Scudo Sports

Erciyes Loop

Aynı rotayı ben de çizdim ama yükseklik kazancı tatmin etmiyor 😬
Yükseklik kazancı için haftada bir Erciyes çıkışı öneririm.
Siz yola "döngü" diye çıkmışsınız ama Apple'ın elması gibi ısırıklı olmuş sanki bu döngü.😅
Sayın @mehmetsunu sanık sizin efendim. 🤣

Scudo
Evet cemal bu turu da zamanında yapmıştık bir 180 km tutmuştu. Unutulmaz bir gün olmuştu katılanlar için. Yalnız böyle bir dairesel rotada farklı hava akımlarıyla karşılaşmak mümkün oluyor. Bir yerde yel gibi giderken bir noktadan sonrada düz yolda 10 km nin altına düştüğümüzü hatırlıyorum. Şüphesizki daha ikonik bir loop aşağıya iliştirmiş olduğum beş ilçe turu olacaktır. Bunuda Muhammetin azmi ile günübirlik başaracağımıza inanıyorum.

IMG_20210128_082606.jpg

rotayı görünce ağzımın suyu aktı. Kayseri'deki bu kış koşullarında helal olsun denir ancak :)

@Muhammet Ağrı maşallah . Hayırlı uğurlu olsun. Zor zamanda zor bir tur olmuş. Sınırları epey zorlamışsın. :harika:

• Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Muhammet Ağrı maşallah . Hayırlı uğurlu olsun. Zor zamanda zor bir tur olmuş. Sınırları epey zorlamışsın. :harika:
Zoru severiz 😬

rotayı görünce ağzımın suyu aktı. Kayseri'deki bu kış koşullarında helal olsun denir ancak :)
Eyvallah kardeşim sana da nasip olur inşallah.

Evet cemal bu turu da zamanında yapmıştık bir 180 km tutmuştu. Unutulmaz bir gün olmuştu katılanlar için. Yalnız böyle bir dairesel rotada farklı hava akımlarıyla karşılaşmak mümkün oluyor. Bir yerde yel gibi giderken bir noktadan sonrada düz yolda 10 km nin altına düştüğümüzü hatırlıyorum. Şüphesizki daha ikonik bir loop aşağıya iliştirmiş olduğum beş ilçe turu olacaktır. Bunuda Muhammetin azmi ile günübirlik başaracağımıza inanıyorum.

255035 dosyayı görüntüle
İnşallah abi 👍

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
erciyes zirvesine çıkan yol bisikleti için uygun yol var mı ? ya da en yüksek ne kadar yükselti alıyoruz ?
Kardeşim kayak merkezinden teleferikle çıkıp down hill yapıyorlar bisikletle tırmanmak mantıklı değil. Yürüyerek tırmanan gruplar var. Bu tırmanışlarda birine katılmak isterim açıkçası. Ama yol bisikleti ile kayak merkezine kadar. Benim yorumlamam bukadar. 😬

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Kardeşim kayak merkezinden teleferikle çıkıp down hill yapıyorlar bisikletle tırmanmak mantıklı değil. Yürüyerek tırmanan gruplar var. Bu tırmanışlarda birine katılmak isterim açıkçası. Ama yol bisikleti ile kayak merkezine kadar. Benim yorumlamam bukadar. 😬
asfalt yol varsa tırmanılır :)

@Muhammet Ağrı abi gerçekten tebrik ederim. Bu koşullarda ki azminden ve planladığını turu bırakmamandan dolayı. İzlerken ben oturduğum yerde üşüdüğümü ve zorlandığımı hissettim :)

Valla ne yalan söyleyeyim bu turu 2-3 arkadaş inşallah yaparız güzel bir rota fikri oluştu kafamda ben kendim için söylersem bu soğukta 2000 metre ye tırmanan herkesi tebrik ederim bravo

Tebrikler @Muhammet Ağrı güzel tur olmuş. Ayağına sağlık.
Cyclist dergisinde rastlamıştım. Tarihte ilk kez Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde kullanılmış çok güzel bir terimimiz var: Fırdolayı
Bunu da kullanabilirsin, "loop"tan daha güzel bence ;) :)

Fırdolayı Erciyes, veya Erciyes Fırdolayı

erciyes zirvesine çıkan yol bisikleti için uygun yol var mı ? ya da en yüksek ne kadar yükselti alıyoruz ?

