Scudo Sports

'' ertelenen polinez turu varmı sıcak bana işlemez diyen''

@Bahadır Gürel

Çok kötüydü rampa olayı hem çıkış hem iniş. Çok tehlikeli bir ara 65 km görünce elimi frenlerden çekemedim. O kadar çıkınca bir sonraki rampaya hızlı girmek istiyorsun.

Scudo
Çok geçmiş olsun Mehmet. Umarım en kısa sürede kendini toparlar, tekrar pedallamaya devam edersin.

bisikletim on kilo kendim 65 ne etti 75 toplam tekerler silik 70 havada evet hızlandı bisiklet yokuş aşağı memetin olduğu yere gelmeden önce kesik kesik frenleme yaptım daha öncede 2 km lik bi iniş vardı orda sağa doğru kıvrılan yokuş aşağı yolda gene kesik kesik frenleme sistemine uydum ben yokuşta en fazla 40-50 arasında inmeye çalışırım .....
ayrıca bu etabı sakın olaki ne poyraz nede garipçe vede belgrad ile karıştırmayın buranın toplamı 130 km ye denktir bi günde ,,,,,lay lom lom yapıldı, yüksek tempo basılarak, bu etap ekimde tekrar yapılacak bilare kasımda ,,,bu anlayıştaki turlarda durma yoktur herkez tekdir ,,,,,tamamiyle performans içerikli olur çok kısa molalar yapılır ,gördüğünüz etabı tersten yapma durumu olacaktır üsküdar- kavacıktan polinez ordan bostancı,,,,
evet arkayı sağolsun derşan tuttu yalnız epey mola verdim farkında iseniz giderken,,, çünki etabın zorluğunu biliyordum ,,,ayrıca sıcak hepimiz için dez avantaj idi ,rampalar başlangıcında soluklandık ikinci rampaya sonra geçildi...inişte uyardım herkezi 2 km lik inişte sağda toplanacaktık yol ayrımında herkez nitekim toplandı.....gördüğünüz etabı tersten almak daha zorlu olacaktı , üstelik avrupa yaka kadıköye kadar pedallayacaktı düz yolda basacak takadınız kalmaz idi...
evet ömer arkadaşı hep kolladık ve sürekli yorulup yorulmadığını sordum ayrıca hata bende oldu memet ve eren i asla gruptan ayırmayacaktım ,,,yolu bilen bahtiyar ve ertan ve ogün önden fırladılar çavuşbaşı sapağından sonra ben ömeri beklemeye başladım ve ekibide beklettim çünki yolu kimse bilmiyor idi....
orada memeti ve ereni uyarmam lazım idi ,,,,,,,,grupla beklemeleri için arkadaşlar grupça hareket etmek şarttır ayrıca bu turda şilede yüksek tempo basan üç arkadaşın durumu farklıdır,,,,yolu bilen arkadaşlardır ve ogün bahtiyar ve ertan bi günde 200 km yi yüksek tempo ile 3 temmuz da bitirmişlerdir ,,,,
onların durması grubu beklemesi onlar için zor olacaktı bununda farkında idim nitekim anadolu hisarına gelirken caminin orda kafaları yıkadık ve ben bahtiyara ertana ve ogün e siz gidin dedim ,,,,,

@Kudret Kurtcebe

Sevgili Kudret, inanılmaz sıcakta sağ salim turu sayenizde tamamladık. Turu performans yaparak bu sıcakta tamamlamak için gerçekten ironman olmak lazımmış. Doğru zamanlarda verilen molalar yoldaki tüm çeşmeleri bilmeniz sayesinde turu tamamlayabildik. Rampalarda cabası. Siz başta olmak üzere bu tur da bize sabreden bizimle pedallayan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Evet Mehmet konusunda hata ettik. Biz arkadan yavaş indik ki yavaş inmek bile zordu kaza olduğunu görünce İşallah Mehmet değildir dedim içimden. (Bir önceki rampada Mehmet 76 km gördü) Mehmet se büyük kaza olabilir diye korktum nasıl geldiğimi bilemedim. Neyse ki ucuz atlattık. Mehmet in en kısa zamanda toparlanacağını biliyorum zira bisikleti çok seviyor. Bu sevgi onu çok daha çabuk iyileştirecektir. :)

