Scudo Sports

Erdoğanlar Bisiklet / Şikayet - Sitem / Jant Konusu

mtbcandir

Forum Bağımlısı
Tepki
722
Bisiklet
Scott
Herkese merhabalar ;

Öncelikle başıma gelenleri yazmak istiyorum. İstanbulda oturuyorum ve sırf akorum kaçmasın ya da sıkıntı çıkmasın diye örme jant yerine mavic crossride almıştım. Arka tekerde sıkıntı vardı ... Sıfır almama rağmen bir yamukluk vardı tellerde bende değiştirtdim. Bunu ören kişi istanbulda cemal usta jant ustalığıyla bilinir. Ama mavic jantların örümünü yanlış yaparak içine etti ve 100 tl mi aldı ön arka olmak üzere. Sineye çektim sırf olmuştur dedim ustadır dedim. Güvendik ettik. Neyse 2 ay sonra tekrar aynı sorun oldu bu defa o cemalin yanlış örümü yüzünden tel başı koptu öyle deli gibi araziye de girmedim daha bir de ona girsem temelli gidicekmiş jantlar...

Sitem Kısmı / Şikayet Kısmı
Bende şimdi istanbulda işin ehli kim yapar eder açıkcası bulamadım. Bugün erdoğanları aradım . 2 ay öncesinde arkadaşıma sıfırdan jant ördürttüm ve ta üniden beri bir sürü şey aldım ettim. Neyse... 2 tane jantı baştan başa örmeye 100 tl vermiştik. Gerçekten yaptıkları iş harika bu konuda da bşy demiyorum. Ama benim jantlarımın sadece akoru kaçık başka bir şey yapılmayacak olmasına rağmen mavic crossride için ön arka akor 120 tl dedi. Bende ordaki ustaya aynılarını anlattım. 2 ay önce öyleydi şimdi böyle dedi.

Soruyorum arkadaşlar ben mi idirak edemiyorum ??? tam 8 yıldır ürün aldığım bu firmada bir usta bana böyle konuşabilir mi ?
İkinci sorum bir jantı baştan örmek 100 türk lirasıyken şimdi akoru kaçık 2 tane janta 120 tl istemek ne kadar makuldur. ? Bu crossrideların ikinci eli zaten etsin etsin 500 tl. 4 kere akor ettirsen zaten fiyatı çıkıyor. ?????????????????????? bu neyin kafasıdır ????????

Scudo
Ön arka akor 120 lira gerçekten pahalıymış. Ordan yaptırmazsınız olur biter :) Teker başına 20 liraya yapan tonla yer var.

• Beğen
Tepkiler: appendix
Fiyatın fahiş olaması konusuna katılıyorum. Kayseri'de bir bisikletçi de fiyatı bisikletine göre belirliyor. Örneğin vites ayarı yaptıracaksın. Sıradan bir market bisikleti ile gidersen bir fiyat veriyor arkadaş. Şöyle iyi bir bisiklet ile gidersen yaptığı işi aynı olmasına rağmen başka bir fiyat çekiyor.

El emeği olan işlerde ucuz-pahalı diye yorum yapmak adetim değildir. Ama sizi anlıyorum. Sadık bir müşterinin gönlünü hoş tutmak için 20 TL aranmayabilirdi o durumda.

Bu tür işlerde fiyatı arz-talep dengesi belirliyor. Maalesef Mavic jantlarn örümü, akordu biraz zahmetli ve piyasada bu işten anlayan kişi sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Bu yüzden Crossmax SLR jantlarımın akordunu kendim yapıyorum mesela. Kimseye güvenip de jantı emanet edemiyorum.

Crossmax serisi jantlar pek öyle sık akord istemez. Bir kere yapar ve unutursun, belki senede bir çok çok ince ayar yapman gerekebilir. Crossride hiç kullanmadım ama Crossmax'larla benzer şekilde çok sık akord istemeyeceğini düşünüyorum.

En güzeli kendi akord anahtarınızı ve jant teli tutma aparatını edinip, video rehberleri izleyerek bu iş nasıl yapılır öğrenmek.

