Scudo Sports

Eski Bisiklete yeni vites takımı.

Tepki
1
Herkese selam arkadaşlar, son 25 gündür foruma takip ediyorum sonunda bugün üye oldum, herkese merhaba.
Elimde 7-8 senelik eski bir bisiklet var, vites sistemi sağlıklı çalışmıyor taa ilk günden beri. Bu bisikletle ağır tempo uzun yol yapacağım arkadaşlara takılıp. Sormak istediğim, yeni bir vites seti alsam faydasını görür müyüm, evet diyorsanız ne marka ne model alayım, neler almak gerekir vites setin denince? Çok fazla bir bütçem yok , az masraf yapmak zorundayım, teşekkürler.

Scudo
Selamlar bir bisiklette en önemli şey kadrodur .
Bisikleti kadrodan yükselltmeye başlamalısınız yani yol bisiklet mi dağ bisikleti mi bilmiyorum ama her ikisinde de kadrodan başlanmalı yeni vites sisteminin yararını tabiiki görürsünüz ama bütün bisikletlerde işin başı kadro yani ilk başta kadro alın sonra diğer parçaları yavaş yavaş oturtun.
Birde bisikletin ne tür olduğunu söylerseniz daha yardımcı olabiliriz...

AMA yok ben illaki vitesle başlicam diyorsanız siz bilirsiniz bisikletin türünü söyleyin marka/model söyleyelim...

Yazmayı unutmuşum, dağ bisikleti markası beldesan olabilir :) Epeydir apartman deposunda , çıkartıp elden geçireceğim.Kadro allahlık , masraftan kaçıp vites takımını değiştireyim en azından kullanılır hale gelsin istiyorum.

Eğer çok para verebilecekseniz shimano deore xt, shimano xtr sram x5-x9 gibi sistemleri söyleyebilirim. ama böyle şeyler alacaksanız eski bi kadronun üzerinde tutmayın diyorum yakışmaz yani en azından boya atabiliyorsanız boya atın kadroya...
Bu arada sadece vites diye düşünmeyin fren sistemini de değiştireceksiniz sonuçta.

bu dediğim modellere bakın derim
Ardından hemen kadroyu yükseltin bence bir de iyi bir maşa ve gidon bulun böyle böyle yükseltirseniz çok iyi olur elinize para geçtikçe yükseltin yükseltebileceğiniz kadar.

Tabii bu önerdiklerimin çıtası bayağı bir yüksek
Eğer o kadar para vermeyecekseniz
Shimano acera Shimano alivo da olabilir

Forumun ikinci el bölümünde ellerinde fazla parça olan arkadaşlar ücretsiz parça paylaşımı yapıyorlar. MTB bisikler parçaları bölümünden girip yardım alabilirsiniz. Düşük bir maliyetle bisikletinizi yenileyebilirsiniz umarım :)

2011ler çıkınca setlerin fiyatı düştü Shimano Altus set alın bütün oynar parçalar uygun fiyata yenilenmiş olur

arkadaşlarında dediği gibi bisiklette kadro önemlidir.Fakat fazla bütçem yok diyorsanız,size shımano grubunu tavsiye edebilirim.Bisikletinize daha önce bağlanan arka vites takımının üzerindeki civata deliğinin büyüklüğü veya küçüklüğü yeni sistemlerde farklı olabiliyor.Sadece buna dikkat edin,gerisi zaten uyacaktır.

anladığım kadarıyla eski bisikletinizi canlandırmak uzun süre masraf çıkarmadan kullanmayı düşünüyorsunuz size söyle bir seçenek sunayım shimano tourney arka aktarıcı 20 lira civarı bulabilirsiniz acera vites fren kolları forumda 20- 25 liraya bulabilirsiniz ön aktarıcıyıda shimano serisi birtane almanız uzun süreler masraf çıkartmaz kabaca 50-60 liraya tüm seti alabilirsiniz

Geri