@Derin Öz

teşekkürler derin,,,,,
şimdi bu yolu çok aldım yalnız derşanında dediği doğru idi bu biraz pro tur oldu yani güzergah ağır idi ama inanıyorumki herkezin içinde tekrar gitmek gibi bi arzu var yalnız tabi artık sıcaklarda olmayacak ,,,,,evet gerçekten bu sene anormal sıcaklar yaşamaya başladık ...kısa mesafe yapmak bence en doğru hareket bu nedenle belgrad her vakit uygun bi rota yalnız tek sorun piknikçiler, mangalcılar ve dönüşteki duran trafik ....garipçe bile tehlikeli hem mesafe uzak hemde dönüş yolunda müthiş sürat yapan kendini bilmezler var idi ..arada sırada ben şov yaparım ama bisiklet grubuna hareket olduğu zaman ,,,,,anadolu hisarına gelirken tam ışıkların orda kırmızı yandı arabalara ve benim arkamdan gelen araç bana korna çalıyor niye aklı sıra kaçacak bir an önce kırmızıya yakalanmamak için işgüzarlık içimize işlemiş ve tabi sinirlendim ne yaptım aldım bisikleti sağ elime tüfek gibi sallamaya başladım yolun ortasında şov yaptım bi ara arabaya bisikleti atar gibi yaptım adamda aklı sıra beni korkutacaktı üzerime sürmeye çalıştı, bu millete kusura bakmayın ama demokrasi fazladır bunların anlayacağı lisan karakollarda falaka düzenidir trafikte kırmızıda geçen aracın şöförüne tam 100 değnek ayak tabanlarına vurulacak bak arabaya binebiliyormu ayrıca poposunada 100 değnek bitti o adam bu millet bundan anlar ....zati bir ay araba süremez,,,

askerde bi kural vardır bir kişi hata yapar 800 kişi öder, bu trafikte kim hata yaparsa diğerlerinede ödetilme cezaları getirilmeli bu millet o vakit aklını başına alır ....

:D :D :) :)

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin Bey;
Mehmet arkadaşımıza geçmiş olsun :( Yalnız burada hata sende ön takıma Derşan beyi koyacaktın Sende arka takımda olacaktın. Mehmetin km saati 76 gördü diye yazmış Tura katılan Derin Devletimiz Bence bu performans turundan öte yarış turu olmuş umarım hepimizin kulağına küpe olmuştur. Bu turu Şefim düzenleseydi kazasız belasız tamamlardınız ama sen şefimin kıymetini bilemedin :( :( :( Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş :eek: :eek: :eek:

Mehmet'e geçmiş olsun. durumunun iyi olmasına çok sevindim. koldaki hafif bi kırık sorun değil. yakında iyileşir, dizinin iyi olması çok güzel. gerçekten şanslı bir adammış.

Tura katılan herkese selamlar ve teşekkürler. güzel geçti, terledik, eğlendik. Katıldığım ilk bisiklet turuydu ve çok eğlendim.

Kudret abiye de ekstradan selamlar. grubu çok iyi toparlıyor, iyi bir lider. eyvallah kudret abi.

bu da bi ara çektiğim video.

(link)

@Zafer Ünlü

seni yasaklı listesine aldım ama bura face gibi değil atılan mesaj gene görünüyor ama yasaklı putonu içinde engellemeyi kaldırdığın an gene mesajlar okunuyor ... seni yüce divanda affettim zafer dost ....evet suçun olmadığı tesbit edildi .... derneğe çatıyorsun şefden yana gibi gözüküp akabinde onlada dalga geçiyorsun valla sen iyi makara yapıyorsun da yönetimin ses çıkardığı yok zati seni 10 gün uzaklaştırdılar gene geldin, forumdan nasılsa atılma yok he babam yaz bakalım zafer dost

