Murat bune kardesim forumda
ne zaman senin yeni bir basligini görsek ilk yazdigimiz kelime güle güle kullan hizina yetisemiyoruz.Bu arada glückwunch nachträglich.Cok sanslisin benim dogum günümde önceki sene hanim yariya kadar getirdigim ucak kokpiti hobbymi sonlandirmami istedi.Tabiiki onunda hakli tarafi oldugundan simdilik biraktik.Tekrar güzel günlerde kullan hayirli olsun
Maşallah. Daha önceki bisiklet restorasyonlarınız ve bir araya getirdiğiniz bisikletleri görmüştüm. Büyük bir zevkle hikayelerini okumuş ve takip etmiştim. Bisiklet enflasyonu aldı başını gitti. Yanlış hatırlamıyorsam bu bisiklet 5 veya 6.cı oldu Bu kez güzel bir bisiklet hediye gelmiş. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle. Güle güle kullanın...
@Murat Cömez Gule gule kullanin Murat bey nice iyi gunlerde tepelerden ucarken esiniz belki fotografinizi yine ceker,bizimle iki sene once oldugu gibi paylasirsiniz burada
7.9 u duyunca yol bisikleti diye geldim
Sonra forumdaki ablalardan birinin bisikletinin fotografini gorcem diye girdim
En sonda millette ne hanim varmis diyip cikiyorum
Öncelikle hayırlı olsun murat abicim. Çok sevindim adına (ıza).
Abicim neden 1x11 li sistem sana göre değil?
Gerek 10'lu - 11'li
Gerek 2'li veya 1'li aynakol bunları neye göre belirlemeliyiz? Tabiki kullanım amacına göre ama nasıl?
Bu brain modelleri uzun süredir var sanırım fakat şu anda pek kullanılan bir model değil. Bunun sebebini nedir? Fiyatından dolayı mı yoksa kullanım yönünden mi? Bisikletcimin dediğine göre brain tam planlandığı gibi işlevini yapmıyormuş ve arazide problem çıkarıyormuş dolayısıyla bi süre sonra piyasadan kalktığını söylüyor.
Bunlar hakkında ne düşünüyorsun murat abicim?
@Anonim
Tesekkürler Firat, Yorumun icin inan cok sevindim.
@Cihan A.
Öncelikle iyi dilekleriniz icin cok tesekkür ederim.
Evet tam 8 Tane oldu simdi....
Bir tane retro bisikletim Bianchi
Bir tane Klasik treking Faggin
Bir klasik yol bisikleti Alan
Bir tane klasik Fixed olarak gazelle
Bir tane Yol bisikletim Fuji Altamira 1.0
Bir tane Cube Ams Race 120 All Mountain
Bir tane Cube Ams WLS 100
Bir tane de bu S-Works var
Bekir iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim.
1x11 sisteme gelince aslinda iyi bir sistem ama daglarda ve ormanlarda insan cogu yerde yinede 30lu yapragi ve yokus asagi 42li yapragi ariyor. Ben bu yüzden bana göre degil dedim, tamamen kendi tercihim, benim hosuma gitmiyor degil ve ileride belki Shimanonun 1x 11 sistemini takarim.
Brain modelini hangi bisikletci sana piyasadan kalktigini söylemisse o bisikletci ya bisiklet den anlamiyor yada brain sistemin ne oldugunu bilmiyordur. Brain sistem ne piyasadan kalkti nede sorunlu bir sistem. Specialized 2016 modellerinde bile brain sistemi kullaniyor.
Mesela Linkdeki 2016 model S-Works Epic ve Brain sistem.
(link)
@mariokaldato
Cumhur brain sistem de kilitlemeyi kendisi otomatik yapiyor. Yani düz yolda tas gibi sert oluyor ve esnemiyor. His ettigi bir seyde hemen o cukra yada tasa göre esneme yapiyor ve tekrar kilitleniyor.
Burada eski Brain Süspansiyonu gösteriyor ama ne oldugu iyi anlasiliyor.
:rolleyes:Sanırım piyasadan kalktı derken pek kullanılmadığını belirtmiş olabilir.
3 lü aynakola gerek yok sanırım, oranları ise kullanıp test etmek gerekiyor anladığım kadarıyla.
Sonrasında uygun seçimi yapmak ve tecrübe kazanmak en güzeli olsa gerek. :confused:
Brain sistemi de çok ilgi çekici ve tam benlik ama kullanmak lazım işte.