadara gelir acaba?