:) :) :) :)

gene duvara bi şeyler döktürmüş adam tuvalete bile kaskla gidecek ,,,,,,,,,,,
ben bu pazar kask takmadım bana ait olan bi durum bu beni ilgilendirir bu benim turum takarım takmam ....ama ne vakit hız yapacağım ve adınada performans diyeceğim el mahkum takılacak ben bu pazar lay lom lom sürdüm ve inişlerde 40- 50 arası indim .....sürat değildi,,,,
70 lerde bisiklete binerken bile kafamda kask yoktu benim ,,,,80 lerde dahil sürat yapmıyordum ,,,ama ne vakit sürate geçtik o zaman bi adet kask alındı....
şefin düzenlediği turlarda bi sürü kazalar oldu birden fazla,, çok büyük hatalar yapar trafikte ,ben onu çok iyi tanırım ...
memetin hatası oldu ve kendiside kabul etti hatasını,,, gerçi aynı hatalara düşmemek lazım aynı kuyuya her zaman düşülmez,,,,,,
bu yarış modu bile değil o katogoriye girmez yarış şilede oldu ,,,gidişte orda kafamda kask vardı.... mecburen çünki hızlı iniyordum .....inerken bile basıyordum ..bisiklet 44 dişte artık altımdaki bisiklet bana yetişemiyor 46 ya geçmek lazım ,,
evet şef çöp tenekesine çarptı sağ dizde ödem oluştu otobüsün altında kaldı bisikleti sekiz oldu ben 6 senedir kesintisiz bisiklete biniyorum ne otobüs altına girdim nede çöp tenekesine çarptım ...
sen demiştin galba araba kullanırken kafasında kask varmış diye ama bu mesajını okuyanlar olayı gerçek zannettiler ......şefin başına gelen olayları dalga geçerek anlatmam ama gerçekleri yazarım ...
sahada kimin ne olduğunu çok iyi bilirim ,,,,

@Kudret Kurtcebe
Doğruyu söylüyorsun Kudret Ağabey,

Hele bisiklet olayında şu Japonlar'ı örnek alsak olay bitmiştir. Koca koca bayanlar çocuklarını, tıpkı arabaların arkasındaki bebe koltuğu gibi bir şeyi gidona monte etmiş taşıyorlar. Yaşamla bu kadar iç içe ya şaşırıyor insan...:)

Sevgiler, saygılar...

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin Bey;
Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş :eek: :eek: :eek:
Kasksız Başın cezasını hem kendiniz çekersiniz :eek: hem sevdiklerinize çektirirsiniz :eek: Siz nereye giderseniz gidin mutlaka Kaskınızı takın Tura yeni katılan arkadaşlarda sizi görüp örnek alıyorlar başkasına kötü örnek olmayalım lütfen eğri oturup doğru konuşalım. Ben her zaman Şefimle tura çıkarken Kaskımı takarım kim ne derse desin önce can güvenliğimiz arkadaşlar Bu arada Kaza geçiren Mehmet arkadaşımızda Kask varmıydı Peki :eek: :eek: :eek:

tur eğlence/gezi turuydu. herkesin kaskı vardı, eğlence katsayısını arttırmak isteyenler kendi sorumluluklarında inişlerde hız yaptılar. çıkış ve iniş bitimlerinde toplanıp herkes beklendi, grup halinde hareket edildi. trollüğün esprisi yok. kudret abiyi kızdırmayın. abi seni de biliyoruz, gayet güzeldi her şey.

@Zafer Ünlü

zaferettin bey ölürsem mezar taşıma yazarsın kaskı yoktu diye ...
ama çok beklersin ,,,

:) :) :) :) :) :) :)

@Mehmet Güney Töke

yok yahu ne kızması ,,,,ben kızmam sanal ortamda niye kızayım ama sahada affetmem,,,,
evet eğlence katsayısını artırmak için dikkat edeceğiz yoksa bende inerdim 60-70 ne gerek hem kafamda kask yoktu kerizmiyim ben hız yapacağım hemde yokuş aşağı o kadar aptal değiliz ...bile bile lades olmaz,,,,
zaferettini severim eksilerin kralıdır çünki harbiden doğruları söylediği için kaybetti ....ve forumdan 10 gün uzaklaştırıldı...ayrıca bu hareket şefe karşı yapılıyor şef fanatik kaskçıdır bende bu yönünü protesto ederek kep takıyorum ama her zaman değil tabi arada sırada takıyorum kask fanatikçiliğine karşı olduğum için ,,,

