Scudo Sports

Eski avrupa bisikletlerin hafifliği

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
bu eski bisikletlerin ağırlıklarından şimdi almaya kalksanız 2-3 bin.ağırlık saplantısı olan ve geliri yetmeyenler,bu bisikletlerden alabilirler.eski teknoloji ile bu bisikletleri yapmak,bana göre büyük başarı.şimdi teknoloji de gelişse neden ucuz ve hafif bisiklet üretilemiyor.eski bisikletleri inceleyin,şatafattan uzak,olabildiğince ince borulu hatlar hakim.bizim yerli üretimde(ümit) hiç hafif bisiklet yok.corellide de aynı sorun var.bir tane yol bisikleti hafif ve bütçeye uygun.bu firma adını yabancı koymuş ama,bu ağırlıklarla dünya ile rekabet edemez.selamlar,saygılar..

Scudo
Daha önce kullanmadım o yüzden sadece varsayımda bulunuyorum. Eski bisikletler hafif olabilir ancak dayanıklılar mı? Uzun yollar için istenilen konforu verebilir mi ? Belki bunlardan vazgeçerek hafifliği sağlamışlardır.

Metali günümüz teknolojisindeki gibi yoğunlaştıramadıkları için hafif olduğunu düşünüyorum, temiz yolunuz yoksa yanaşmayın derim.

Çelik kadrolar ince diye dandik denilemez. Bir ara arastirmistim ince olmaları lazım alu kadrolar nasıl kalın olunca dayanıklı oluyorsa celiktede tam tersi.

@mfmayliba

Merhaba. Küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. Önemli olan incelik yada kalınlık değil "alaşım" dır. Metal hangi alaşımlardan yapıldıysa ona göre dayanıklılığı değişkenlik gösterir. :) İyi forumlar..

@D.Mustafa
Çelik mtb vardı çocukken, o bile dayanıklı sayılmazdı.

senesini hiç hatırlamam ülkerden öyle dediğiniz türden bisikletimiz vardı onunla 2.sınıfa giderken bisiklet sürmeyi öğrenmiştim büyüktü üstelik 6vitesliydi galiba belkide 7dir o kadarını hatırlamıyorum küçük olmama rağmen onu taşımakta o kadarda zorlanmazdım bana bırakıldığı zaman 2005 yılında terkettim tabi onu sürülmesinde hiç sıkıntı yoktu dağ bisikletiydi galiba

@Fat1h O zaman size çelik yol bisikletini denemenizi tavsiye ederim. Mesela giant-peugeot-Raleigh vb gibi markaların 80 ler yada 90 larda ürettiği bisikletlerden bulabilirseniz mutlaka bir deneme turu yapın. Bakımlı bir bisiklete denk gelirseniz tadından vazgeçmeniz zor olacaktır. :)

• Beğen
Tepkiler: appendix ve Fat1h
Bu konunun bisikletimizin fotoğrafları baslığının içinde ne işi var adminler alooo

gresham kanunudur; kötü para iyi parayı kovar. Bakıyorum konu hakkındaki yorumlar fikir ve bilgi vermekten öte körün fili tarifi gibi bir kaç kırık dökük cümleden ibaret. Şimdi burada eskilerden bir mustafa içdağ olacaktı bir haldır haldır yardıracaktıki sormayın gitsin. Şimdi görünüm neden ibaret; işte çelik çeliktir, incedir, borudur.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Kahvehanedeki amca terimleri mode on.

Koçboynuzu direksiyon
Avrupa Bisiklet
Avrupa Bisan (Bisan izmir üretimi ?)
Dolma teker
Koşu Bisikleti
Dublekxsks jant

benim candidat bisiklet,sele borusu dibinden hafif tümsekten atlarken çıt diye dibinden ayrıldı.süratim azdı.bu kesimde bir pas oluşmuştu,anlam verememiştim.kaynak yaptırdım,kullanıyorum.
Candidat marka? Bisikletim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Size öyle geliyor gibi geldi bana. Çoğunluğu benzer şekilde üretiliyorlar. Pek bir özellikleri yok. Çelik boru+kaynak. Malzeme teknolojisi pek değişmedi. Muhtemelen kullanılabilecek minimum çapta ve et kalınlığında üretildiği için böyle bir sonuç çıkıyordu.

Eski kadrolarda yorulma ve oksitlenme daha çok olacaktır. Bu sebeple prestijli bir marka değilse restorasyona değeceğini düşünmüyorum. Çok ucuza bulup, üstündekilerle idare edersiniz orası başka tabii.

Geri