Başka bir yerden Benim mtb için ön tekerden 10 tl aldılar sizinki özel olabilir ama 120 tl de gerçekten fazla ama asıl kafama takılan ordaki ustanın tavrı

türkiyede bu işi en temiz yapan yer bisikleetsepeti diye duydum,hem tel tansyonu ölçerek hemde ustaca,benimde jant sorunum vardı araşatırmalarım sonucu orasını buldum yakın zamanda yolucam

Usta günlük 100-120 TL"den 10 tane jant örse günlük 1000-1200 TL yapar, aylik ise 30.000-36.000 TL yapar. E YUH yani, hocam bence siz fazla vermissiniz. Böylelerine (uyanik oldugu zanneden ve is yapmayan) para kazandirmayin.

Erdoganlarda teknik serviste calisan usta jant konusunda kendini rakipsiz zannediyor. O yuzden fais fiyat cekiyor. Halbuki mahalle arasindaki bazi bisiklet tamircilerinin eline su dokemez. Onun binbir alet edevatla olcup bictigi ayarlari konyada navruz
Bisikletteki adam jant basina yirmi tlye yarim saatte iki janti gozumun onunde topladi. Hala kullanilan mavic jantlar daha akort istemedi. Kendisini agirdan satiyor. Yuzyirmitl nedir ya.

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Bu ülkede en anlamadığım şey maalesef işçilik ücretine saygı gösterilmemesidir,halbuki Amerika ve Avrupa da işçiliğe daha çok değer verilir aldığınız bir ürünün değerini düzgün bir işçilikle kurdurarak arttırırsınız maalesef ülkemizde binlerce lira verilerek alıan ürünler kurulum için istenen işçilik ücreti görülünce canavar görmüş gibi önemsizleştirmeye çalışılıp önce işiçilik ücretini kesmeye çalışıyorlar maalesef ustalara değerini vermediğimiz için artık tamir işlerinde çalıştıracak işçi çırak bile bulunamıyor bu her meslek için geçerli

Bende e bike var arka jant ayarı ayda bir kendim yapıyorum, çok kaliteli olmadığı için teller zamanla gevşiyor. Ayda bir sıkıp kaçık olan yerleri düzeltiyorum. Mantık basit, video izle öğren kendin yap bence

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Emre Nakipoğlu

Erdoğanlar bisikletle alışverişimi kesmiş olmama rağmen - konuya teknik açıdan yaklaştığımda - istenen 20 liralık fark makul gözükebilir. Çünkü jantınız Cemal "usta" ya teslim ettiğinizden daha kötü bir durumda, dediğinize göre ayrıca bir telbaşı da kopmuş. Eğer kopan telbaşı arka jantın sağ tarafındaysa ve tel de değişmek gerekiyorsa sadece akort ayarı yapılmayacaktır. Teli değiştirmek için ruble de sökülecektir. Bu da bir ekstra 20 lirayı haklı kılabilir.

Devamlı müşteri oranın koşullarını kabul eden kişi demektir. O yüzden bazı esnaf bunu istediği ücreti isteyebime imkanı olarak kullanır. Oysa yeni müşteri iseniz, ayağınızın alışması için çok daha uygun koşullarla satın alabilirsiniz istediğiniz şeyi.

Eğer akordu doğru ve hassas yapacağından eminseniz 20 lirayı pek dert emeyin derim.

• Beğen
Tepkiler: 9magiko
@D.Cengiz

Hocam kendimiz yapma konusunda kesinlikle katılıyorum.
Ancak ayda bir normal mi?
Ben şahsen market bisikletinden pahalıca ve duble bile olmayan normal janttlı bisikleti kaldırımlardan hoplayıp 12 sene kullandım. Öyle böyle değil dört mevsim hafta da dört beş gün. Hiç akord olmadı daha.:)

Normalde ayda değil yılda bir bile fazla bence.:)

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@Haluk Eke
Hocam arkadaşın yorumuna göre cemal ustanın yanlış ördüğü için tel başı kopmuş önceden tel başı kopmuş değil saygılar..

@Tolga Çelebi
Zaten Bursada ramazan usta var ona göndericem. ne kibiri vardır ne pisliği. Güler yüzünden başka bir şey bulamazsınız. İçten bir insandır bununla beraber bisikletçidir. Pro maldan da anlar marketten de... Ön arka ikisinin örümünü ve akorunu güzel fiyata yapacak.