@Zafer Ünlü

Zafer kudretemi laf sokuyorsun banamı :) anlamadım.
Her ne kadar yeterince tecrübelide olsam benden 25 yaş büyük birisinin benden herhalde 25 kat daha fazla tecrübesi vardır,bu bakımdan kendisi bile istese ben öne geçmem.KAza sırasında en arkadaydım oraya gelmeden 700 metre evel keskin virajı hatırladım ve hemen gazladım grubun ortasını en azından biraz yavaşlatırım önlerine geçerek diye çünkü çok açılmıştı herkes biribirinden.Ama tam yetiştiğimde sağda araçları dururken gördüm kaza oldugunu anladım sonra zaten bisikletçileri gördüm.o viraj çok tehlikelidir ben şile ve polenez antiremanları yaptıgım için yolları çok iyi bilirim.Bu dikkatsizlikden olan bir kaza sonuçta hava sıcaktı ve baya bir efor sarfederek gelmiştik oraya normaldir ve ucuz atlatılmıştır.bunun dışında grup gayet başarılıydı yardımlaşma vardı yolda gereksiz geçmeler yapmadılar herkez iyiydi.Kazada bize ve arkadaşımıza iyi ders oldu bu dersi iyi okumak lazım.Bu sporda ölüm çünkü her an bizi yakalıyabilir o yüzden dikkat.

@derşan sezer

derşan ,,,,zaferettine kızmayın,,,,
derşan teşekkür ederim arkayı tuttuğun için şimdi biliyorsun ömer arkadaşı sürekli kolladım gerçekten yorulmuştu süphelerim vardı ve rampalar henüz başlamamış idi fakat durma çok yaptık bu zaman zarfında ömerin dinlendiğine inanıyorum ...ayrıca biliyorsun bi rampa alındı ve duruldu çünki biraz sonra bi tane daha gelecekti rampalar arası durmak bizim için iyi oldu nitekim hava sıcak üst üste gelen gidişte cumhuriyet caddesindeki rampaları durarak aldım hatırlarsan caminin oraya geldik ve çok dik rampaya çıkmadan önce kafamıza sular döktük ,,,,,ora tahminimce 800 metre olması lazım sonra düz yol gene hafif bi eğim akabinde 2 km lik iniş orda kaza olmadı nitekim ordada viraj vardı ama çavuşbaşından sonra gelen çok tehlikeli viraj oraya dikkat etmek lazım tabi mehmetin bisikleti ağır kendisininde ağırlığı eklenince 70 leri gördü tabi...
derşan bi dahaki seferde sen ekibi çekersin bende arkayı toplarım nöbetleşe yaparız bu işi bide senin o kestirme yolu yapalım polinezde yalnız şu havalar bi düzelsin ,,,

Merhaba
Bende tur hakkında değerlendirmelerimi yapmak istiyorum.
Öncelikle Mehmet arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum.

Ben bugün google map’den Mehmet’in alamadığı virajın uzunluğunu ve açılarını inceledim. 45 derecelik ve 70 metre genişliğinde sağa dönen virajı alamayıp, karşı şeride geçerken, arkasından sola doğru gelen 60 metrelik ve yaklaşık 150 derecelik virajı görünce frene basıp kaymış. Ben vardığımda 2.virajın girişinde bariyerlere yaslanmış oturuyordu. Mesele bisikletin kayması olunca bu kazanın hepimizin başına gelebileceği aşikardır. Kesin olan şey ise hepimizin rampa aşağı inerken gereğinden fazla hızlı olduğumuzdur kanaatindeyim. Arkadaşımıza Allah acil şifalar versin. Yalnız durum dünkünden biraz farklı gözüküyor. Menisküste yırtılma, çapraz bağlarda kopma varmış. Dünden beridir aklımdan çıkmıyor.

