Scudo Sports

Erciyes Dağı ve köy yolları l Bisiklet Vlog 37

Özcan güler

Daimi Üye
Tepki
2.767
İsim
özcan güler
Bisiklet
Diğer
Herkese Merhaba; Dağın etrafında dönmek! O kadar asil ki! Erciyes dağını izlemekten bisiklet süremedim.
Bugün %8'ler %10'lar havalarda uçtu. Kayseri harika bir yer. Türkiye gerçekten çok güzel bir coğrafyaya sahip! İlk defa kum fırtınasının içinde kaldım.
Develi'den Ürgüp'e kadar yediğim rüzgâra selam olsun. Bozuk yollar ve bitmeyen rüzgar. 3 günde 7 kere lastik patladı.
Erciyes dağından aşağı inerken yaşadığım keyif tarifsiz. Bitmeyen sıra dağlar keşfedilmeyi bekliyor. Keşke daha yakın olsa...
Dağlara sürün mutlu olacaksınız!
İyi seyirler dilerim.
Sevgilerle...

1. bölüm:

2. bölüm:

Ride More jenerik ;
Çizer&Animasyon : Ahmet BİBER (link)
Ses&Kurgu : Tuğba GÜLER (link)
--------------------------
✩✩✩ Strava : (link)
✩✩✩ Instagram : (link)
Yokuşlar sizinle olsun...
Ride More Bro!

Dosyalar

• DSC04111.JPG
    DSC04111.JPG
    1,8 MB · Okunma: 85
  • DSC04138.JPG
    DSC04138.JPG
    2,6 MB · Okunma: 88
  • DSC04202.JPG
    DSC04202.JPG
    3,6 MB · Okunma: 82
  • DSC04206.JPG
    DSC04206.JPG
    2,7 MB · Okunma: 78
  • DSC04247.JPG
    DSC04247.JPG
    1,9 MB · Okunma: 70
  • DSC04283.JPG
    DSC04283.JPG
    1,6 MB · Okunma: 67
  • DSC04299.JPG
    DSC04299.JPG
    639,6 KB · Okunma: 64
  • DSC04301.JPG
    DSC04301.JPG
    1,5 MB · Okunma: 60
Scudo
Sanırım sonbaharda icra edilmis bir tur. Uzay fotoğraflarına bakıldığında bozkır gibi görünen bu topraklar yakından tanık olduğunda binbirgece masalları gibi çok katmanlı bir renkliliği gözlerinin önüne serer. Adeta her ağacının her taşının, tarihten, kadim uygarlıklardan bugüne neşet etmiş bir hikayesi vardır. Şairin dur yolcu bilmeden gecip gittigin yer diye ünledigi bu cografya adına mitlerin, hikayelerin, şiirlerin, efsanelerin yazıldığı, cağlar boyunca türkülerin yakıldığı coğrafyadır.
Karac'oğlan der ki, bakın geline
Ömrümün yarısı gitti talana
Sual eylen bizden evvel gelene
Kim var imiş, biz burada yoğ iken
derken bir zamanlar o var olanlarla bir dağ basında, bir çeşme önünde, bir örende, bir yıkıntıda aynileşirsin birden. Geçmisten bugüne gelgitler yasarsın. En olmadık anda katmanlar halinde önüne acılır.
Evet özcan bir kaşif olarak sende keşfetmiş olmanın haklı mutlulugunu yaşamışsın. Tebrik ederim.

Sanırım sonbaharda icra edilmis bir tur. Uzay fotoğraflarına bakıldığında bozkır gibi görünen bu topraklar yakından tanık olduğunda binbirgece masalları gibi çok katmanlı bir renkliliği gözlerinin önüne serer. Adeta her ağacının her taşının, tarihten, kadim uygarlıklardan bugüne neşet etmiş bir hikayesi vardır. Şairin dur yolcu bilmeden gecip gittigin yer diye ünledigi bu cografya adına mitlerin, hikayelerin, şiirlerin, efsanelerin yazıldığı, cağlar boyunca türkülerin yakıldığı coğrafyadır.
Karac'oğlan der ki, bakın geline
Ömrümün yarısı gitti talana
Sual eylen bizden evvel gelene
Kim var imiş, biz burada yoğ iken
derken bir zamanlar o var olanlarla bir dağ basında, bir çeşme önünde, bir örende, bir yıkıntıda aynileşirsin birden. Geçmisten bugüne gelgitler yasarsın. En olmadık anda katmanlar halinde önüne acılır.
Evet özcan bir kaşif olarak sende keşfetmiş olmanın haklı mutlulugunu yaşamışsın. Tebrik ederim.
Ehtiyar diyom ki bir kitap mı yazsan hemi. Kadim anlatımından mahrum eyleme bizleri. 😍 :harika:
@Özcan güler ayaklarına sağlık, varolasın.:harika:

@Özcan güler arkadaş tehlikeli sularda geziyorsun, benden söylemesi. "Seni o kadar seviyor muyum, hayır sevmiyorum" diye şaka mı yapılır? Karadeniz kadını O, aman ha.🤣

Şaka tabi, takılıyorum.😅 Mutluluğunuz daim olsun.🤙🏻

@Özcan güler bu kadar rüzgar yemişken İnşallah bir oğlunuz olur ve adını da Rüzgar korsunuz. Babası ve anası gibi rüzgarlı bozkırları bisikletle keşfeder diyelim. 😍

Emeğinize sağlık. Paylaşım ve videolar için sağolasın. Yenge hanıma da selamlar. :harika:

Dün kahvaltıda birinci bölümünü ikinci kez izlerken kızım yanımdaydı. 6 yaşında, baba dedi şu camı kapatalım gözümü güneş alıyor. Dedim kızım bak şu manzarayı görüyor musun. İnsanlar bunun için binlerce km öteden gelip hayran kalıyorlar. Sen de kıymetini bilmiyorsun. Çocuk da böyle bir şey işte 🤣
Screenshot_20210209_112120.jpg
Yalnız şu kavak ağacına pis bileniyorum 😬

Dün kahvaltıda birinci bölümünü ikinci kez izlerken kızım yanımdaydı. 6 yaşında, baba dedi şu camı kapatalım gözümü güneş alıyor. Dedim kızım bak şu manzarayı görüyor musun. İnsanlar bunun için binlerce km öteden gelip hayran kalıyorlar. Sen de kıymetini bilmiyorsun. Çocuk da böyle bir şey işte 🤣
255858 dosyayı görüntüle
Başkan kavak ağacı manzarayı harbiden bozuyor. Eline bir tahra alıp bıdamaya başlamalısın.
Tahra nedir bilmeyenlere gelsin. :)
tahra.jpg

Başkan kavak ağacı manzarayı harbiden bozuyor. Eline bir tahra alıp bıdamaya başlamalısın.
Tahra nedir bilmeyenlere gelsin. :)
255859 dosyayı görüntüle
Abi Orda iki tane kavak ağacı var harbi uzun boylu ağaçlar. geçen bahçedeki meyve ağaçlarını kestiler bunlara dokunmadılar çok pis ayar oldum. Başkasının bahçesi girmek de olmaz şimdi 🤣

Abi Orda iki tane kavak ağacı var harbi uzun boylu ağaçlar. geçen bahçedeki meyve ağaçlarını kestiler bunlara dokunmadılar çok pis ayar oldum. Başkasının bahçesi girmek de olmaz şimdi 🤣
Ya şehirde kavak ağacı nedir. Kesmeye çalışsalar facia olur. Allah muhafaza sağlam bir rüzgarda uçsa çevreye zarar verir. Çocukken bu ağaçların en ucuna çıkar, bıdaya bıdaya aşağı inerdik. Belgesellerde palmiye ağacına çıkanları ,öyle bir anlatıyorlar ve öyle bir şişiriyorlarki hayretle izliyorum.
Bizdeki TV kanalları Anadolu'daki Kavak Bıdayıcıları filme alsa vatandaş dalgamı geçiyorlar diye kanal değiştirir. Bu ağaç şehirden uzakta olmalı. Belediyeye durumu anlatın derim. Büyüdükçe daha tehlikeli olur.

Ya şehirde kavak ağacı nedir. Kesmeye çalışsalar facia olur. Allah muhafaza sağlam bir rüzgarda uçsa çevreye zarar verir. Çocukken bu ağaçların en ucuna çıkar, bıdaya bıdaya aşağı inerdik. Belgesellerde palmiye ağacına çıkanları ,öyle bir anlatıyorlar ve öyle bir şişiriyorlarki hayretle izliyorum.
Bizdeki TV kanalları Anadolu'daki Kavak Bıdayıcıları filme alsa vatandaş dalgamı geçiyorlar diye kanal değiştirir. Bu ağaç şehirden uzakta olmalı. Belediyeye durumu anlatın derim. Büyüdükçe daha tehlikeli olur.
Abi sahibi encümen üyesi heralde belediyede 🤣🤣🤣

255858 dosyayı görüntüle
Koordinatlarını ver MA. Her ağacı cok severim ama kavağa gıcığımdır.

Ali Hocam bizde de Dara derler. Malum bilmeyen arkadaşlar yahut genel kullanımını duyanlar için Tahra şeklinde söyledim.
Şimdi bugüne Bon desem , geçen yıla Bıldır desem bu ne demek istedi diyenler çıkar. :)

Geri