@Deniz Baklacı
Hocam kayseri tehlikeli yer bu açıdan ama merak etme istanbul sizin ordan da beter. Mesala aynı jantı ören mahalle bisikletçisi 30 tl çekerken, sen scottla gidince dükkana adam bir kendine geliyor. Bir kitleme politikasına dönüşüyor iş.

@Mehmet Altuğ
Çok haklısın. Güvenipte onu almadım yedek parçası flibber zırıltısı pahalıdır eğilip bükülür dedim... Yanaklardan hava bırakır ilaç dökmek gerekir dedim crossridelar beni bisikletten soğuttu arkadaş.
@Godzilla

haklısın yakında çok farklı bir sistemle nasıl akor yapılırın videosu tekniği bilimsel verisinden oluşan son öldürücü darbemi yayınlayacağım burdan o nedenle.

@H.T
Aynen ama crossridelar birz farklı ondan ustalar elleşmek istemiyor sıkıntı o oldu brz.

@hidromek

Emeği olan işlerde dediğin gibi böyle olmaması gerekir doğru diyorsun. Bak ikinci eli 500 tl e giden bir jantı sen 120 tl e akor ederim dersen ki daha 2 ay önce 100 tl e sıfırdan toplanmışsa bir art niyet ararsın. Bunu da geçtim sizin örnek verdiğiniz ülkerle bizim gelir seviyelerimizde aynı değil. Bunu da geçtim bir akor sehpasını alıp yapmakta hiçbir şey yok... Ama Türkiye de bu da pahalı. Hadi diyorsun mavic iyidir bir kere adam ettirelim adam telleri söküp bir de mavic'e aykırı örüp içine ayrıca ediyor. Bunu da geçiyorsun 1 ay dayanmadı ki daha ben bunu araziye sokmadım istanbulda ... Ufak tefek iniş çıkış arkadaşlarımda bilir hassas inen çıkan biriyimdir. Kullanmasını da zorlamasını da iyi bilirim. Yani daha önce zaten 100 tl vermiştim. Şimdide 120 tl verince nolmuş oluyor. Bu işçilik olmuyor. Bu insanı kazıklama verilen paranın karşılığının alınmamasına dönüşüyor. Bence bir pazarı olması gerekiyor. Bizde artık mesala ustaların artis tavırlarından ya da azarlar gibi konuşmalarından daha dünyada bu işin nasıl yapıldığını bilmeden konuşmalarından karbon malzemeleri köpekler gibi sıkışlarından alamadıkları avidin havası yüzünden avidi kötülemelerinden bir fox maşa bakımını bile yapamamalarından tork anahtarını bile kullanamamalarından bıktık kardeşim. Biz zaten her işimizi kendimiz yapan ustalara dönüştük onların çoğunun art niyetli olmalarından. Özete gelicek olursam fox maşa bakımını yapsınlar diye bir yere göndermeye kalktım alete 300 tl fiyat çektiler sonuç mu ? Eğer merak edersen kendi hazırladığım süspansiyon bölümündeki fox f100 rl konulu yazımı okuyabilirsin sırf arkadaşlarım o ustalara maşalarını göndermesinler diye yaptım bunu da... Ve bekleyin son vuruşumu da bu akord olayı ile yapıcam... Herkes yapabilecek inşallah.... Kusura bakmayın size değildir sitemim bu kendini bilmezlere.

@Haluk Eke

Ben zaten jant telini değiştir kaba akorunu da yaptım önde çok hafif dengesizlik var arkada da hafif var ruble falan sökme yok yani... Bunlar crossride... Bunlarda ruble takılı olsa bile teli takabilirsin ayrıca

@anti panik
Benim arka jant çok kaliteli değil, e bike ta arka jantta motor ve inanılmaz güç veriyor özellikle yokuşta zorlanıyor jant haliyle tellere büyük yük biniyor, ben memnunum halimden ayda bir 5 dk ayırıyorum

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sanıyorum cevap hakkı dogmuş; @Emre Nakipoğlu

hemen konuya açıklık getireyim.

hocam bu konuda neden sitemkar olduğunuzu anlamıyorum. basit bir matematik hesabı yapıcam

gelen kargo ücreti (25tl)+giden kargo ücreti(25tl)+ akort ücreti (70 tl jant başına 35er tl) toplam 120 tl