Yalnız burada beni rahatsız eden bir husus var. Abartıyor muyum bilmiyorum ama sanki turu iptal edip, bisikletleri Ümraniye Araştırmaya sürmemiz gerekiyordu gibi geliyor. Orada hiçbir işe yaramayacak olsakta gitmemiz gerekiyordu, gibime geliyor. Ben bisiklette yeni olduğumdan bazı durumlarda abartıyor da olabilirim. Hatta tecrübeli arkadaşlar elbette ki yapılması gerekeni benden daha iyi biliyorlardır ama 2.kere karar verebilme şansım olsaydı, muhtemelen ben dönmeyi tercih ederdim. Bu olay dünden beri kafama takıldı. Bu konuda kafam karışık…

Birde sanırım Kudret abi sizleri “uyarmam lazımdı” gibi bir ifade kullanmış. Ben katılmıyorum. Burası da bana sanki gereksiz bir vicdan azabı gibi geldi.

Dönüş yolunda biraz gerilerde kaldım. Bunun birçok sebebi vardı ama başarısızlığı değerlendirirken mazeret üretmeyi sevmediğimden burada bunları saymıyorum. Ama tek neden bisikletimin ağır olması değildi. Tüm hatalarımı tekrar etmeyeceğim birer tecrübe olarak değerlendiriyorum.

Dönüş yolunda sizin inişleri 60 km hızla inmenizden kaynaklı olarak, 3 kişi 9 km kadar terk edildik. İnkar etmeyin, ölçtüm, yayınlarım, şahitlerim var. :D Aslına bakarsanız, kimsenin kimseyi beklemek zorunda olmadığı kanaatindeyim ama lay lay lom tempolu olarak belirlenen turların yazısız raconuna aykırı bir durumdu. 3’ümüzde dikkat dağınıklığı yaşıyorduk. Ben yüksek lisansı Anadoluhisarı kampüsünde yaptığım için bölgeyi iyi biliyordum ama diğer iki arkadaştan biri, ben olmasam, Anadolu Hisarı tabelasını görmeyip, köprüden sonra trafikle beraber TEM’e çıkacaktı. Diğeri de Anadolu Hisarına indiğimizde Üsküdar tabelasını görmediğinden, sanırım sağa gitmeliyiz gibi bir şey söyledi. :D O sırada zihinsel olarak 3’ümüz 1 kişi etmiyorduk. :D :D :D Daha sonra arkadaşlara dedim ki, “Grup bizi bırakıp bir yere gitmez, esnafa soralım buradan geçmişler mi” diye dedim. Yol kenarındaki esnafa sorduğumuzda “Buradan geçen bisikletli olmadı” dedi. Benim beynimden direk kaynar sular indi. :D Arkadaşlara “biz bunları ya fark etmeden geçtik, ya da başka bir yoldan geldik, bekleyelim” dedim. Arkadaşların biri “gitmişlerdir, bu adam görmemiştir” dedi. Arkadaşlar olmasa ben sizi orada boşu boşuna 1 saat bekler, siz gelmeyince de muhtemelen dönüp sizi aramaya kalkardım. Yani 3’ümüzde bir yerde hata yaptık. Sonra ilerde yine sormak üzere yeniden yola çıktık. Allahtan orada şuurlu bir esnafla karşılaştık, “bisikletliler direk gittiler” dedi. Bizde abandık pedala, sonra siz durunca, size yetiştik. :eek: Düşündükçe hala gülüyorum.

Bu sorunu 3 nedenden dolayı yaşadık; 1.si yokuş aşağı özellikle kazanın etkisiyle, sizin süratinizle inmedik. 2.si 9 km boyunca bizi beklemeden gidip, 3 kavşak geçeceğinizi söylemediniz. 3.sü sizi arayabileceğimiz neredeyse hiçbir telefon numarası yoktu. Bende bir bahtiyarın telefonu vardı, ama o da emin değilim ama önden gidenlerden olduğu için sanırım sizin grupta değildi.