IMG_20210128_192838.jpg

Evet bir zamanlar gürsel akay kafayı kırmış bisikleti sırtladığı gibi erciyes zirve yapmış. Bu sekilde zirve yapabilirsin ama yol bisikletiyle inmek icin şu ismi danymiydi neydi öyle bir bisiklet cambazı olman lazım. Onun dışında oteller bölgesinin olduğu 2200 metreye kadar harika bir asfalt yol var. Nasıl iyi anlattım mı muhammet.
Cyclist dergisinde rastlamıştım. Tarihte ilk kez Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde kullanılmış çok güzel bir terimimiz var: Fırdolayı

Fırdolan olmasın o. Erciyes fırdolan.

Valla ne yalan söyleyeyim bu turu 2-3 arkadaş inşallah yaparız güzel bir rota fikri oluştu kafamda ben kendim için söylersem bu soğukta 2000 metre ye tırmanan herkesi tebrik ederim bravo

Teşekkür ederim elimden geldiğince pedallamaya çalıştım. Yalnız olunca daha zor oluyor tabi sağlam arkadaşlarla çok güzel olacaktır. Yakında @Özcan güler kapadokya serisinde Erciyes Loop içerikli bir Vlog yayınlıyacak izlemenizi öneririm. Bu da size başka fikirler verebilir.

Abi" fırdolayı" çok güzelmiş gerçekten kullanılabilir ama stravada "Loop" diyorlar böyle turlara gerçi diyenler genelde ecnebi 🙄 Cemal in söylediği döngü de anlamlı sanki Türkçeleştirmek açısından daha günümüz Türkçesi gibi. TDK düşünsün abi işleri ne 🤣🤣🤣

255070 dosyayı görüntüle

Evet bir zamanlar gürsel akay kafayı kırmış bisikleti sırtladığı gibi erciyes zirve yapmış. Bu sekilde zirve yapabilirsin ama yol bisikletiyle inmek icin şu ismi danymiydi neydi öyle bir bisiklet cambazı olman lazım. Onun dışında oteller bölgesinin olduğu 2200 metreye kadar harika bir asfalt yol var. Nasıl iyi anlattım mı muhammet.

Fırdolan olmasın o. Erciyes fırdolan.

Daha güzel anlatılamazdı abi kardeşimiz işin olmayacağını anlamıştır artık. Ama bakarsınız benim montello ile uzun tur yapılırı kanıtlamak için Erciyes Fırdolayısına giriştiğim gibi yol bisikleti ile zirve yapıp "el sallama videosu" paylaşabilir. İnsan abi, hayal etsin yeterki. Bir şekilde başarır. 😍
@Kursat akin hayallerinizin peşini bırakmayın 👏👏👏

Son düzenleme:
Tebrik ederim, zor bir turu tamamlamışsınız hem de bu hava koşullarında. Ben misafir olarak Kayseri'ye geldiğimde Erciyes'e tırmanmadan geri dönmek istemediğimden Ağustos ayında yol bilmeden haritaya bakarak kayak merkezine ulaşmıştım. Ancak tırmanırken her ne kadar sıcaktan tenim kavrulsa da, Ağustos ayı olmasına rağmen yukarıda üşümeye başladığım için çok fazla kalamamış hemen dönüşe geçmiştim. Siz bu hava koşullarında böyle bir rota yaparak gerçekten zor bir etabı tamamlamışsınız tebrik ederim gerçekten. Bravo.

• Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Tebrik ederim, zor bir turu tamamlamışsınız hem de bu hava koşullarında. Ben misafir olarak Kayseri'ye geldiğimde Erciyes'e tırmanmadan geri dönmek istemediğimden Ağustos ayında yol bilmeden haritaya bakarak kayak merkezine ulaşmıştım. Ancak tırmanırken her ne kadar sıcaktan tenim kavrulsa da, Ağustos ayı olmasına rağmen yukarıda üşümeye başladığım için çok fazla kalamamış hemen dönüşe geçmiştim. Siz bu hava koşullarında böyle bir rota yaparak gerçekten zor bir etabı tamamlamışsınız tebrik ederim gerçekten. Bravo.
İlk tımanışımı Ekim 2018 de yaptım Develi den Kayak Merkezine olarak. sonbahar olduğundan bir sıkıntı olmadı yalnız yine tırmanış tamamlandığında bir kıyafet değişimi zorunlu oldu.
2. Tırmanışım Haziran 2019
Kollarımda dirseklik olduğu için parça parça yanıklar oluştu @makaram galiba max duo ya benzetmişti
0083795_algida-max-duo-cikolata_320.png
3. Tırmanışım Eylül 2020
Daha organize ve en kısa sürede tamamlamaya yönelik
Tecrübeliydim artık güneş kremi falan vardı yanımda ama kayak merkezinde yine soğuktu kıyafet değişimi şart oldu.

4. Tırmanışta bu işte Ocak 2021 hepsi birbirinden farklı deneyimler. Değişmeyen tek şey yedek kıyafet ihtiyacı değişmezseniz orda üşürsünüz.

2 buçuk yılda 4 tırmanış ama hepsinin yılı farklı 🙄

@mehmetsunu çok da bir tırmanma olmayacak o halde 😊 oteller normal bir tırmanma verecek.

@Muhammet Ağrı hazır başlamışken peki Kayseri’den kapuz başı şelaleleri git gel yaptınız mı 😊

çok da bir tırmanma olmayacak o halde
Zaten döngünün (loop) amacı dönmek değil mi? Niye yükseklik kazancını dert ediyorsunuz ki?
İşin aslını bilmiyorum, tahmin ediyorum sadece. Aydınlatırsanız teşekkür ederim. 😊

@Cemal Ç. Bu tarz volkanik dağ tırmanmaları zirveye doğru bol miktarda yüzde 15 üzeri eğim verir. Kayseri taraflarında bu yıl bisiklete binme planım var. Hazır gelmişken sağlam bir zirve yapayım istedim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@mehmetsunu çok da bir tırmanma olmayacak o halde 😊 oteller normal bir tırmanma verecek.

@Muhammet Ağrı hazır başlamışken peki Kayseri’den kapuz başı şelaleleri git gel yaptınız mı 😊
Erciyes tırmanışı sanıldığının aksine cok sert bir tırmanış degil. Turizm yolu olduğu icin hatta Türkiyedeki kış turizmi destinasyonları icinde en iyi düzenlenmiş ulasım altyapısına sahip diyebilirim. Bundan bir kaç yıl önce yol erciyes projesi cercevesinde elden gecirildi, genisletildi ve asfaltlandı. Aynı zamanda yolun eğim olarak sertlikleri tıraşlandı. Meteoroloji müdürlüğünden itibaren nerdeyse hic kesintisiz bir yükseliş ile 1100 metreden 2250 metreye tırmanıyorsunuz, tekir yaylası oteller bölgesindeki düzlük sonrası hemen devamında kayserinin ilcesi develiye dogru inişe geçiyorsunuz. Develi rakım olarak daha yüksek, 1300 metre gibi ama bu yolun eğimi daha sert. Bu arada bisiklet yolu yapımı düsüncesi karayollarının engeline takılmış diye duydum. Lakin yol geniş olduğu için bisikletliler açısından simdilik bir sıkıntı yok.
Çevresini soruyorsan yani yerli ve milli tabirimizle firdöndü yapmak istersen evet ciddi bir tırmanış yok nerdeyse düz gibi. Bunun neden erciyesin jeolojik olarak bir göl icerisinden patlama neticesinde yükselmiş olması. O nedenle cevresi gecmiş jeolojik çağlarından iz taşırcasına düzlüktür.

Geri