şimdi bu paranın neresi çok bana açıklayabilirmisiniz. kargo ücretini kişi olarak başvurdugunuzda hayli pahalı çıktıgı için bizde size yardımcı olması için firma olarak karşılıyoruz. bunuda hesaba ekliyoruz. kargo ücretini karşılarsanız jantınızı 70 tl'ye seve seve yaparız. Sanıyorum bir yalnış anlaşılma olmuş.

not: 70 tl içerisinde (her iki jantınız akordu,tel tansiyonlarının ölçülmesi, parktool sitesinde hesaplanması ve tekrar akorda alınması) yani yaklaşık 2 saatlik bir için 70 tl çok değil. Lütfen mesleğimize bu konuda gereken hassasiyeti gösterin.

iyi forumlar dilerim

@Emre Nakipoğlu Siteminizde haklısınız bu arada erdoğanlar bisiklet te teknik servisle ilgili hiç bir işim olmadı o yüzden teknik servislerinde çalışan ustalarla ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz ama ülkemizde şöylede bir durum var maalesef herhangi bir ustalık gerektiren alanda çalışan insanlarımız o işle ilgili bir sene çalışıp işin inceliklerini ve tamamını öğrenmeden kendini usta ilan edip dükkan açar ve sonrası malum ortada bir sürü mağdur insan olur böyle ustalara da ne yapsanız hatasını kabul ettiremezsiniz maalesef bu durum ülkemizin acı gerçeğidir

@Erdoğanlar Bisiklet öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama yanıldığınız nokta 2 adet janta bu kadar ince iş yaparak 70 tl normaldir ben bunu anlarım. !!!
Ancak sorun şu o telefonu açan ustanıza söyleyin ister yaparsın ister yapmazsın havasından vazgeçsin bu size bizim gibi insanları kaybettiriyor... Lütfü abi on numara adamdır ben taaa üniversiteden beri ondan alışveriş yapıyorum. Siz beni kaybederek sadece beni değil arkadaşlarıma tavsiye etmemi de size olan güvenimi de kaybettiniz. He ne kadar önemliyizdir sizin için tartışılır... Bunu da geçtim zaten sizin sitenizde ne deniyor ??? 100 tl üstü alışveriş kargo bizden denmiyor mu felsefeniz bu değil miydi ? Şimdi nasıl oldu da bu kadar kafalar karıştı??????? Ben cevabınıza da samimiyetinize de artık güvenmiyorum ben son alışverişimi yaptım bidaha da çok zor ... Lütfi abi gibi birisinden sırf ustalarının ters cevapları yüzünden bu hale geldi ...

Unutmadan bir jantın toplandıktan sonra ne kadar zaman aldığını da ilk toplanırken ne kadar zaman aldığını da biliyoruz. Ön teker hafif kaçık arka akor istiyorken siz kaldırıp o çok mu bu çok mu diyemezsiniz !!! Ben sizden kardeşim daha 2 ay önce arkadaşıma jant toplattırdım ondan önceki ay 1.000 tl lik aldırdım diğer arkadaşıma yedek parça aldırdım.... ortalma yılda ben 10.000 tl e yakın arkadaşlarıma sizi övdüm.... Ben ve arkadaşlarım bidaha kesinlikle sizlerle alışveriş yapmayacak... Tavrınız çok sert geldi ayrıca ikircikli geldi yok 70 tl miş bşymiş ??????

Ben telefonda size dedim ki 2 jant ne kadar akor olur dedim 120 tl dediler direk. Sen nerdensin kargo var mı lafı bile geçmemişken kaldı ki geçse bile 100 tl üstü bedava dediğiniz için biz bu durumlarda 100 tl e tamamlıyoruz ya da ihtiyacı olan arkadaşlarla daha fazla ürün alıyorduk.... Samimiyetsizsiniz sayın erdoğanlar artık saygılar sevgiler .....

İyide kargo 50tl zaten..

Erdoğanlar bence gayet iyi bir firma. Her firmada, kendini beğenmiş ya da buna benzer şahıslar olabilir. Maalesef bir ustanın yanlış tavrı bile firma ne kadar iyi olursa olsun, kişiyi o firmadan ciddi anlamda soğutabiliyor.

Geri