Yanlış anlaşılmasın bunlar kesinlikle sitem değildir. Dönüş yolunda yaşadıklarımızı gülerek hatırlayacağım tecrübeler olarak değerlendiriyorum.
Mehmet’in kazası ise dün geceyi kabus gibi geçirmeme neden oldu. Gece rüyamda sürekli bisikletten düştüm. :(
İnşallah ramazan ayı hepimize iyi gelecek. :in:

dönüşte sahil yolundan üsküdara herkez yolu bulurdu abdül,,,ayrıca kime sorsan üsküdarı sana söylerdi....orda kaybolunmaz zati mesafe çok kısa idi...evet özellikle belgradda herkez kontrollü inecek desemde gene hızla inecek millet bunu engelleyemem herkezin başında olamam her rampa inişinde kişilerin kendi oto kontrollerini yapmaları lazım ...bisiklet kullana kullana hataları göreceğiz..... evet vicdan durumu değil abdül hatamı kabul ediyorum çavuşbaşı sapağında herkez ömeri bekleyecek idi....aramızda temposu yüksek olan arkadaşlar var idi onlar yolu biliyordu onları tutamazdım şimdi performansı yüksek olan adam durmaz ..durduğu an bu ona işkence gelir bu durumları ben çok yaşadım ,,,,
ayrıca turu iptal etmeyi oylardık ama herhalde kimse bunu istemezdi iyiki çok fazla kırık yok idi çok ucuz atlatıldı yalnız mehmet in inişlerine dikkat ettim onun için 2 km lik iniş öncesi ona dönerek dedim sağda duruyorsun dedim biliyordum hızla inecekti ....evet ikinci olay benim kontrolümden çıktı ....şimdi bu pazar toplantı yapacağım tura başlamadan önce evet kemer inişi herkez deli gibi inemeyecek orda çok bisikletli kaza yaptı virajı alamadı mert arsan ile yaptığımız turlarda arka takım kaptanı idim orda bi arkadaş virajı alamadı ve amortisörü kırdı ,,,
ayrıca bahtiyarın telefonu olması senin avantajın idi ..nitekim bahtiyar hızlı basan bi arkadaş ....oraları avucu gibi bilir ,,,,,,,,,,,,,,,aklında olsun abdül daima gidilecek dönülecek yer yazar topikte üsküdar diye yazdım sahilden tabi bunu unutmuş olman normal....

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin Bey;
Senin Şefle olan kask sorunu beni ilgilendirmez ama burada Tur düzenliyorsun İyi güzelde tura katılan arkadaşlar senin Kask takmadığını görünce onlarda önemsemeyip belki takmayacaklar burada önemli olan iyi örnek olmak gerekir Kaska niye bu kadar alerjin var anlayamadım doğrusu 76 km hızla giden bir bisikletçi kaza geçirse ve başında Kaskıda yoksa buna ne denir sence İntihar denir bence :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

@Zafer Ünlü

zaferettin amca ,,,kaza yapan arkadaşın kaskı olmadığını nerden biliyorsun kaskı vardı senin işin hiziplik çıkarmak ise devam et zati eksiler kralısın ,

:) :) :) :) :) :)

beni kasksız görenler yazın görür kışın takarım yazın kep takarım ama hız yapacağım zaman kask takarım,, bu benim seçimim kimse beni örnek almayacak ....ayrıca kişilerin kask seçimlerine karışmam ben turu düzenlerim baştan uyarıyı yaparım nitekim abdül arkadaşın kaskı yoktu gene ona söyledim yavaş tempo yap dedim yoksa onu tura almaz idim ne olacaktı adamın şevkini kıracaktık sorumluluk benden gider ..kağıt imzalatma olayı gündeme gelecek tabi.......
ayrıca ben acemileri uyarırırım kimin bu forumda acemi olduğunu bilirim akıl satmak her zaman fayda etmez.....

zafer ünlü sinirlenme bakıyorum sinirlendin

:) :) :) :) :)

@Kudret Kurtcebe

Kudrettin Bey;
Sinirlenecek bir durum yok bence yaptığımız hataları paylaşıyoruz bu hatalara bir daha düşmeyelim. İlk defa tura katılan arkadaşın kaskı yoksa bu arkadaşımızda yeni bisiklete başlamışsa ve tur esnasındada kaza geçirmişse Turu düzenleyen ekip lideri Tura katılan arkadaşlara kask takmaları için gerekli ikaz ve duyuruyu yapmamışsa bunun sorumlusu kimdir soruyorum size :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Geri